Zelf vanillevla maken



Het is echt super simpel om zelf écht lekkere vanillevla te maken. Een paar ingrediënten, wat tijd en je hebt de lekkerste zelfgemaakte vanillevla! Met dit recept maak je een romige, naar échte vanille smakend vanillevla. Daar kan geen supermarkt vanillevla tegenop.

Je vanillevla kun je op zo veel verschillende manieren eten. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte rabarbercompote Of serveer je vanillevla heel puur, met uitsluitend wat verse aardbeien.

Zo maak je zelf vanillevla

500ml melk
100ml slagroom
1 vanillestokje
1 kaneelstokje
4 eidooiers
30g suiker
1el maïzena

vanillevla

Zelf vanillevla maken

Om zelf vanillevla te maken verwarm je de melk, slagroom samen met de zaadjes uit het vanillestokje, het opengesneden vanillestokje, de kaneel en suiker. Laat dit 10 minuten op laag/medium vuur trekken, zonder dat de melk kookt. Haal dan het vanille- en kaneelstokje eruit.

Zo krijg je perfecte vanillevla

Nu mogen de eidooiers erbij, maar let op dat je met een garde goed klopt en de melk niet té warm is. Dit kun je controleren door je vinger in de melk te steken. Handwarm is top. Verbrand je je vinger, dan is je melk te heet. Dit is belangrijk omdat je zo voorkomt dat je roerei krijgt.

zelfgemaakte vanillevla

Blijf nu 10 minuten roeren, op medium vuur, terwijl de substantie langzaam indikt en de textuur van vla krijgt. Na tien minuten roer je in een kommetje de maizena (klontjesvrij) los met 2-3 eetlepels van je melk/bijna vla mengsel. Giet dit terug en roer op hoger vuur nog 2 minuten. Je hebt als resultaat dan de perfecte vanillevla. Niet alleen qua smaak, maar ook qua dikte.

De lekkerste vanillevla

Giet de vanillevla nu in een kom en laat afkoelen. Om te voorkomen dat er een velletje op je vla komt dek je de bovenkant af met een beetje huishoudfolie. Geniet van de lekkerste vanillevla! En ja, de kom uitlikken mag…

Gepubliceerd op 4 oktober 2020


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!