Smulpaapje weekmenu #18



Na het komende weekend is het dan eindelijk zo ver. Ik kan weer koken!! Wooohoooo. Hoewel de hele verbouwing behoorlijk soepel is gegaan heb ik onderschat hoezeer ik het koken zou missen. Ik kan dan ook niet wachten om de pannen weer uit de verhuisdozen te halen.

Wat ga ik die eerste week koken? Ik stelde er een weekmenu mee samen. Wie weet inspireert het jou ook wel!

KipKorma Smulpaapje

Smulpaapje weekmenu

maandag             Kip korma met boontjes & rijst
Indiaas is een van de weinige keukens die ik mis als ik een tijd lang niet zelf kan koken. Verheug me er nu al op!

dinsdag                Spaghetti met geroosterde venkel
De eenvoud maakt deze pasta zo meesterlijk. Als ik er aan denk loopt het water me al in de mond

woensdag          Rijstsalade met biefstukpuntjes
Een supergezonde maaltijdsalade, dat kunnen we na vier weken magnetroneten wel gebruiken 😉

donderdag         Hartige taart met witlof & gorgonzola
Je kunt je niet voorstellen hoezeer ik mijn oven gemist heb. Bakken maar!

vrijdag                  Noodles met kipgehakt & broccoli
Een snelle maaltijd, maar dan niet uit de magnetron maar lekker van mijn nieuwe fornuis. Yay!

weekendtip       Bananenbrood met walnoten
Dat ik het weekend weer iets lekkers kan bakken, mijn hemel wat word ik blij van dát vooruitzicht!

boodschappenlijstje

maandag
1el olie
1 ui
1 potje Patak’s Flavour Korma
30ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk (à 400g)
25g amandelschaafsel
500g sperziebonen
1el geraspte verse gember
1 teen knoflook
2el sojasaus
2el mangochutney (Patak’s)
2el water
25g amandelschaafsel,

dinsdag
2 grote venkelknollen
2el olie
1 citroen
25g Panko (of maak je eigen broodkruim van restjes oud brood)
1 teen knoflook
1 sjalotje
1el olie + 5g boter
5g fijngehakte verse peterselie
50ml slagroom
optioneel: gemalen chiliflakes
350g spaghetti

woensdag
200g zilvervliesrijst,
200g geroosterde paprika
10g verse munt
10g platte peterselie
175g gekookte boontjes
halve komkommer
25g kalamata olijven
50g feta
25g pistachenootjes
halve granaatappel
1el olijfolie
½ limoen
snufje paprikapoeder (of voor meer pit, gerookt paprikapoeder)
200g biefstukpuntjes

donderdag
1 rol kant en klaar vers bladerdeeg
3 stronken witlof
6 dunne plakjes, beetrijpe peer
6 dunne plakjes Gorgonzola (of gebruik een mildere kaas naar keuze)
1tl gedroogde tijm
1el honing
optioneel: extra kaas

vrijdag
300g kipgehakt
1el neutrale olie
1el verse gember
1 teen knoflook
500g broccoliroosjes
1el sojasaus (ik gebruik Tomasu)
1 tl sambal of srirachasaus (meer mag altijd!)
1tl vissaus
½ limoen
125g lenteuitjes
1 handje gehakte nootjes, zoals pinda’s

weekendtip
250g bloem
1tl bakingsoda
mespunt zout
75g suiker
100ml zonnebloemolie
3 rijpe bananen, geprakt
1 ei (L)
1tl vanille
150ml karnemelk
150g walnoten

 

 


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
Asperge aardappelsalade
 
Asperge aardappelsalade met rivierkreeftjes

Als je bent opgegroeid met Limburgse ouders betekent dat ook dat je opgroeit met asperges. En dit prachtige witte goud toverde ik om tot een asperge aardappelsalade die je op alle momenten van de dag kunt eten.
1 juni 2020
 
Vlierbloesem waterijsjes met aardbeien

3 ingrediënten, een nachtje geduld is alles wat je nodig hebt voor deze heerlijke waterijsjes met vlierbloesem en aardbeien.
29 mei 2020
 
Turkse pizza met lamsgehakt

Dat je een Turkse pizza thuis kunt maken wist je misschien nog niet. Maar met dit recept voor Turkse pizza met lamsgehakt wil je nooit meer anders.
29 mei 2020
 
Tomatensalade met verse erwtjes

Rijpe tomaten met de allerlekkerste verse erwtjes, gecombineerd met geurige dille in een heerlijke zomerse salade.
29 mei 2020
 
Lockdown life terugblik – Corona op Curaçao

Hoe het is om op Curacao in lockdown te zijn met een dreumes? Maaike neemt je mee in haar ervaringen.
26 mei 2020
bokkenpootjes
 
Bokkenpootjes

Bokkenpootjes zijn een super klassiek Nederlands koekje. Maar vandaag hijsen we dit bokkenpootjes recept in een modern jasje.