De makkelijke Franse Keuken van Karin LuitenAls ‘zonder pakjes & zakjes koningin’ Karin Luiten en ik íets gemeen hebben (naast onze liefde voor lekker eten natuurlijk) dan is het wel dat we allebei graag laten zien dat dat lekkere eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Waar we dan weer in verschillen is dat Karin een intense liefde voor Frankrijk heeft en ik – hoewel ik de Franse keuken dan weer wel heerlijk vind – niet echt heel erg warm of koud van het land word. Maar hoe staat het met die mening na het lezen van Karin haar 14e (!) nieuwe boek? Lees maar gauw verder…

Makkelijke Franse keuken Karin Luiten.jpg

De makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten

Om dat fijne nieuwe boek te lanceren werden we uitgenodigd in Au Bouchon du Centre, een heerlijk Frans restaurant midden in Amsterdam. Want Frankrijk als land mag dan wel niet mijn hart gestolen hebben, het Franse eten daarentegen daar word ik dan over het algemeen weer wel heel gelukkig van. Eigenaresse Hanneke verzorgde niet alleen samen met Karin de lunch, maar ontving ook van haar het eerste exemplaar.

De Franse keuken volgens Karin Luiten

Zoals je van Karin gewend bent zijn haar boeken bedoeld om je leven makkelijker te maken. Dat doet ook dit boek. In elf verschillende hoofdstukken loodst ze je door de Franse Keuken heen. Met recepten voor hapjes voor bij de borrel, soep, voorgerechten, vlees, vis, kaas, groente, aardappels, toetjes, gebak en basisrecepten heb je een behoorlijk Frans repertoire in één boek in handen.

Meer dan een kookboek

Maar daarnaast geeft Karin in dit boek – naast haar liefde voor Frankrijk – meer dan alleen recepten. Je krijgt tips voor brasserieën in Parijs, hoe je kookt met/zonder wijn, suggesties voor menu’s maar ook welke culisouvenirs je uit Frankrijk meebrengt. En dan is er ook nog eens extra leesvoer én een eigen Spotify lijst voor tijdens het koken.

Kookboek met Franse recepten

Alle recepten worden ingeleid met een intro, ik hou er van. Ook omdat ik met regelmaat de stem van Karin in mijn hoofd hoor en hoe ze sommige dingen op z’n Karin’s kan omschrijven. De receptuur is, ook zoals je van Karin mag verwachten, meer dan maakbaar en bij klopt feilloos. En dat ‘ie lekker is proefden we tijdens haar lancering, waarbij we meerdere gerechten uit het boek aten.

Duik de keuken in met Karin

Er is eigenlijk geen reden om niet de keuken in te willen met Karin. Hou je van de Franse keuken, wil je met makkelijke recepten het Franse gevoel op tafel zetten dan is dit jouw boek. Of kies een van de vele andere boeken van Karin, het zijn stuk voor stuk succesnummers 😊

Om je alvast in de sfeer te brengen deel ik graag het recept van de Soupe au pistou met je, die ik proefde tijdens de boeklancering. Ik had ‘nog nooit gegeten, maar hij is in alle eenvoud echt heerlijk en echt een aanrader om snel te maken. Het recept vind je hier.

De Makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 27,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 20 november 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 augustus 2020
 
Win één van de zes Tony’s Unlimited repen

Wil jij je eigen Tony's reep samenstellen? Dan is dit je kans! Zes mensen maken kans op hun eigen Tony's unlimited reep chocola.
2 augustus 2020
 
London Loy Mijn recepten – review

Het allereerste kookboek van London Loy is verschenen. Mijn recepten heet het. Mijn review lees je vandaag.
1 augustus 2020
Susan Aretz
 
De maand van Susan – juli

De zomer is vaak rustiger, maar juli was dit keer een uitzondering. Met helaas ook een onverwacht dieptepunt. Ik neem je mee achter de schermen.
19 juli 2020
 
3 succesfactoren voor plezier in sporten

Drie maanden personal training, niet langer. Dat was het plan. We zijn bijna een jaar verder! Ik ontdekte 3 succesfactoren voor plezier in sporten.
13 juli 2020
 
Sponsored content of niet?

Is een artikel dat je leest sponsored content of niet? Tijd om voor eens en voor altijd uit te leggen hoe dit voor mij en op deze site werkt!
10 juli 2020
East Nomads glamping
 
GESLOTEN – Kamperen in de Achterhoek, maar dan anders

De winactie is gesloten en de winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht gehad.