Boekentip: Nederland Kookboek van Laura de GraveNederland Kookboek van Laura de Grave

Trots zijn op wat we als land culinair gezien voortbrengen. We zijn er niet zo goed in. In het buitenland zie je op de bordjes bij de markt de streek of soms zelfs de boer vermeld wordt. Wij Nederlanders  zijn meer van de 'doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg' afdeling. Of weten we gewoon niet hoeveel moois ons land voortbrengt? 

Dat laatste brengt Laura de Grave in haar tweede boek, Nederland kookboek, haarfijn in beeld. Na haar eerste boek, Amsterdam kookboek, werd het tijd om de blik iets breder te leggen. Dus stapte ze op haar (electrische) motor en crosste door het hele land. Op zoek naar verhalen, recepten en achtergronden.

De Nederlandse keuken

Want de Nederlandse keuken biedt meer dan stamppot of snert. De culinaire verhalen achter sommige gerechten zijn het meer dan waard om verteld te worden. Laura's voornaamste doel met dit boek is dan ook om mensen enthousiast(er) te maken om meer lokaal te eten. Want dat dat heel veel lekkers brengt laat ze je in dit boek zien!

Liefde voor Nederland

De liefde voor Nederlandse producten spat van de pagina's af. Mooi ook om te zien dat er veel van mijn favoriete streekproducten en -gerechten instaan. Zoals het zoervleis, dat ik van mijn Limburgse ouders met de paplepel kreeg ingegoten. Maar ook de worstenbroodjes van Houben, waar ik al menig keer voor ben omgereden tot mijn eigen slager uit Leiden die ook in het boek staat. Geweldig!

Laura verovert Nederland

Wil je meer weten over wat Nederland voor moois en lekkers te bieden heeft. Wil je verhalen over onze culinair erfgoed lezen. Of wil je gewoon meer weten over de Nederlandse keuken, dan is Nederland Kookboek voor jou! Het boek is uitgegeven door uitgeverij Brandt, kost € 30 en is online en in de boekhandel te koop.

Gepubliceerd op 30 oktober 2019


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.
9 oktober 2023
Wereldgerechten Karin Luiten
 
Wereldgerechten zonder pakjes en zakjes – Review

Als je Karin Luiten íets kunt toevertrouwen is het wel 100% foolproof recepten bedenken voor iedereen die zonder pakjes en zakjes wil koken.
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.