Het nieuwe zomermenu van Roots RotterdamHet nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam

Ter gelegenheid van de lancering van het nieuwe zomermenu van Roots Rotterdam mochten we komen proeven van de heerlijkheden die uit de keuken van executive chef Paul Dingjan komen. Ik at al eerder met plezier bij Roots, dus het was geen straf om nu de nieuwe zomergerechten te mogen proeven.

Lokaal & nationaal

Waar het kan wordt in de keuken van Roots zoveel mogelijk met lokale, Rotterdamse of Nederlandse producten gewerkt. Dus werden we verwelkomd met een Rotterdamse cider (lekker!) en stonden er diverse nationale producten op het menu.

Het zomermenu van Roots

Beginnen met een plateau fruit de mers is nooit een straf. Scheermessen met gember (onverwacht, maar zo lekker!), Zeeuwse hangcultuur mosselen, maar ook oesters. Mmmmm! Dit alles begeleid door een Rotterdams blond biertje. Ook onverwacht, maar minstens zo lekker!

Daarna Oosterschelde kreeft met spinazie en heerlijk wat boter. Je kunt me er bijna voor wakker maken. Hemeltje wat lekker. Net als de Griet die daarna volgde. Een stevige witvis, met prachtige garnituren. Ook nu weer, wat lekker allemaal! Afsluiter, en minstens zo lekker, de aardbeien met meringue en citroencrème. Ik ben geen toetjesmens, maar hier had ik er nog wel eentje van gelust!

Volgens mij heb ik redelijk wat keren nu 'oh wat lekker' geroepen. En ik meen het. Een feestje was het. De zomerkaart – die tot 21 september wordt geserveerd – is kortom zeker de moeite waard om uit te proberen! Ik zou het gewoon doen als ik jou was….

Disclaimer: dit diner werd aangeboden door Roots Rotterdam, maar is in alle opzichten een reflectie van mijn persoonlijke ervaring.

Gepubliceerd op 23 juni 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.