Het tofste foodfestival van Berlijn “ Festival der KulturenJe zou bijna denken dat als je met enige regelmaat in Berlijn komt, je wel een keer uitgekeken raakt en eigenlijk niks nieuws meer kunt ontdekken. Gelukkig is het tegendeel waar. Want Berlijn is iedere keer weer opnieuw een feestje!

Berlijn tijdens de Pinksterdagen is al helemaal te gek, want dan is er een wel héle goede reden om naar Berlijn te gaan. Ik vertel je er meer over!

KarnavalderKulturen Berlijn

Karneval der Kulturen

Dit is niet een carnaval zoals wij het kennen. Het Karneval der Kulturen viert de diversiteit aan culturen in de stad Berlijn. Op de blog van Emma’s Wat te doen in Berlijn lees je meer over de achtergrond van dit bijzondere feest. Ieder jaar met Pinksteren wordt dit feest gevierd en altijd op zondag met een optocht.

Karnaval der Kulturen_Berlijn juni

Voor mij was het dit keer de reden om naar Berlijn te gaan, omdat tijdens het Karnaval tegelijkertijd een enorm foodfestival wordt gehouden en als ik nu érgens blij van word zijn het toffe foodfestivals. Zeker als ze in Berlijn plaatsvinden!

Festival der Kulturen

Tijdens de dagen dat het Festival der Kulturen wordt gehouden kun je een van de grootste foodmarkten die ik ooit heb gezien bezoeken. En niet alleen de grootte is indrukwekkend, de diversiteit aan aanbod van eten is dat misschien nog wel meer. Van elkr land dat meedoet aan de optocht van het Karnaval vind je er meerdere food kraampjes.

Berlijn foodfestival

Dat betekent dus dat je kunt kiezen uit ontelbare keukens, zoals Ghanees, Peruaans, Braziliaans, Mexicaans, Cubaans, Portugees, noem maar op. Als je de foodmarkt Smorgasburg in New York kent, snap je hoe deze foodmarkt in Berlijn eruit ziet. Maar dan tig keer zo groot!

Food festival Berlijn

Een paar adviezen;

  • zorg dat je met een goed lege maag gaat. Ik maakte de beginnersfout om voor de tijd – hoewel heerlijk – uitgebreid te lunchen. Niet doen, dat is zonde van het geweldige aanbod!
  • neem de tijd. Loop een rondje om je te oriënteren en koop niet al bij de eerste kraam. Later ga je namelijk nog véél meer lekkers tegenkomen.
  • doe ruim zittende kleding aan 😉 Maar echt. Er is zó veel lekkers dat je in Nederland niet tegenkomt, je wilt alles proeven!
  • het is er over het algemeen, zeker met mooi weer, erg druk. Spreek goed met je kinderen af wat te doen als je elkaar kwijt raakt! Better safe than sorry…

Berlijn_foodfestival bun bao Berlijn_foodfestival pasteis de nata

Met kinderen naar Berlijn

Dit is echt een geweldige trip om samen met je koter(s) te maken. Ze kennis te laten maken met de verschillende culturen die in Berlijn leven. Tijdens de optocht, dit keer op 2e Pinksterdag, komen de meest bonte stoeten voorbij, waar ook behoorlijk wat kinderen in mee lopen. Er is muziek. Iedereen heeft het naar zijn zin. Echt super leuk!

Berlijn_foodfestival zalm

Daarnaast kun je ze werkelijk van over de hele wereld eten laten proeven. Een empañada? Churros? Ceviche? Tortilla’s? Kip op een spiesje? Pasteis de Nata? Ter plekke gerookte zalm (zie foto hierboven) Ik heb het allemaal voorbij zien komen! Echt een aanrader dus.

Op deze website vind je alle praktische informatie over het festival en zul je t.z.t. ook de informatie voor 2018 kunnen terugvinden.

Meer over met kinderen naar Berlijn

Ik schreef al eerder over met kinderen naar Berlijn reizen. Tips voor uit eten met kinderen in Berlijn, wat je met kinderen in Berlijn kunt ondernemen, en nog veel meer. Al die artikelen vind je hier.

Gepubliceerd op 15 juni 2017


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]