Boekentip: Nederland Kookboek van Laura de GraveNederland Kookboek van Laura de Grave

Trots zijn op wat we als land culinair gezien voortbrengen. We zijn er niet zo goed in. In het buitenland zie je op de bordjes bij de markt de streek of soms zelfs de boer vermeld wordt. Wij Nederlanders  zijn meer van de 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' afdeling. Of weten we gewoon niet hoeveel moois ons land voortbrengt? 

Dat laatste brengt Laura de Grave in haar tweede boek, Nederland kookboek, haarfijn in beeld. Na haar eerste boek, Amsterdam kookboek, werd het tijd om de blik iets breder te leggen. Dus stapte ze op haar (electrische) motor en crosste door het hele land. Op zoek naar verhalen, recepten en achtergronden.

De Nederlandse keuken

Want de Nederlandse keuken biedt meer dan stamppot of snert. De culinaire verhalen achter sommige gerechten zijn het meer dan waard om verteld te worden. Laura's voornaamste doel met dit boek is dan ook om mensen enthousiast(er) te maken om meer lokaal te eten. Want dat dat heel veel lekkers brengt laat ze je in dit boek zien!

Liefde voor Nederland

De liefde voor Nederlandse producten spat van de pagina's af. Mooi ook om te zien dat er veel van mijn favoriete streekproducten en -gerechten instaan. Zoals het zoervleis, dat ik van mijn Limburgse ouders met de paplepel kreeg ingegoten. Maar ook de worstenbroodjes van Houben, waar ik al menig keer voor ben omgereden tot mijn eigen slager uit Leiden die ook in het boek staat. Geweldig!

Laura verovert Nederland

Wil je meer weten over wat Nederland voor moois en lekkers te bieden heeft. Wil je verhalen over onze culinair erfgoed lezen. Of wil je gewoon meer weten over de Nederlandse keuken, dan is Nederland Kookboek voor jou! Het boek is uitgegeven door uitgeverij Brandt, kost € 30 en is online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 30 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]