Berlijn – restauranttipsDe lekkerste restauranttips voor Berlijn

Een overzicht van mijn favoriete restaurants in Berlijn. Per restaurant staat aangegeven in welke wijk het zit. Ook vind je een indicatie van de prijs, geef ik je de openingstijden, of je er kunt pinnen en natuurlijk het adres. Gute appetit! – laatste update 16 mei 2018

Monsieur Vuong – Mitte

Een van mijn favoriete Vietnamese restaurants in Berlijn is toch wel Monsieur Vuong. Reserveren kan niet, dus het kan zijn dat je even moet wachten, want dit restaurant is – terecht – populair! Het prijsniveau is voor Berlijnse begrippen iets prijziger. Maar voor onze begrippen eet je hier kwalitatief geweldig voor een hele mooie prijs. Je kunt ook gerechten meenemen of laten bezorgen.

Alte Schönhauserstrasse 46
Open: dagelijks vanaf 12u  tot middernacht

District Mot – Mitte

Net als Monsieur Vuong eet je hier geweldig Vietnamees, maar dan meer de streetfood variant. Je kiest uit een waanzinnige selectie aan kleine gerechten, ideaal dus voor de kleinere trek of om samen te delen. Bestel zeker deze porkbelly in karamelsaus die ik er at!

Rosenthaler Strasse 62 (Mitte)
Dagelijks open vanaf 12.30 tot laat

Neni – Mitte

Mogelijk één van mijn allerlievelingsrestaurants is Neni, gelegen boven het hippe 25hour hotel/Bikini Berlin en naast de dierentuin. De keuken van Neni is Midden-Oosters en doet mij denken aan de restaurants in Tel Aviv. Reserveren, zeker voor 's avonds, is een must!

Naast Neni ligt de Monkey Bar, een rooftop bar waar je tot laat in de avond een drankje kunt drinken.

Budapester Strasse 40
Dagelijks open vanaf 12.00u tot 23.00u

Dada Falaffel – Mitte

De keuken is Midden-Oosters en voor nog geen € 10 at ik heerlijke falafel, shoarma (die echt stukken lekkerder is dan bij ons), hummus, tabouleh, baba ganoesh en een couscoussalade. Erbij zat een pittabroodje. Smullen!

Linienstrasse 132
dagelijks vanaf 11.00u tot middernacht
Let op: cash only / je kunt ook afhalen

Super Concept Space – Mitte

Tussen de middag is er een lunchmenu. Voor minder dan € 10 kies je een voor- en hoofgerecht. Ik koos voor een salade vooraf en daarna de kip met een mosterdkorstje, snijbonen en aardappelgratin. Heerlijk was het!

De reguliere kaart kent allemaal kleine gerechten, om te delen. En iedere zondag kun je er brunchen en is er live muziek. Kosten zijn dan € 19,50 per persoon

Budapester Strasse 50
Maandag – donderdag 12u tot 22u
Vrijdag – zaterdag 12u – 24u
Zondag 10-16u, uitsluitend brunch

Roamers – Neukölln

Een klein restaurantje, maar super populair. En niet geheel onterecht. Lekker eten, mooi eten  ook en oh die taarten… De homemade limonades en sappen zijn ook echt een aanrader.

Reserveren kan niet. Maar het is het wachten meer dan waard!

Pannierstraße 64
dagelijks vanaf 10u tot 19u (maandag gesloten)
Let op: alleen cash!

Factory Girl –  Mitte

Even op je gemak, met wifi tot je beschikking, uitblazen. Dat kan! En lekker lunchen kun je hier ook. Prachtig opgemaakte salades, lekkere sapjes. Twee koffies erbij en ik hoefde nog geen € 17,- af te rekenen. Dat is dus ook Berlijn.

Auguststraße 29C
Openingstijden: dagelijks van 10u – 21u

Gepubliceerd op 13 juni 2018


2 reacties

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Wat een handig lijstje! Komende zomer wil ik graag weer naar Berlijn en ik kijk er enorm naar uit om lekker te eten en naar een restaurant te gaan. Vaak loop je zo binnen in die eettentjes en heb je geen reservering nodig, tenzij het een heel fancy restaurant is. Veel Vietnamees in Berlijn, is mij al opgevallen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.