Het tofste foodfestival van Berlijn “ Festival der KulturenJe zou bijna denken dat als je met enige regelmaat in Berlijn komt, je wel een keer uitgekeken raakt en eigenlijk niks nieuws meer kunt ontdekken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want Berlijn is iedere keer weer opnieuw een feestje!

Berlijn tijdens de Pinksterdagen is al helemaal te gek, want dan is er een wel héle goede reden om naar Berlijn te gaan. Ik vertel je er meer over!

KarnavalderKulturen Berlijn

Karneval der Kulturen

Dit is niet een carnaval zoals wij het kennen. Het Karneval der Kulturen viert de diversiteit aan culturen in de stad Berlijn. Op de blog van Emma’s Wat te doen in Berlijn lees je meer over de achtergrond van dit bijzondere feest. Ieder jaar met Pinksteren wordt dit feest gevierd en altijd op zondag met een optocht.

Karnaval der Kulturen_Berlijn juni

Voor mij was het dit keer de reden om naar Berlijn te gaan, omdat tijdens het Karnaval tegelijkertijd een enorm foodfestival wordt gehouden en als ik nu érgens blij van word zijn het toffe foodfestivals. Zeker als ze in Berlijn plaatsvinden!

Festival der Kulturen

Tijdens de dagen dat het Festival der Kulturen wordt gehouden kun je een van de grootste foodmarkten die ik ooit heb gezien bezoeken. En niet alleen de grootte is indrukwekkend, de diversiteit aan aanbod van eten is dat misschien nog wel meer. Van elkr land dat meedoet aan de optocht van het Karnaval vind je er meerdere food kraampjes.

Berlijn foodfestival

Dat betekent dus dat je kunt kiezen uit ontelbare keukens, zoals Ghanees, Peruaans, Braziliaans, Mexicaans, Cubaans, Portugees, noem maar op. Als je de foodmarkt Smorgasburg in New York kent, snap je hoe deze foodmarkt in Berlijn eruit ziet. Maar dan tig keer zo groot!

Food festival Berlijn

Een paar adviezen;

  • zorg dat je met een goed lege maag gaat. Ik maakte de beginnersfout om voor de tijd – hoewel heerlijk – uitgebreid te lunchen. Niet doen, dat is zonde van het geweldige aanbod!
  • neem de tijd. Loop een rondje om je te oriënteren en koop niet al bij de eerste kraam. Later ga je namelijk nog véél meer lekkers tegenkomen.
  • doe ruim zittende kleding aan 😉 Maar echt. Er is zó veel lekkers dat je in Nederland niet tegenkomt, je wilt alles proeven!
  • het is er over het algemeen, zeker met mooi weer, erg druk. Spreek goed met je kinderen af wat te doen als je elkaar kwijt raakt! Better safe than sorry…

Berlijn_foodfestival bun bao Berlijn_foodfestival pasteis de nata

Met kinderen naar Berlijn

Dit is echt een geweldige trip om samen met je koter(s) te maken. Ze kennis te laten maken met de verschillende culturen die in Berlijn leven. Tijdens de optocht, dit keer op 2e Pinksterdag, komen de meest bonte stoeten voorbij, waar ook behoorlijk wat kinderen in mee lopen. Er is muziek. Iedereen heeft het naar zijn zin. Echt super leuk!

Berlijn_foodfestival zalm

Daarnaast kun je ze werkelijk van over de hele wereld eten laten proeven. Een empañada? Churros? Ceviche? Tortilla’s? Kip op een spiesje? Pasteis de Nata? Ter plekke gerookte zalm (zie foto hierboven) Ik heb het allemaal voorbij zien komen! Echt een aanrader dus.

Op deze website vind je alle praktische informatie over het festival en zul je t.z.t. ook de informatie voor 2018 kunnen terugvinden.

Meer over met kinderen naar Berlijn

Ik schreef al eerder over met kinderen naar Berlijn reizen. Tips voor uit eten met kinderen in Berlijn, wat je met kinderen in Berlijn kunt ondernemen, en nog veel meer. Al die artikelen vind je hier.


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
2 juni 2020
 
10 jaar moederschap

TIEN jaar moederschap. Wie stopt de tijd?! Maar ook een hele bijzondere verjaardagsdonatie-actie van ons (bijna) jarige
1 juni 2020
 
De laatste Corona update

Het virus blijft voorlopig nog wel even onderdeel van ons leven, dus gaan we weer overschakelen naar gewone updates. Het is dan ook tijd om deze speciale Corona updates af te ronden.
1 juni 2020
 
Podcast over de overgang met Susan Aretz

Openhartig over de overgang in de EO podcast 'het kan je buurman zijn' met Zegert van der Linde en Martine ten Klooster
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...