Smulpaapje weekmenu – #16



Paasinspiratie hebben jullie waarschijnlijk al genoeg (zo niet, hier nog een beetje meer 😉 !) dus in het weekmenu deze week weer een aantal lekkere en makkelijke nieuwe gerechten.

Met de smaak van het voorjaar in de aspergequiche. En waarom zou je pesto kopen als het in een handomdraai zelfgemaakt is. Maar we hebben nog veel meer lekkers voor je in petto!

Wat staat er deze week op het menu?

dag 1 – Quiche met asperges en ham

dag 2 – Biscotti met olijven en pijnboompitten

dag 3 – Zelfgemaakte pesto

dag 4 – Pastasaus uit de oven

dag 5 – Courgette polpetta

Gemak dient de mens

Wat heb je nodig, als je al deze gerechten deze week wilt maken? We maken het je makkelijk en geven je het boodschappenlijstje voor de verse ingrediënten. Daarnaast een overzicht van wat je hopelijk al in de voorraad-/kruiden-/koelkast hebt staan. En zo niet, dan weet je dus wat je moet aanvullen!

Boodschappenlijstje

blauwe kaas, (bijvoorbeeld Stilton), 145g
Eieren
slagroom 125ml
1 bosje groene asperges
hamreepjes, 100g
Bladerdeeg (diepvries)
courgette, 500g
Citroen
Buffelmozzarella
Bladpeterselie
Cacaopoeder
zwarte olijven, 50g
pijnboompitten, 100g
Reep 70% chocola (100g)
Tomaten
Paprika
verse basilicum (heel plantje)
 

In de voorraad-/kruiden-/koelkast

olijfolie
Parmezaan
paneermeel (ik gebruik het liefst Panko broodkruimels)
knoflook
135g suiker
210g bloem
bakpoeder
1 ui
Peper en zout

Gepubliceerd op 18 april 2014


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.