Gelukkig nieuwjaar!Gelukkig nieuwjaar!

Ehrm, Susan… gaat het goed met je? Het is augustus! Klopt, maar mijn nieuwe jaar start deze maand. Ruim 6 weken na de operatie aan mijn teen (die ik ruim een jaar geleden brak) kan ik eindelijk zeggen dat het de goede kant op goed. Sinds een kleine week kan ik weer grotere stukken lopen, nagenoeg pijnvrij. 

Na een jaar met dag in, dag uit pijn is dat zó fijn. Dat kan ik je niet vertellen. Het betekent namelijk ook dat ik eindelijk weer aan mijn fysieke herstel én fitheid kan gaan werken. Als je een jaar lang amper hebt kunnen bewegen, maar wel van het goede leven houdt én een boek over borrelen hebt geschreven kun je wel een beetje begrijpen wat er dan gebeurt!

Kleine stapjes

Me fit voelen is het hoofddoel. Dat ik daarbij kilo's kwijt wil gaan raken een bijdoel, ja. Maar niet het hoofddoel. Dat was begin dit jaar het enige doen, maar hoe dat afgelopen is lazen jullie al. Of beter gezegd, lazen jullie niet…. hahaha.

Dat fit worden ga ik op meerdere manieren doen. Met (letterlijk) kleine stapjes, door te gaan lopen. Iedere ochtend, voor ik aan het werk ga. Zodat ik geen enkel excuus meer heb of me halverwege de dag realiseer dat ik eigenlijk alleen aan het werk ben geweest. Met dank aan de Fitbit die ik kreeg heb ik nu én een stok achter de deur én kan ik bijhouden hoeveel ik per dag gelopen heb. Had nooit gedacht dat het zou werken, maar de afgelopen week bleek het al een prima stimulans. Hoe mooi is de foto (hierboven) die ik vanochtend tijdens mijn wandeling nam? Een kadootje toch?! 

Personal Training

En daarnaast doe ik me, vanaf september, een personal trainer kado 😉 Twee keer in de week, ook 's ochtends vroeg, ga ik met hen aan de slag voor het stevigere werk. Een op mijn herstel aangepast programma, om de spieren die geen idee hebben dat ze nog bestaan weer aan het werk te zetten.

Ik vind het best een investering maar heb me ook gerealiseerd dat het een investering in mezelf en mijn gezondheid is en dat ik dat waard ben. Ik werk er hard genoeg voor en  sinds ik wist dat ik (eindelijk) geopereerd zou worden heb ik er bewust geld voor opzij gezet.

Heel benieuwd hoe dit alles me in mijn "nieuwe jaar" gaat bevallen. Zal ik er weer regelmatig een update over schrijven? Laat het me in een reactie weten! x

Gepubliceerd op 25 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]