Smulpaapje kookt! – Chili con pulled pork



Restjes vlees. Ik ben er dol op. Zeker als dat vlees úren op de barbecue of in de oven heeft gelegen. Die restjes gaan bij ons rechtstreeks de vriezer in, ideaal voor op een later moment.

En als je pulled pork hebt gemaakt (of dit najaar nog gaat maken) maak dan wat extra (of eet wat minder dan normaal), het levert je namelijk deze geweldige chili op!

pulled pork

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
scheutje olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
400g pulled pork
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
2 blikken bonen in chilisaus (á 400g)
150g mais uit blik
optioneel: scheutje smoked barbecuesaus (KC Pitmaster)

Om te serveren: tortillaschuitjes (Santa Maria), zure room & geraspte (Cheddar) kaas

Chili met groente en bonen

De basis is, zoals altijd, ui en knoflook die je samen in wat olie 5 minuten aanfruit. Daarna de paprika erbij en ook nog een paar minuutjes meebakken. Heb je restjes pulled pork dan mogen die er nu al bij, net als het blik gepelde tomaten. Geen restjes vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld rundergehakt en bak dat rul en goudbruin. Kruid nu met gerookt (mild of heet, afhankelijk van je voorkeur) paprikapoeder, zout & peper.

Bonen erbij

Ik nam uit Engeland gemixte bonen in milde chilisaus mee en deed die erbij. In Nederland heeft Albert Heijn ook chilibonen in blik, maar ook HAK heeft lekkere bonencombinaties. Warm die, samen met de mais, in het vleesprutje mee tot alles goed heet is. Ik had mijn pulled pork na de barbecue op smaak gebracht met smoked barbecuesaus. Dat geeft aan de chili ook een hele lekkere smaak. Doe eventueel een scheutje aan het eind erdoor, om datzelfde effect te krijgen.

Chili met tacoschuitjes

Van Santa Maria vond ik deze tacoschuitjes in de supermarkt. Véél makkelijker (en minder geknoei!) wat mij betreft dan tacoschelpen. Maar in een taco of op een tortilla is deze chili natuurlijk nét zo lekker. En uiteraard serveer je de schuitjes met een schepje zure room en wat pittige kaas, geraspt erover.

Gepubliceerd op 9 september 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 september 2023
Vijgen kruimel muffin
 
Vijgen-kruimel muffins

Appel-kruimel muffins kennen we nu wel. Dit eenvoudige recept voor vijgen-kruimel muffins is een perfect recept voor zoete herfsttraktaties.
4 september 2023
Caponata recept
 
Siciliaanse Caponata Recept, een mediterraanse favoriet

Caponata, een smaakvolle Siciliaanse specialiteit, is een ware traktatie voor liefhebbers van de mediterrane keuken.
17 augustus 2023
onigiri met makreel
 
Onigiri met gerookte makreel

Onigiri zijn Japanse rijsthapjes die veel sneller zijn gemaakt dan sushi en die je kunt vullen met wat je maar lekker vindt. Zoals deze met gerookte makreel
31 juli 2023
american pancakes
 
American blueberry pancakes

De ultieme American pancakes maak je vanaf nu gewoon zelf. Met dit pancake recept geniet je van een enorme stapel American blueberry pancakes
28 juli 2023
risotto basisrecept
 
Risotto, een eenvoudig basisrecept

Met dit basis risottorecept kun je alle kanten op. Ik laat je ook zien hoe je van de basis risotto heel eenvoudig een paddenstoelen risotto maakt.
28 juli 2023
recept pasta carbonara
 
Klassieke pasta Carbonara

Hoe het kan dat er nog geen recept voor een klassieke Carbonara op de site staat is me een raadsel. Want dit geweldige pastarecept is zó lekker!