Het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam



Het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam
Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam mochten we komen proeven van de heerlijkheden die uit de keuken van executive chef Paul Dingjan komen. Ik at al eerder met plezier bij Roots, dus het was geen straf om nu de nieuwe zomergerechten te mogen proeven.
Lokaal & nationaal
Waar het kan wordt in de keuken van Roots zoveel mogelijk met lokale, Rotterdamse of Nederlandse producten gewerkt. Dus werden we verwelkomd met een Rotterdamse cider (lekker!) en stonden er diverse nationale producten op het menu.


Het zomermenu van Roots
Beginnen met een plateau fruit de mers is nooit een straf. Scheermessen met gember (onverwacht, maar zo lekker!), Zeeuwse hangcultuur mosselen, maar ook oesters. Mmmmm! Dit alles begeleid door een Rotterdams blond biertje. Ook onverwacht, maar minstens zo lekker!
Daarna Oosterschelde kreeft met spinazie en heerlijk wat boter. Je kunt me er bijna voor wakker maken. Hemeltje wat lekker. Net als de Griet die daarna volgde. Een stevige witvis, met prachtige garnituren. Ook nu weer, wat lekker allemaal! Afsluiter, en minstens zo lekker, de aardbeien met meringue en citroencrème. Ik ben geen toetjesmens, maar hier had ik er nog wel eentje van gelust!
Volgens mij heb ik redelijk wat keren nu 'oh wat lekker' geroepen. En ik meen het. Een feestje was het. De zomerkaart – die tot 21 september wordt geserveerd – is kortom zeker de moeite waard om uit te proberen! Ik zou het gewoon doen als ik jou was….
Disclaimer: dit diner werd aangeboden door Roots Rotterdam, maar is in alle opzichten een reflectie van mijn persoonlijke ervaring.
Gepubliceerd op 23 juni 2018