Eetsouvenirs – uit DuitslandDit is het tweede deel van een korte reeks artikelen over foodshoppen in het buitenland. De vorige keer kwam Engeland aan bod. Dit keer reizen we af naar onze Oosterburen.

Tijdens een dagje uit in onze zomervakantie werd ik wéér verrast door de fantastische prijs/kwaliteitsverhouding van boodschappen doen in Duitsland. Wil je een betaalbaar dagje foodshoppen, dan is de grensstreek een absolute aanrader. Dit belandde er in mijn karretje..

Eetsouvenirs uit Duitsland

Bier

Je verwacht het niet. Ja, tuurlijk wel. Duitsland is hét land voor bier. Kratten vol staan er opgestapeld met ontelbare soorten bieren. Wij zagen Oktoberfest bier, maar ook heerlijke witbiertjes. Een walhalla als je van dit heerlijke gerstennat houdt!

Vruchtensappen

Naast de bekendere vruchtensappen (soms ook gemixd met bronwater, zoals Apfelschorrel) kennen ze ook sap van bijvoorbeeld zure kers. Die namen wij mee, net als wortelsap en bietensap. Lekker door groenteshakes, of in smoothies.

Chocola & koek(jes)

Ook dit is een redelijke open deur maar de schappen met chocola en koekjes zijn gigántisch. Natuurlijk de bekende Milka en Ritter (waarvan die met marsepein stiekem mijn favoriet is) Maar ook Lindt ligt hier gewoon in de supermarkt, in de meeste mooie smaakcombinaties denkbaar. En qua koekjes, jeetje wat een keuze. Wij gaan altijd voor de mini’s van Leibniz, maar er is keuze te over!

Drogisterij artikelen

Hoe het kan weet ik niet, maar wat een prijsverschil met Nederland. Tandpasta, shampoo, douchegel. Het is allemaal schrikbarend (in de goede zin) goedkoper dan in Nederland. De set drogisterij artikelen die ik kocht bleek bij narekenen bijna 40% goedkoper dan wat ik er in Nederland voor zou hebben betaald. Slim moment dus om even wat voorraad in te slaan!

Playmobil

Niet in de supermarkt, maar kom je langs een speelgoedwinkel en houden jouw kinderen van Playmobil dan kun je dit in Duitsland vele malen goedkoper kopen. Koop ook wat kleine verpakkingen voor al die verjaardagsfeestjes die nog komen, of  sla alvast in voor de feestdagen. Het is de moeite waard!

Brood

Oh hemeltje, en het brood in Duitsland. Loopt willekeurig welke bakker dan ook binnen en de geur van vers brood komt je tegemoet. Donkere desembroden, een geweldige selectie aan roggebroden. Natúúrlijk duitse kaiserbroodjes. Maar ook het gebak. Het is een feest om hier je brood in te kopen (en in te vriezen, dus neem er gerust eentje extra mee)

De lijst is eindeloos

En zo kan ik nog wel even doorgaan, want denk ook eens aan chips (ook hier weer gekke smaken zoals bijvoorbeeld Curryworst), lékkere knakworst in pot (of vers, nóg lekkerder), typisch Duitse pasta’s (Spätzle), een keur aan vleeswaren of broodmixen. De Duitse supermarkt is een feestje én ook nog eens super betaalbaar!

Wat neem jij mee?

Maar nu ben ik natuurlijk héél erg benieuwd of ik de enige ben die zo blij wordt van al die andere buitenlandse producten. Wat is jouw ultieme buitenlandse eetsouvenir?!

 

Gepubliceerd op 14 september 2015


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
14 mei 2024
Susan Aretz migraine
 
Leven met migraine

Hoe doe je dat, leven met migraine? Ik ontdek het sinds een jaar en dat is geen eenvoudige ontdekkingsreis. Maar dit is hoe ik met migraine leef.
4 april 2024
Susan Aretz kookboeken
 
Boekentips – maart

Ook deze maand deel ik hier mijn boekentips. Twee leesboeken en één geweldig kookboek. Dit zijn mijn tips voor deze heerlijke boeken.
5 maart 2024
boekrecensies
 
Boekentips – februari

Met nog steeds volop tijd om te lezen hou ik ook deze maand bij welke boeken dat zijn. En ook deze maand deel ik hier deze boekentips.
18 februari 2024
Pride, tieners en Kidsweek
 
Officiële naamswijziging

Wat als je je als non binair identificeert maar nog een naam hebt die daar geen recht aan doet? Dan kun je je naam officieel laten […]
8 februari 2024
boekentips Susan Aretz
 
Boekentips – januari

Nu ik de tijd heb om te lezen, hou ik per maand op mijn Instagram bij welke boeken dat zijn. Iedere maand deel ik achteraf ook […]
30 januari 2024
Susan Aretz
 
Ervaringen schouderoperatie

Dit zijn mijn ervaringen met een schouderoperatie. Tips om je voor te bereiden. Maar ook, de impact die een schouderoperatie mentaal heeft. Belangrijk daarbij is wel, […]