Smulpaapje weekmenu – #44



Een moderne twist aan de Hollandse klassieker. Comfortfood uit de oven. Maar ook een eigentijds recept met pompoen in de hoofdrol. Het was weer heerlijk om dit weekmenu voor jullie te maken.

Ik verheug me nu al weer op de foto's van hoe het bij jullie straks op tafel staat!

Wat staat er deze week op het menu

Dag 1 – Ovenschotel met zalm en spinazie

Dag 2 – Couscous met pompoen en hazelnoten

Dag 3 – Bloemkool met blauwe kaas

Dag 4 – Milde groente curry

Dag 5 – Pasta met zalm

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
2x rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
Halloumikaas (turkse supermarkt)
Verse munt
200g couscous
400g zalm, in grote blokjes gesneden
250g doperwten
1 citroen
200g spinazie
1 mini paksoi
1 komkommer
1 stukje gember (vers)
Groene currypasta, (bijvoorbeeld van de Lidl)
Blikje Kokosmelk
750g aardappels
400g zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
 

Voorraad-/kruiden-/koelkast

Zonnebloemolie
Pasta
kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
zwarte peper
zeezout
knoflook, gehalveerd
Lekkere olijfolie
Roomboter
Halfvolle melk
Bloem
Dijon mosterd

Gepubliceerd op 30 oktober 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
7 juli 2020
pasta zalm
 
Pasta met zalm en spinazie

Een romige citroensaus voor je pasta met verse zalm en spinazie maakt van een gewone doordeweekse maaltijd een klein culinair feestje. Zó lekker. En zó gemaakt!
7 juli 2020
dutch baby
 
Dutch baby met rabarber en aardbeien

Een Dutch baby is een van de lievelingsontbijtjes van onze dochter. Dit keer werd het een Dutch baby met verse rabarbercompote en aardbeien.
7 juli 2020
bulgur
 
Bulgursalade met broccoli en venkel

Tabouleh is een salade op basis van bulgur en daar kun je verschillende varianten mee maken. Dit keer maakte ik ‘m met vier soorten groente.
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?