Het nieuwe zomermenu van Roots RotterdamHet nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam mochten we komen proeven van de heerlijkheden die uit de keuken van executive chef Paul Dingjan komen. Ik at al eerder met plezier bij Roots, dus het was geen straf om nu de nieuwe zomergerechten te mogen proeven.

Lokaal & nationaal

Waar het kan wordt in de keuken van Roots zoveel mogelijk met lokale, Rotterdamse of Nederlandse producten gewerkt. Dus werden we verwelkomd met een Rotterdamse cider (lekker!) en stonden er diverse nationale producten op het menu.

Het zomermenu van Roots

Beginnen met een plateau fruit de mers is nooit een straf. Scheermessen met gember (onverwacht, maar zo lekker!), Zeeuwse hangcultuur mosselen, maar ook oesters. Mmmmm! Dit alles begeleid door een Rotterdams blond biertje. Ook onverwacht, maar minstens zo lekker!

Daarna Oosterschelde kreeft met spinazie en heerlijk wat boter. Je kunt me er bijna voor wakker maken. Hemeltje wat lekker. Net als de Griet die daarna volgde. Een stevige witvis, met prachtige garnituren. Ook nu weer, wat lekker allemaal! Afsluiter, en minstens zo lekker, de aardbeien met meringue en citroencrème. Ik ben geen toetjesmens, maar hier had ik er nog wel eentje van gelust!

Volgens mij heb ik redelijk wat keren nu 'oh wat lekker' geroepen. En ik meen het. Een feestje was het. De zomerkaart – die tot 21 september wordt geserveerd – is kortom zeker de moeite waard om uit te proberen! Ik zou het gewoon doen als ik jou was….

Disclaimer: dit diner werd aangeboden door Roots Rotterdam, maar is in alle opzichten een reflectie van mijn persoonlijke ervaring.

Gepubliceerd op 23 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]