Berlijn – restauranttipsDe lekkerste restauranttips voor Berlijn

Een overzicht van mijn favoriete restaurants in Berlijn. Per restaurant staat aangegeven in welke wijk het zit. Ook vind je een indicatie van de prijs, geef ik je de openingstijden, of je er kunt pinnen en natuurlijk het adres. Gute appetit! – laatste update 16 mei 2018

Monsieur Vuong – Mitte

Een van mijn favoriete Vietnamese restaurants in Berlijn is toch wel Monsieur Vuong. Reserveren kan niet, dus het kan zijn dat je even moet wachten, want dit restaurant is – terecht – populair! Het prijsniveau is voor Berlijnse begrippen iets prijziger. Maar voor onze begrippen eet je hier kwalitatief geweldig voor een hele mooie prijs. Je kunt ook gerechten meenemen of laten bezorgen.

Alte Schönhauserstrasse 46
Open: dagelijks vanaf 12u  tot middernacht

District Mot – Mitte

Net als Monsieur Vuong eet je hier geweldig Vietnamees, maar dan meer de streetfood variant. Je kiest uit een waanzinnige selectie aan kleine gerechten, ideaal dus voor de kleinere trek of om samen te delen. Bestel zeker deze porkbelly in karamelsaus die ik er at!

Rosenthaler Strasse 62 (Mitte)
Dagelijks open vanaf 12.30 tot laat

Neni – Mitte

Mogelijk één van mijn allerlievelingsrestaurants is Neni, gelegen boven het hippe 25hour hotel/Bikini Berlin en naast de dierentuin. De keuken van Neni is Midden-Oosters en doet mij denken aan de restaurants in Tel Aviv. Reserveren, zeker voor 's avonds, is een must!

Naast Neni ligt de Monkey Bar, een rooftop bar waar je tot laat in de avond een drankje kunt drinken.

Budapester Strasse 40
Dagelijks open vanaf 12.00u tot 23.00u

Dada Falaffel – Mitte

De keuken is Midden-Oosters en voor nog geen € 10 at ik heerlijke falafel, shoarma (die echt stukken lekkerder is dan bij ons), hummus, tabouleh, baba ganoesh en een couscoussalade. Erbij zat een pittabroodje. Smullen!

Linienstrasse 132
dagelijks vanaf 11.00u tot middernacht
Let op: cash only / je kunt ook afhalen

Super Concept Space – Mitte

Tussen de middag is er een lunchmenu. Voor minder dan € 10 kies je een voor- en hoofgerecht. Ik koos voor een salade vooraf en daarna de kip met een mosterdkorstje, snijbonen en aardappelgratin. Heerlijk was het!

De reguliere kaart kent allemaal kleine gerechten, om te delen. En iedere zondag kun je er brunchen en is er live muziek. Kosten zijn dan € 19,50 per persoon

Budapester Strasse 50
Maandag – donderdag 12u tot 22u
Vrijdag – zaterdag 12u – 24u
Zondag 10-16u, uitsluitend brunch

Roamers – Neukölln

Een klein restaurantje, maar super populair. En niet geheel onterecht. Lekker eten, mooi eten  ook en oh die taarten… De homemade limonades en sappen zijn ook echt een aanrader.

Reserveren kan niet. Maar het is het wachten meer dan waard!

Pannierstraße 64
dagelijks vanaf 10u tot 19u (maandag gesloten)
Let op: alleen cash!

Factory Girl –  Mitte

Even op je gemak, met wifi tot je beschikking, uitblazen. Dat kan! En lekker lunchen kun je hier ook. Prachtig opgemaakte salades, lekkere sapjes. Twee koffies erbij en ik hoefde nog geen € 17,- af te rekenen. Dat is dus ook Berlijn.

Auguststraße 29C
Openingstijden: dagelijks van 10u – 21u

Gepubliceerd op 13 juni 2018


2 reacties

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Wat een handig lijstje! Komende zomer wil ik graag weer naar Berlijn en ik kijk er enorm naar uit om lekker te eten en naar een restaurant te gaan. Vaak loop je zo binnen in die eettentjes en heb je geen reservering nodig, tenzij het een heel fancy restaurant is. Veel Vietnamees in Berlijn, is mij al opgevallen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]
23 december 2023
 
Terugblik 2023

Al een aantal jaren traditie op de site, een terugblik op het jaar. En wat een jaar was het zeg… Poeh! Ben je er klaar voor? Dan gaan we terug in de tijd!
3 november 2023
The Farm Table
 
The Farm Table van Julius Roberts

Maak kennis met Julius Roberts. Chef, boer én auteur van het prachtige boek The Farm Table. Een aanwinst voor je kookboekenkast!
29 oktober 2023
Roberta Cucina Povera
 
Cucina Povera van Roberta Pagnier

Lekker Italiaans koken hoeft niet duur te zijn: Roberta geeft een duurzame en eigen draai aan 100 klassieke en eigen cucina povera-gerechten.