De makkelijke Franse Keuken van Karin LuitenAls ‘zonder pakjes & zakjes koningin’ Karin Luiten en ik íets gemeen hebben (naast onze liefde voor lekker eten natuurlijk) dan is het wel dat we allebei graag laten zien dat dat lekkere eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Waar we dan weer in verschillen is dat Karin een intense liefde voor Frankrijk heeft en ik – hoewel ik de Franse keuken dan weer wel heerlijk vind – niet echt heel erg warm of koud van het land word. Maar hoe staat het met die mening na het lezen van Karin haar 14e (!) nieuwe boek? Lees maar gauw verder…

Makkelijke Franse keuken Karin Luiten.jpg

De makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten

Om dat fijne nieuwe boek te lanceren werden we uitgenodigd in Au Bouchon du Centre, een heerlijk Frans restaurant midden in Amsterdam. Want Frankrijk als land mag dan wel niet mijn hart gestolen hebben, het Franse eten daarentegen daar word ik dan over het algemeen weer wel heel gelukkig van. Eigenaresse Hanneke verzorgde niet alleen samen met Karin de lunch, maar ontving ook van haar het eerste exemplaar.

De Franse keuken volgens Karin Luiten

Zoals je van Karin gewend bent zijn haar boeken bedoeld om je leven makkelijker te maken. Dat doet ook dit boek. In elf verschillende hoofdstukken loodst ze je door de Franse Keuken heen. Met recepten voor hapjes voor bij de borrel, soep, voorgerechten, vlees, vis, kaas, groente, aardappels, toetjes, gebak en basisrecepten heb je een behoorlijk Frans repertoire in één boek in handen.

Meer dan een kookboek

Maar daarnaast geeft Karin in dit boek – naast haar liefde voor Frankrijk – meer dan alleen recepten. Je krijgt tips voor brasserieën in Parijs, hoe je kookt met/zonder wijn, suggesties voor menu’s maar ook welke culisouvenirs je uit Frankrijk meebrengt. En dan is er ook nog eens extra leesvoer én een eigen Spotify lijst voor tijdens het koken.

Kookboek met Franse recepten

Alle recepten worden ingeleid met een intro, ik hou er van. Ook omdat ik met regelmaat de stem van Karin in mijn hoofd hoor en hoe ze sommige dingen op z’n Karin’s kan omschrijven. De receptuur is, ook zoals je van Karin mag verwachten, meer dan maakbaar en bij klopt feilloos. En dat ‘ie lekker is proefden we tijdens haar lancering, waarbij we meerdere gerechten uit het boek aten.

Duik de keuken in met Karin

Er is eigenlijk geen reden om niet de keuken in te willen met Karin. Hou je van de Franse keuken, wil je met makkelijke recepten het Franse gevoel op tafel zetten dan is dit jouw boek. Of kies een van de vele andere boeken van Karin, het zijn stuk voor stuk succesnummers 😊

Om je alvast in de sfeer te brengen deel ik graag het recept van de Soupe au pistou met je, die ik proefde tijdens de boeklancering. Ik had ‘nog nooit gegeten, maar hij is in alle eenvoud echt heerlijk en echt een aanrader om snel te maken. Het recept vind je hier.

De Makkelijke Franse Keuken van Karin Luiten is uitgegeven door Nieuw Amsterdam, kost € 27,99 en is in de boekhandel en online te koop

Gepubliceerd op 20 november 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!