Gelukkig nieuwjaar!Gelukkig nieuwjaar!

Ehrm, Susan… gaat het goed met je? Het is augustus! Klopt, maar mijn nieuwe jaar start deze maand. Ruim 6 weken na de operatie aan mijn teen (die ik ruim een jaar geleden brak) kan ik eindelijk zeggen dat het de goede kant op goed. Sinds een kleine week kan ik weer grotere stukken lopen, nagenoeg pijnvrij. 

Na een jaar met dag in, dag uit pijn is dat zó fijn. Dat kan ik je niet vertellen. Het betekent namelijk ook dat ik eindelijk weer aan mijn fysieke herstel én fitheid kan gaan werken. Als je een jaar lang amper hebt kunnen bewegen, maar wel van het goede leven houdt én een boek over borrelen hebt geschreven kun je wel een beetje begrijpen wat er dan gebeurt!

Kleine stapjes

Me fit voelen is het hoofddoel. Dat ik daarbij kilo's kwijt wil gaan raken een bijdoel, ja. Maar niet het hoofddoel. Dat was begin dit jaar het enige doen, maar hoe dat afgelopen is lazen jullie al. Of beter gezegd, lazen jullie niet…. hahaha.

Dat fit worden ga ik op meerdere manieren doen. Met (letterlijk) kleine stapjes, door te gaan lopen. Iedere ochtend, voor ik aan het werk ga. Zodat ik geen enkel excuus meer heb of me halverwege de dag realiseer dat ik eigenlijk alleen aan het werk ben geweest. Met dank aan de Fitbit die ik kreeg heb ik nu én een stok achter de deur én kan ik bijhouden hoeveel ik per dag gelopen heb. Had nooit gedacht dat het zou werken, maar de afgelopen week bleek het al een prima stimulans. Hoe mooi is de foto (hierboven) die ik vanochtend tijdens mijn wandeling nam? Een kadootje toch?! 

Personal Training

En daarnaast doe ik me, vanaf september, een personal trainer kado 😉 Twee keer in de week, ook 's ochtends vroeg, ga ik met hen aan de slag voor het stevigere werk. Een op mijn herstel aangepast programma, om de spieren die geen idee hebben dat ze nog bestaan weer aan het werk te zetten.

Ik vind het best een investering maar heb me ook gerealiseerd dat het een investering in mezelf en mijn gezondheid is en dat ik dat waard ben. Ik werk er hard genoeg voor en  sinds ik wist dat ik (eindelijk) geopereerd zou worden heb ik er bewust geld voor opzij gezet.

Heel benieuwd hoe dit alles me in mijn "nieuwe jaar" gaat bevallen. Zal ik er weer regelmatig een update over schrijven? Laat het me in een reactie weten! x

Gepubliceerd op 25 augustus 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.