Smulpaapje weekmenu – #44
Een moderne twist aan de Hollandse klassieker. Comfortfood uit de oven. Maar ook een eigentijds recept met pompoen in de hoofdrol. Het was weer heerlijk om dit weekmenu voor jullie te maken.
Ik verheug me nu al weer op de foto's van hoe het bij jullie straks op tafel staat!
Wat staat er deze week op het menu
Dag 1 – Ovenschotel met zalm en spinazie
Dag 2 – Couscous met pompoen en hazelnoten
Dag 3 – Bloemkool met blauwe kaas
Dag 4 – Milde groente curry
Dag 5 – Pasta met zalm
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
Pompoen ( +/- 800g brutogewicht)
2x rode paprika
gele paprika
60g hazelnoten
Halloumikaas (turkse supermarkt)
Verse munt
200g couscous
400g zalm, in grote blokjes gesneden
250g doperwten
1 citroen
200g spinazie
1 mini paksoi
1 komkommer
1 stukje gember (vers)
Groene currypasta, (bijvoorbeeld van de Lidl)
Blikje Kokosmelk
750g aardappels
400g zalmfilet
300g verse spinazie
200g Cherry tomaatjes
200g kaas (geraspt)
Voorraad-/kruiden-/koelkast
Zonnebloemolie
Pasta
kaneel
cayennepoeder
gemberpoeder
zwarte peper
zeezout
knoflook, gehalveerd
Lekkere olijfolie
Roomboter
Halfvolle melk
Bloem
Dijon mosterd
Gepubliceerd op 30 oktober 2014