Smulpaapje kookt!- Caponata



Soms proef je een gerecht en weet je meteen dat je een nieuwe favoriet gevonden hebt. Dit is zo’n recept! Tijdens een middag in Fifteen afgelopen december proefde ik dit gerechtje bij Mary Stottelaar van Puur Gezond en ik was meteen verkocht.

Het vergt wat tijd om te maken, maar het resultaat is er dan ook naar! En hoe handig is het om in het weekend hier een grote pan van te maken en in te vriezen voor de dagen dat je iets minder tijd hebt?! De smaken zijn heerlijk, zacht en verrassend en het geheel is ook nog eens lekker en gezond. Wat wil je nog meer?!

Ingrediënten

4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 stengel bleekselderij, in fijne reepjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
bosje platte peterselie, fijn gesneden
blik tomatenblokjes op sap
flinke scheut balsamico
zwarte olijven, gehalveerd

Bestrooi de aubergines met zout en laat ze zo een uurtje staan. Op deze manier trekt vocht eruit en roosteren de aubergines straks mooi goudbruin. Verwarm intussen de oven voor op 200C en rooster de aubergines 20-30 minuten tot ze mooi gekleurd zijn en het vruchtvlees zacht is.

Terwijl de aubergines roosteren fruit je in een flinke scheut olijfolie de ui, knoflook, bleekselderij en paprika zachtjes een paar minuten aan tot alles zachter is, lekker ruikt, maar niet teveel verkleurd is. Doe de tomatenblokjes mèt sap, een scheut balsamico en de peterselie erbij en roer goed door. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de aubergine nu in stukken en doe dit erbij. Deksel half op de pan en op laag vuur nu lekker een uurtje laten pruttelen. Afmaken met zout, peper en wat olijven.

Je kunt alle kanten op met deze stoofschotel. Warm is ie erg lekker over de pasta (bijvoorbeeld tagliatelle) en met wat buffelmozzarella. Maar je kunt het ook laten afkoelen en op een geroosterd stokbroodje serveren als borrelhapje. Wat je er ook mee doet, eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...