Smulpaapje kookt! – Zelfgemaakte tortilla’s



Grijp jij in de supermarkt ook altijd automatisch naar de kant en klare (wrap) tortilla’s. Wij ook. Tot nu! In New York aten we onlangst de luchtigste tortilla’s denkbaar. Ter plekke in het restaurant gemaakt. Héérlijk!

Dat moet toch ook thuis te doen zijn dacht ik nog? En dat is het. En vele malen makkelijker dan je denkt. Wat helemaal fijn is dat je ze voor meer kunt gebruiken dan alleen Mexicaans eten. Lees maar!

Voor 16 tortilla’s

450g bloem
5g zout
7g bakpoeder
80ml zonnebloemolie
250ml warm water

Tortilla’s zelf maken

Meng bloem, zout en bakpoeder goed door elkaar. Daar gaat de olie en het water bij. Heb je een handmixer met deeghaken, gebruik die. Een keukenmachine á la Kitchenaid kun je ook gebruiken, maar zorg dat die stevig genoeg is. Van de mijne (helaas geen echte Kitchenaid) is de platte haak erdoor gebroken. Uiteraard kun je ook met de handen kneden (wat ik moest doen, nadat de haak was afgebroken) maar dan heb je wel spierballen nodig.

Deeg voor tortilla’s

Het resultaat is hoe dan ook een bal elastisch deeg. Dat breek je nu door de helft. En die twee helften ieder ook weer door de helft. En zo ga je door tot je 16 stukjes deeg hebt. Draai daar balletjes van en plat die met de palm van je hand. Goed plat. Leg op een schaal/plank en dek af met een schone theedoek. Laat 15 minuten rusten.

Rollen maar

Verhit een grote koekenpan alvast op hoog vuur, terwijl je met een deegroller van de balletjes platte tortilla’s rolt. Doe dit op een goed bebloemd aanrecht, met idem deegroller zodat ze niet vastplakken. Doe dit tot alle balletjes plat zijn. Leg ze overigens niet uitgerold op elkaar, maar naast elkaar, anders plakken ze aan elkaar vast!

Verse tortilla’s

Als de pan goed warm is doe je de eerste erin. Eén minuut bakken, tot de onderkant mooi gekleurd is en wat goudkleurige puntjes heeft. Omdraaien en de andere kant nog een halve minuut. Gaat het te hard en krijg je zwarte puntjes zet dan het vuur iets lager. Duurt het te lang voor ze verkleuren, dan iets hoger vuur. Hoe langer je bezig bent hoe heter de pan, hou daar rekening mee.

Tips

Je hebt nu de lekkerste tortilla’s ooit. Makkelijk hé? En het mooie is, wat je niet meteen gebruikt voor de maaltijd, vries je heel makkelijk in voor later. En nog een tip: je kunt deze tortilla’s voor nog veel meer gebruiken. Wat dacht je ervan om deze tonijnwraps vanaf nu te maken met verse tortilla’s. Of maak deze NYC geinspireerde El Pastor tortilla’s

Gepubliceerd op 21 mei 2014


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!