Dit ben ikHet leven is k*t, maar prachtig

Het is het motto achter Carpefckndiem.nl, maar ook waar ik al jaren overtuigd van ben en waarom Carpefkcndiem geen Carpe diem heet, maar die fckn er tussen moet.  Want hoeveel shit er ook op je pad komt, jíj bepaalt hoeveel last je daar van hebt. Ik word steeds beter in het accepteren van die grijze dagen, juist ook omdat ik zo overtuigd de dagen vier die de moeite waard zijn. En dat zijn er deze weken krankzinnig veel.

Dat is geweldig gevat in de eerste foto. Die werd gemaakt tijdens de Sopho project waar ik me voor had aangemeld (zie ook dit artikel) Fotograaf Jeroen W. Mantel (die normaal o.a. voor Elle fotografeert) zei na 3x klikken "we hebben 'm!" En hoewel ik als eerste alles zag dat ik niet mooi vind aan mezelf (wat is dat toch?!) zie ik vooral het plezier dat eraf spat!

Vier het leven

Het plezier in álles wat ik doe. Met volle overtuiging. Dus ook lachen en pret hebben met een volstrekt onbekende fotograaf, die dat dan feilloos pakt. Ik zie ook het contrast in de tweede foto. De bedachtzaamheid. De onzekerheid. De 'is het allemaal wel goed genoeg' Ja, dat ben ik ook.

Maar dat die twee er inmiddels allebei mogen zijn is het mooiste kado dat ik mezelf dit jaar voor mijn 47e verjaardag geef. En waar ik met dit artikel en deze twee foto's mezelf nog maar eens aan herinner…

Gepubliceerd op 16 september 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!