Rabarbercrumble



Oh wat hou ik toch van rabarber. Om mee te bakken, maar zeker ook als verwentoetje. Dit toetje maak je alvast klaar en schuif je in de oven op het moment dat je aan tafel gaat.

Wil je échte verwennerij? Serveer dan met een bolletje ijs. Mmmmmm!

Voor 4-6 personen

125g havermout
50g basterdsuiker
50g gewone suiker
1tl kaneel
100g boter, blokjes
50g bloem

650g rabarber, in stukjes van 2cm (netto gewicht, na schoonmaken)
optioneel: 45g kristalsuiker

Oven voorverwarmen op 175C

Rabarber crumble maak je zo

Meng de havermout met beide suikers, de kaneel en bloem. Met je handen wrijf je de boter door het mengsel, zodat de boter goed gelijkmatig verdeeld is. Doe de stukjes rabarber in een ovenvaste schaal en als je wilt kun je die dan nog met een beetje suiker bestrooien. Daarover heen gaat het boter/havermout mengsel, zodat alle rabarber goed is afgedekt.

Schuif dit de voorverwarmde oven in en bak 30-40 minuten. De rabarber is dan gaar, maar valt nog niet uit elkaar en de crumble is lekker knapperig

Serveer met of zonder ijs 😉

Wij serveerden het met een bolletje Cinnamon dough ijs van Ben & Jerry’s. Ooooh wat was dat lekker! Wil je vaker met rabarber aan de slag? Kijk dan ook eens hier, voor nog meer rabarber recepten

 

Gepubliceerd op 18 mei 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!