Smulpaapje weekmenu #22



Ik weet niet hoe het bij jullie zit als je weken vol zitten en je alleen maar achter de feiten aanrent, maar hier thuis kies ik dan nóg vaker voor gemak en snel op tafel dan we normaal al doen. Functioneel koken noem ik dat. Gelukkig is er ook in die categorie volop lekkers te maken.

Dan zit je dus razendsnel, gezond maar vooral ook lekker met elkaar aan tafel. Deze week staat er op het fast food menu het volgende lekkers voor jullie en je kinde(eren)…

Smulpaapje weekmenu

maandag             Noodles met kipgehakt & broccoli
In een kwartiertje lekker en snel aan tafel. Daar begint je week toch lekker van!

dinsdag                Flatbread met shoarma
Op een gezonde, lekkere en snelle manier je huisgemaakte broodje shoarma eten, doen we gewoon!

woensdag          Kip & mango bowl
Kleur en smaak in no time in je kommetje en op tafel. Heerlijk!

donderdag         Pasta met romige kip & pancetta
In een kwartier aan tafel en slechts twee pannen voor de afwas. Win win!

vrijdag                  Mosselen uit de oven
Of als het mooi weer is van de BBQ. Ze staan hoe dan ook zó op tafel!

weekendtip       Dutch baby met kiwi & lemon curd
En dan is het nu tijd om even op het gemak te ontbijten en lekker van het weekend te genieten met dit lekkere ontbijtje!

boodschappenlijstje

maandag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
sap van een ½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes,

dinsdag
4 kipfilets
2-4 tl shoarmakruiden (ik gebruikte Versteegen)
200g groene asperges
4 flatbreads (Midden-Oosten winkel)
1-2 chiogga bietjes (rauw, in dunne plakjes geschaafd)
200ml yoghurt
1tl gedroogde dille
2tl gedroogde bieslook
3 chiogga bietjes (AH), gekookt
knoflookpoeder, naar smaak

woensdag
1 mango
2 lenteuitjes
250g gare rijst (ik gebruik tegenwoordig graag Tilda magnetronrijst)
gehalveerde tomaatjes, zoveel als je wilt
2 avocado’s, in reepjes
1 gegrilde kip (markt of poelier)
2el limoensap
1el sojasaus
½ tl srirachi saus
½ tl suiker

donderdag
225g spaghetti of linguini
300g gerookte kipfilet
2tenen knoflook
100g geraspte Parmezaanse kaas
250ml slagroom
500ml kippenbouillon
2el verse platte peterselie
100g pancetta
groente voor erbij, bijvoorbeeld broccoli

vrijdag
1,5 kg mossels (Hangcultuurmosselen van Fish Tales) *
3 dunne stengels prei
1 kleine winterwortel
16 kleine tomaatjes
½ venkel
één citroen
handje platte peterselie
scheutje wijn (of water/bouillon)

*goed om te weten, de mosselen van Fish Tales worden rondom Neeltje Jans gekweekt door de familie Schot. Neeltje Jans staat synoniem voor de hoogste kwaliteit mosselen die écht uit Zeeland komen. Behalve de garantie van herkomst zijn alle Fish Tales mosselen MSC-gecertificeerd, het keurmerk voor duurzaam gevangen vis. Dit is trouwens niet gesponsord, maar ik weet uit ervaring hoe lekker de mosselen van Fish Tales zijn. Dus zie je die liggen, dan zou ik die zeker meenemen. Of koop ze je mosselen bij de visboer.

weekendtip
3 eieren
70g bloem
125ml halfvolle melk
1el fijne suiker
1tl vanille extract
6g citroenrasp
40g roomboter
2-3 kiwi’s
1-2el lemon curd

Gepubliceerd op 24 mei 2019


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.