Dit ben ikHet leven is k*t, maar prachtig

Het is het motto achter Carpefckndiem.nl, maar ook waar ik al jaren overtuigd van ben en waarom Carpefkcndiem geen Carpe diem heet, maar die fckn er tussen moet.  Want hoeveel shit er ook op je pad komt, jíj bepaalt hoeveel last je daar van hebt. Ik word steeds beter in het accepteren van die grijze dagen, juist ook omdat ik zo overtuigd de dagen vier die de moeite waard zijn. En dat zijn er deze weken krankzinnig veel.

Dat is geweldig gevat in de eerste foto. Die werd gemaakt tijdens de Sopho project waar ik me voor had aangemeld (zie ook dit artikel) Fotograaf Jeroen W. Mantel (die normaal o.a. voor Elle fotografeert) zei na 3x klikken "we hebben 'm!" En hoewel ik als eerste alles zag dat ik niet mooi vind aan mezelf (wat is dat toch?!) zie ik vooral het plezier dat eraf spat!

Vier het leven

Het plezier in álles wat ik doe. Met volle overtuiging. Dus ook lachen en pret hebben met een volstrekt onbekende fotograaf, die dat dan feilloos pakt. Ik zie ook het contrast in de tweede foto. De bedachtzaamheid. De onzekerheid. De 'is het allemaal wel goed genoeg' Ja, dat ben ik ook.

Maar dat die twee er inmiddels allebei mogen zijn is het mooiste kado dat ik mezelf dit jaar voor mijn 47e verjaardag geef. En waar ik met dit artikel en deze twee foto's mezelf nog maar eens aan herinner…

Gepubliceerd op 16 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.