Smulpaapje kookt!- Caponata



Soms proef je een gerecht en weet je meteen dat je een nieuwe favoriet gevonden hebt. Dit is zo’n recept! Tijdens een middag in Fifteen afgelopen december proefde ik dit gerechtje bij Mary Stottelaar van Puur Gezond en ik was meteen verkocht.

Het vergt wat tijd om te maken, maar het resultaat is er dan ook naar! En hoe handig is het om in het weekend hier een grote pan van te maken en in te vriezen voor de dagen dat je iets minder tijd hebt?! De smaken zijn heerlijk, zacht en verrassend en het geheel is ook nog eens lekker en gezond. Wat wil je nog meer?!

Ingrediënten

4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 stengel bleekselderij, in fijne reepjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
bosje platte peterselie, fijn gesneden
blik tomatenblokjes op sap
flinke scheut balsamico
zwarte olijven, gehalveerd

Bestrooi de aubergines met zout en laat ze zo een uurtje staan. Op deze manier trekt vocht eruit en roosteren de aubergines straks mooi goudbruin. Verwarm intussen de oven voor op 200C en rooster de aubergines 20-30 minuten tot ze mooi gekleurd zijn en het vruchtvlees zacht is.

Terwijl de aubergines roosteren fruit je in een flinke scheut olijfolie de ui, knoflook, bleekselderij en paprika zachtjes een paar minuten aan tot alles zachter is, lekker ruikt, maar niet teveel verkleurd is. Doe de tomatenblokjes mèt sap, een scheut balsamico en de peterselie erbij en roer goed door. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de aubergine nu in stukken en doe dit erbij. Deksel half op de pan en op laag vuur nu lekker een uurtje laten pruttelen. Afmaken met zout, peper en wat olijven.

Je kunt alle kanten op met deze stoofschotel. Warm is ie erg lekker over de pasta (bijvoorbeeld tagliatelle) en met wat buffelmozzarella. Maar je kunt het ook laten afkoelen en op een geroosterd stokbroodje serveren als borrelhapje. Wat je er ook mee doet, eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
29 november 2022
vanille pannacotta web2.jpg
 
Vanille pannacotta met stoofpeertjes

Vanille pannacotta met stoofpeertjes, een dessert dat super feestelijk is en in zijn geheel is voor te bereiden. Een ideaal kerstdessert dus!
29 november 2022
 
Zelfgemaakte Pommes Duchesse

Goudbruine, knapperig van buiten en zacht van binnen, Pommes Duchesse. Je maakt ze heel eenvoudig zelf.
29 november 2022
frans stoofvlees boeuf bourguignon
 
Boeuf Bourguignon – Frans stoofvlees

Een klassiek Frans stoofvleesrecept, dat is deze boeuf bourguignon zeker. Maar wat een feestelijk gerecht om met kerst op tafel te zetten.
29 november 2022
 
Rode uiensoep met kaascroutons

Een klassieke uiensoep, maar dan met een twist. Maak deze rode uiensoep als voorgerecht voor een feestelijk menu.
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!