Berlijn – restauranttipsDe lekkerste restauranttips voor Berlijn

Een overzicht van mijn favoriete restaurants in Berlijn. Per restaurant staat aangegeven in welke wijk het zit. Ook vind je een indicatie van de prijs, geef ik je de openingstijden, of je er kunt pinnen en natuurlijk het adres. Gute appetit! – laatste update 16 mei 2018

Monsieur Vuong – Mitte

Een van mijn favoriete Vietnamese restaurants in Berlijn is toch wel Monsieur Vuong. Reserveren kan niet, dus het kan zijn dat je even moet wachten, want dit restaurant is – terecht – populair! Het prijsniveau is voor Berlijnse begrippen iets prijziger. Maar voor onze begrippen eet je hier kwalitatief geweldig voor een hele mooie prijs. Je kunt ook gerechten meenemen of laten bezorgen.

Alte Schönhauserstrasse 46
Open: dagelijks vanaf 12u  tot middernacht

District Mot – Mitte

Net als Monsieur Vuong eet je hier geweldig Vietnamees, maar dan meer de streetfood variant. Je kiest uit een waanzinnige selectie aan kleine gerechten, ideaal dus voor de kleinere trek of om samen te delen. Bestel zeker deze porkbelly in karamelsaus die ik er at!

Rosenthaler Strasse 62 (Mitte)
Dagelijks open vanaf 12.30 tot laat

Neni – Mitte

Mogelijk één van mijn allerlievelingsrestaurants is Neni, gelegen boven het hippe 25hour hotel/Bikini Berlin en naast de dierentuin. De keuken van Neni is Midden-Oosters en doet mij denken aan de restaurants in Tel Aviv. Reserveren, zeker voor 's avonds, is een must!

Naast Neni ligt de Monkey Bar, een rooftop bar waar je tot laat in de avond een drankje kunt drinken.

Budapester Strasse 40
Dagelijks open vanaf 12.00u tot 23.00u

Dada Falaffel – Mitte

De keuken is Midden-Oosters en voor nog geen € 10 at ik heerlijke falafel, shoarma (die echt stukken lekkerder is dan bij ons), hummus, tabouleh, baba ganoesh en een couscoussalade. Erbij zat een pittabroodje. Smullen!

Linienstrasse 132
dagelijks vanaf 11.00u tot middernacht
Let op: cash only / je kunt ook afhalen

Super Concept Space – Mitte

Tussen de middag is er een lunchmenu. Voor minder dan € 10 kies je een voor- en hoofgerecht. Ik koos voor een salade vooraf en daarna de kip met een mosterdkorstje, snijbonen en aardappelgratin. Heerlijk was het!

De reguliere kaart kent allemaal kleine gerechten, om te delen. En iedere zondag kun je er brunchen en is er live muziek. Kosten zijn dan € 19,50 per persoon

Budapester Strasse 50
Maandag – donderdag 12u tot 22u
Vrijdag – zaterdag 12u – 24u
Zondag 10-16u, uitsluitend brunch

Roamers – Neukölln

Een klein restaurantje, maar super populair. En niet geheel onterecht. Lekker eten, mooi eten  ook en oh die taarten… De homemade limonades en sappen zijn ook echt een aanrader.

Reserveren kan niet. Maar het is het wachten meer dan waard!

Pannierstraße 64
dagelijks vanaf 10u tot 19u (maandag gesloten)
Let op: alleen cash!

Factory Girl –  Mitte

Even op je gemak, met wifi tot je beschikking, uitblazen. Dat kan! En lekker lunchen kun je hier ook. Prachtig opgemaakte salades, lekkere sapjes. Twee koffies erbij en ik hoefde nog geen € 17,- af te rekenen. Dat is dus ook Berlijn.

Auguststraße 29C
Openingstijden: dagelijks van 10u – 21u

Gepubliceerd op 13 juni 2018


2 reacties

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Wat een handig lijstje! Komende zomer wil ik graag weer naar Berlijn en ik kijk er enorm naar uit om lekker te eten en naar een restaurant te gaan. Vaak loop je zo binnen in die eettentjes en heb je geen reservering nodig, tenzij het een heel fancy restaurant is. Veel Vietnamees in Berlijn, is mij al opgevallen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
6 februari 2023
 
Wat niemand je vertelt over de overgang

Er is zoveel niet bekend over de overgang. En zoveel dat niemand je vertelt. Ik neem je mee in mijn persoonlijke ervaring met de overgang.
5 februari 2023
Susan Aret z BBQ
 
BBQ Tijd – pre order

Nog even en dan is 'ie er, mijn nieuwe boek BBQ Tijd. Een dik en gevarieerd barbecueboek met voor ieder wat wils. Vanaf nu in de pre-order te bestellen!
30 januari 2023
Het licht in ons Michelle Obama
 
Leestip: Het licht in ons van Michelle Obama

Het 2e boek van Michelle Obama 'Het licht in ons' neemt je mee langs haar levenslessen en ze deelt praktische tip voor een lichter leven.
23 december 2022
Susan Aretz
 
Terugblik 2022

De traditie van terugblikken op een jaar is een favoriet moment. Even stil staan bij 12 maanden van hoogte- én dieptepunten. Dit is de terugblik van 2022
1 december 2022
cadeatips
 
Feestdagen special – kookboeken tips

Er verschijnen jaarlijks zoveel prachtige kookboeken. Ik heb een aantal tips voor je van boeken die perfect zijn als cadeau!
11 november 2022
Susan Aretz
 
Hardop dromen, het werkt!

Als ik íets geleerd heb is dat je je dromen zoveel mogelijk hardop moet uitspreken. En weet je wat... dan komen ze ook nog eens uit!