Smulpaapje kookt!- Caponata



Soms proef je een gerecht en weet je meteen dat je een nieuwe favoriet gevonden hebt. Dit is zo’n recept! Tijdens een middag in Fifteen afgelopen december proefde ik dit gerechtje bij Mary Stottelaar van Puur Gezond en ik was meteen verkocht.

Het vergt wat tijd om te maken, maar het resultaat is er dan ook naar! En hoe handig is het om in het weekend hier een grote pan van te maken en in te vriezen voor de dagen dat je iets minder tijd hebt?! De smaken zijn heerlijk, zacht en verrassend en het geheel is ook nog eens lekker en gezond. Wat wil je nog meer?!

Ingrediënten

4 grote aubergines, in vier stukken gesneden
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijn gesneden
1 stengel bleekselderij, in fijne reepjes gesneden
1 gele paprika, in blokjes gesneden
bosje platte peterselie, fijn gesneden
blik tomatenblokjes op sap
flinke scheut balsamico
zwarte olijven, gehalveerd

Bestrooi de aubergines met zout en laat ze zo een uurtje staan. Op deze manier trekt vocht eruit en roosteren de aubergines straks mooi goudbruin. Verwarm intussen de oven voor op 200C en rooster de aubergines 20-30 minuten tot ze mooi gekleurd zijn en het vruchtvlees zacht is.

Terwijl de aubergines roosteren fruit je in een flinke scheut olijfolie de ui, knoflook, bleekselderij en paprika zachtjes een paar minuten aan tot alles zachter is, lekker ruikt, maar niet teveel verkleurd is. Doe de tomatenblokjes mèt sap, een scheut balsamico en de peterselie erbij en roer goed door. Breng dit zachtjes aan de kook. Snijd de aubergine nu in stukken en doe dit erbij. Deksel half op de pan en op laag vuur nu lekker een uurtje laten pruttelen. Afmaken met zout, peper en wat olijven.

Je kunt alle kanten op met deze stoofschotel. Warm is ie erg lekker over de pasta (bijvoorbeeld tagliatelle) en met wat buffelmozzarella. Maar je kunt het ook laten afkoelen en op een geroosterd stokbroodje serveren als borrelhapje. Wat je er ook mee doet, eet smakelijk!

Gepubliceerd op 24 april 2013


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.