Smulpaapje weekmenu – #46



Een voorproefje op échte wintergerechten, een basic-recept voor échte vleesjus. Maar ook verwennerij met zelfgemaakte kroketjes (én mayonaise) en weer een nieuw Sinterklaasrecept.

Dit weekmenu draait zoals je merkt, als altijd eigenlijk, om écht eten. We hopen dat jullie er weer van zullen smullen!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Zuurkool uit de oven

Dag 2 – Karbonades met vleesjus

Dag 3 – Zalmkroketjes met zelfgemaakte citroenmayo

Dag 4 – Pasta met vis uit de oven

Dag 5 – Speculaasmuffins

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappen

250g zuurkool
200ml zure room
Rookworst van de slager
Spekreepjes
4 karbonades
500g zalmfilet (voor kroketjes en ovenschotel)
Zak pasta
1,5 kg aardappels (voor puree en ovenaardappeltjes)
Karnemelk
Verse bieslook
Gelatineblaadjes
Broccoli

Voorraadkast

Panko
Roomboter
Sjalotjes
Dijonmosterd
Eieren
Bloem
Appelstroop
Bakingsoda
Donkere basterdsuiker
Kaneel
Gemberpoeder
Vleesbouillon
Groentebouillon
Cayenne
Zonnebloemolie
Parmezaanse kaas
Laurierblad
uien

 

Gepubliceerd op 13 november 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.