Smulpaapje kookt! – American (blueberry) pancakes



Afgelopen week waren we in New York, de hemel op aarde voor foodies zoals jij en ik. Met meer dan 19.000 restaurants alleen al in Manhattan heb je een leven nodig om alle soorten keukens te proberen.

Wij deden een aardige poging en de komende weken ga jij daar plezier van hebben, want het heeft me buitengewoon geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. We trappen af met de klassieker, American pancakes. Hét ultieme weekendontbijt!

Voor 15 pancakes

250g bloem
75g polenta (of maismeel)
2tl bakpoeder
1tl bakingsoda (zuiveringszout)
¾ tl zout
3tl suiker

300ml karnemelk
75g gesmolten boter
2 eieren, gesplitst (eiwitten in een aparte schone kom)
Maple syprup

Optioneel: doosje bosbessen

American pancakes

Meng alle droge ingrediënten in één kom. In een maatbeker de karnemelk, boter (die is afgekoeld) en de eidooiers en even luchtig kloppen. De eiwitten met een mixer kloppen tot ze stevig zijn.

Fluffy pancakes

Meng de droge ingrediënten met de ingrediënten uit de maatbeker, maar let op! Je wilt géén perfect glad beslag. Dus rustig aan met kloppen. Je wilt het goed mengen, maar er mogen klontjes in blijven. Niet te lang mengen dus. Als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, ook hier geldt niet te lang mengen. Dat is het geheim voor super luchtige pannenkoeken.

Blueberry pancakes

Verhit een grote koekenpan nu op het vuur, je wilt de pan echt goed heet. Heel klein beetje boter of zonnebloemolie erin en nu met een juslepel beslag erin doen. Er gaan ongeveer 3 pannenkoekjes in één pan. Maak ze niet te groot, want het beslag loopt nog uit. Je bakt ze totdat je bubbeltjes boven op de pannenkoek ziet en de onderkant mooi goudbruin is.

Wil je er blueberry pancakes van maken leg dan nu een stuk of vier bessen in het beslag als je dat in de pan doet en draai ze om als de onderkant goudbruin is. Nog een minuutje op de andere kant bakken en meteen warm serveren met heel veel maple syrup!

Gepubliceerd op 14 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
22 juni 2022
recept Laksa Vanja van der Leeden
 
Laksa met kip en garnalen

Laksa is de nieuwe ramen verkondigt Vanja van der Leeden in Insane. Ik ben zeker ook team Laksa, want deze noedelsoep is zó lekker!
13 juni 2022
vegan Raman
 
Vegan ramen met paddenstoelen

Een makkelijke, snelle, zelfgemaakte ramen op basis van groentebouillon en paddenstoelen. Zó lekker!
8 juni 2022
Pasta met bloemkool en citroen
 
Pasta met geroosterde bloemkool & citroen

Dit recept voor pasta met geroosterde bloemkool & citroen is een lekkere variant voor je makkelijke doordeweekse maaltijd.
4 juni 2022
gevulde paprika recept
 
Gevulde puntpaprika’s uit de oven met parelcouscous

Met verse groente en HAK Uit de Oven zet je een makkelijke, maar ook gezonde én lekkere maaltijd op tafel. Zoals deze gevulde puntpaprika’s.
30 mei 2022
bananenhavermoutmuffin-web2.jpg
 
Ontbijtmuffins met banaan & bosbessen

Ontbijtmuffins met banaan en bosbessen, die ook de rest van de dag trouwens prima smaken! Een eenvoudig en lekker muffinrecept
27 mei 2022
zoetzure kip
 
Zoetzure kip met ananas

Uit de keuken van Xi'an Famous Foods komt dit waanzinnig lekkere recept voor zoetzure kip met ananas. Je wilt nooit meer anders.