Smulpaapje weekmenu – #19
Deze week steken we de grens over, met een aantal lekkere Griekse gerechten en een héle verrassende sushivariant. Maar we vergeten onze Hollanse roots ook niet.
En mocht je nog niet weten wat je morgen voor Moederdag als ontbijtje wilt serveren, we hebben nog een lekkere tip voor je. Volop variatie dus in dit weekmenu. Maak er hoe dan ook een heerlijk weekend van!
Wat staat er deze week op het menu?
dag 1 – Speltpannenkoekjes (moederdagtip!)
dag 2 – Griekse Souvlaki
dag 3 – Griekse Salade
dag 4 – Zoete sushi
dag 5 – Voorjaarsstamppotje met spinazie
Gemak dient de mens
Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!
Boodschappenlijstje
sushi rijst
ongezoete kokosmelk
Fruit naar keuze
700g lamsfilet, aan één stuk
verse dille
citroen
pittabroodjes
4 rijpe tomaten
Komkommer
Halve rode ui
Feta kaas
Paprika
zwarte olijven
1 kilo aardappels
450g spinazie
75g boerenwalnotenkaas
Handje walnoten
potje halfgedroogde tomaatjes
250g speltrijzend bakmeel (te koop bij o.a. Ekoplaza)
eieren
melk
banaan
Granaatappelpitjes
Maple syrup
In de voorraad-/kruiden-/koelkast
suiker
knoflook
zeezout
olijfolie
Gedroogde oregano
1 ui
boter
bloem
melk
roomboter
Gepubliceerd op 10 mei 2014