De makkelijke Franse Keuken van Karin LuitenAls ‘zonder pakjes & zakjes koningin’ Karin Luiten en ik íets gemeen hebben (naast onze liefde voor lekker eten natuurlijk) dan is het wel dat we allebei graag laten zien dat dat lekkere eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Waar we dan weer in verschillen is dat Karin een intense liefde voor Frankrijk heeft en ik – hoewel ik de Franse keuken dan weer wel heerlijk vind – niet echt heel erg warm of koud van het land word. Maar hoe staat het met die mening na het lezen van Karin haar 14e (!) nieuwe boek? Lees maar gauw verder…

Makkelijke Franse keuken Karin Luiten.jpg

De makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten

Om dat fijne nieuwe boek te lanceren werden we uitgenodigd in Au Bouchon du Centre, een heerlijk Frans restaurant midden in Amsterdam. Want Frankrijk als land mag dan wel niet mijn hart gestolen hebben, het Franse eten daarentegen daar word ik dan over het algemeen weer wel heel gelukkig van. Eigenaresse Hanneke verzorgde niet alleen samen met Karin de lunch, maar ontving ook van haar het eerste exemplaar.

De Franse keuken volgens Karin Luiten

Zoals je van Karin gewend bent zijn haar boeken bedoeld om je leven makkelijker te maken. Dat doet ook dit boek. In elf verschillende hoofdstukken loodst ze je door de Franse Keuken heen. Met recepten voor hapjes voor bij de borrel, soep, voorgerechten, vlees, vis, kaas, groente, aardappels, toetjes, gebak en basisrecepten heb je een behoorlijk Frans repertoire in één boek in handen.

Meer dan een kookboek

Maar daarnaast geeft Karin in dit boek – naast haar liefde voor Frankrijk – meer dan alleen recepten. Je krijgt tips voor brasserieën in Parijs, hoe je kookt met/zonder wijn, suggesties voor menu’s maar ook welke culisouvenirs je uit Frankrijk meebrengt. En dan is er ook nog eens extra leesvoer én een eigen Spotify lijst voor tijdens het koken.

Kookboek met Franse recepten

Alle recepten worden ingeleid met een intro, ik hou er van. Ook omdat ik met regelmaat de stem van Karin in mijn hoofd hoor en hoe ze sommige dingen op z’n Karin’s kan omschrijven. De receptuur is, ook zoals je van Karin mag verwachten, meer dan maakbaar en bij klopt feilloos. En dat ‘ie lekker is proefden we tijdens haar lancering, waarbij we meerdere gerechten uit het boek aten.

Duik de keuken in met Karin

Er is eigenlijk geen reden om niet de keuken in te willen met Karin. Hou je van de Franse keuken, wil je met makkelijke recepten het Franse gevoel op tafel zetten dan is dit jouw boek. Of kies een van de vele andere boeken van Karin, het zijn stuk voor stuk succesnummers 😊

Om je alvast in de sfeer te brengen deel ik graag het recept van de Soupe au pistou met je, die ik proefde tijdens de boeklancering. Ik had ‘nog nooit gegeten, maar hij is in alle eenvoud echt heerlijk en echt een aanrader om snel te maken. Het recept vind je hier.

De Makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 27,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 20 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.