Smulpaapje kookt! – Chili con pulled pork



Restjes vlees. Ik ben er dol op. Zeker als dat vlees úren op de barbecue of in de oven heeft gelegen. Die restjes gaan bij ons rechtstreeks de vriezer in, ideaal voor op een later moment.

En als je pulled pork hebt gemaakt (of dit najaar nog gaat maken) maak dan wat extra (of eet wat minder dan normaal), het levert je namelijk deze geweldige chili op!

pulled pork

Voor 4 personen

1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
scheutje olie
1 gele paprika, in kleine blokjes
400g pulled pork
1 blik gepelde (San Marzano) tomaten
1tl gerookt paprikapoeder
2 blikken bonen in chilisaus (á 400g)
150g mais uit blik
optioneel: scheutje smoked barbecuesaus (KC Pitmaster)

Om te serveren: tortillaschuitjes (Santa Maria), zure room & geraspte (Cheddar) kaas

Chili met groente en bonen

De basis is, zoals altijd, ui en knoflook die je samen in wat olie 5 minuten aanfruit. Daarna de paprika erbij en ook nog een paar minuutjes meebakken. Heb je restjes pulled pork dan mogen die er nu al bij, net als het blik gepelde tomaten. Geen restjes vlees? Gebruik dan bijvoorbeeld rundergehakt en bak dat rul en goudbruin. Kruid nu met gerookt (mild of heet, afhankelijk van je voorkeur) paprikapoeder, zout & peper.

Bonen erbij

Ik nam uit Engeland gemixte bonen in milde chilisaus mee en deed die erbij. In Nederland heeft Albert Heijn ook chilibonen in blik, maar ook HAK heeft lekkere bonencombinaties. Warm die, samen met de mais, in het vleesprutje mee tot alles goed heet is. Ik had mijn pulled pork na de barbecue op smaak gebracht met smoked barbecuesaus. Dat geeft aan de chili ook een hele lekkere smaak. Doe eventueel een scheutje aan het eind erdoor, om datzelfde effect te krijgen.

Chili met tacoschuitjes

Van Santa Maria vond ik deze tacoschuitjes in de supermarkt. Véél makkelijker (en minder geknoei!) wat mij betreft dan tacoschelpen. Maar in een taco of op een tortilla is deze chili natuurlijk nét zo lekker. En uiteraard serveer je de schuitjes met een schepje zure room en wat pittige kaas, geraspt erover.

Gepubliceerd op 9 september 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
brownies met tahin van sabrina ghayour
 
Brownies met tahin & mandarijn

Glutenvrije brownies met als verrassende smaakmaker tahin. Het is mijn versie van het recept uit Simply van Sabrina Ghayour.
16 oktober 2020
Spaghetti Bazaar_Smulpaapje
 
Midden-Oostenspaghetti met champignons & tahin

Deze verrassende vegetarische spaghetti met champignons en tahin komt uit het prachtige boek Bazaar van Sabrina Ghayour
16 oktober 2020
 
Lasagne Bolognese

De lekkerste lasagne Bolognese ooit komt uit de Pastabijbel. Minstens zo lekker als bij de Italiaan, maar gewoon thuis gemaakt!
16 oktober 2020
camembert uit de oven
 
Smulpaapje weekmenu – week 43

Makkelijke maaltijden voor het hele gezin, dat is het weekmenu. Variatie, vers en gezond. Welke gerechten ga jij deze week maken?
15 oktober 2020
Bolognesesaus voor pasta
 
Bolognesesaus

De allerlekkerste pastasaus allertijden is zonder twijfel de Bolognesesaus. Maak lekker veel en geniet van de lekkerste Spaghetti Bolognese.
13 oktober 2020
salade met venkel
 
Venkel met doperwten en feta uit Greenfeast

Als je gevarieerder en lekkerder groente wil eten is Greenfeast een fantastisch boek. Wij aten de venkel met doperwten en feta als lunch.