Het tofste foodfestival van Berlijn “ Festival der KulturenJe zou bijna denken dat als je met enige regelmaat in Berlijn komt, je wel een keer uitgekeken raakt en eigenlijk niks nieuws meer kunt ontdekken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want Berlijn is iedere keer weer opnieuw een feestje!

Berlijn tijdens de Pinksterdagen is al helemaal te gek, want dan is er een wel héle goede reden om naar Berlijn te gaan. Ik vertel je er meer over!

KarnavalderKulturen Berlijn

Karneval der Kulturen

Dit is niet een carnaval zoals wij het kennen. Het Karneval der Kulturen viert de diversiteit aan culturen in de stad Berlijn. Op de blog van Emma’s Wat te doen in Berlijn lees je meer over de achtergrond van dit bijzondere feest. Ieder jaar met Pinksteren wordt dit feest gevierd en altijd op zondag met een optocht.

Karnaval der Kulturen_Berlijn juni

Voor mij was het dit keer de reden om naar Berlijn te gaan, omdat tijdens het Karnaval tegelijkertijd een enorm foodfestival wordt gehouden en als ik nu érgens blij van word zijn het toffe foodfestivals. Zeker als ze in Berlijn plaatsvinden!

Festival der Kulturen

Tijdens de dagen dat het Festival der Kulturen wordt gehouden kun je een van de grootste foodmarkten die ik ooit heb gezien bezoeken. En niet alleen de grootte is indrukwekkend, de diversiteit aan aanbod van eten is dat misschien nog wel meer. Van elkr land dat meedoet aan de optocht van het Karnaval vind je er meerdere food kraampjes.

Berlijn foodfestival

Dat betekent dus dat je kunt kiezen uit ontelbare keukens, zoals Ghanees, Peruaans, Braziliaans, Mexicaans, Cubaans, Portugees, noem maar op. Als je de foodmarkt Smorgasburg in New York kent, snap je hoe deze foodmarkt in Berlijn eruit ziet. Maar dan tig keer zo groot!

Food festival Berlijn

Een paar adviezen;

  • zorg dat je met een goed lege maag gaat. Ik maakte de beginnersfout om voor de tijd – hoewel heerlijk – uitgebreid te lunchen. Niet doen, dat is zonde van het geweldige aanbod!
  • neem de tijd. Loop een rondje om je te oriënteren en koop niet al bij de eerste kraam. Later ga je namelijk nog véél meer lekkers tegenkomen.
  • doe ruim zittende kleding aan 😉 Maar echt. Er is zó veel lekkers dat je in Nederland niet tegenkomt, je wilt alles proeven!
  • het is er over het algemeen, zeker met mooi weer, erg druk. Spreek goed met je kinderen af wat te doen als je elkaar kwijt raakt! Better safe than sorry…

Berlijn_foodfestival bun bao Berlijn_foodfestival pasteis de nata

Met kinderen naar Berlijn

Dit is echt een geweldige trip om samen met je koter(s) te maken. Ze kennis te laten maken met de verschillende culturen die in Berlijn leven. Tijdens de optocht, dit keer op 2e Pinksterdag, komen de meest bonte stoeten voorbij, waar ook behoorlijk wat kinderen in mee lopen. Er is muziek. Iedereen heeft het naar zijn zin. Echt super leuk!

Berlijn_foodfestival zalm

Daarnaast kun je ze werkelijk van over de hele wereld eten laten proeven. Een empañada? Churros? Ceviche? Tortilla’s? Kip op een spiesje? Pasteis de Nata? Ter plekke gerookte zalm (zie foto hierboven) Ik heb het allemaal voorbij zien komen! Echt een aanrader dus.

Op deze website vind je alle praktische informatie over het festival en zul je t.z.t. ook de informatie voor 2018 kunnen terugvinden.

Meer over met kinderen naar Berlijn

Ik schreef al eerder over met kinderen naar Berlijn reizen. Tips voor uit eten met kinderen in Berlijn, wat je met kinderen in Berlijn kunt ondernemen, en nog veel meer. Al die artikelen vind je hier.

Gepubliceerd op 15 juni 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2021
 
Vietnamees van Uyen Luu

Makkelijke, authentieke Vietnamese recepten in een werkelijk prachtig kookboek. Daar moést ik natuurlijk voor jullie mee aan de slag.
15 oktober 2021
Vette Sletten boek
 
NomNomNom van Dorothy Porker

Dat NomNomNom een nominatie heeft voor Gouden Kookboek zegt denk ik al wel genoeg. Het is een one of a kind kookboek.
13 oktober 2021
cover boek shirma
 
Shirma’s Soul Kitchen

Duik samen met Shirma Rouse de Caribische soul kitchen in en laat je voeden met haar liefde voor eten!
4 oktober 2021
Koffietijd Susan Aretz
 
De maand van Susan – september

Bye bye zomer, hallo herfst. Een maand om met plezier op terug te blikken. Met de welbekende hoogtepunten, maar ook leermomenten.
20 september 2021
lindenhoff baambrugge
 
Susan Test; de maaltijdbox van de Lindenhoff

Niet nadenken over wat je eet en toch lekker aan tafel. Wie wil dat niet? Met de maaltijdbox van de Lindenhoff kan dat! En ik mocht ‘m testen.
30 augustus 2021
 
Lancering Wereldwijd Borreltijd en Holy Unicorn gin

Maanden aan voorbereiding gingen er vooraf aan de lancering van Wereldwijd Borreltijd en mijn eigen Holy Unicorn gin. En toen was het zo ver..