Smulpaapje kookt! – American (blueberry) pancakesAfgelopen week waren we in New York, de hemel op aarde voor foodies zoals jij en ik. Met meer dan 19.000 restaurants alleen al in Manhattan heb je een leven nodig om alle soorten keukens te proberen.

Wij deden een aardige poging en de komende weken ga jij daar plezier van hebben, want het heeft me buitengewoon geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. We trappen af met de klassieker, American pancakes. Hét ultieme weekendontbijt!

Voor 15 pancakes

250g bloem
75g polenta (of maismeel)
2tl bakpoeder
1tl bakingsoda (zuiveringszout)
¾ tl zout
3tl suiker

300ml karnemelk
75g gesmolten boter
2 eieren, gesplitst (eiwitten in een aparte schone kom)
Maple syprup

Optioneel: doosje bosbessen

American pancakes

Meng alle droge ingrediënten in één kom. In een maatbeker de karnemelk, boter (die is afgekoeld) en de eidooiers en even luchtig kloppen. De eiwitten met een mixer kloppen tot ze stevig zijn.

Fluffy pancakes

Meng de droge ingrediënten met de ingrediënten uit de maatbeker, maar let op! Je wilt géén perfect glad beslag. Dus rustig aan met kloppen. Je wilt het goed mengen, maar er mogen klontjes in blijven. Niet te lang mengen dus. Als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, ook hier geldt niet te lang mengen. Dat is het geheim voor super luchtige pannenkoeken.

Blueberry pancakes

Verhit een grote koekenpan nu op het vuur, je wilt de pan echt goed heet. Heel klein beetje boter of zonnebloemolie erin en nu met een juslepel beslag erin doen. Er gaan ongeveer 3 pannenkoekjes in één pan. Maak ze niet te groot, want het beslag loopt nog uit. Je bakt ze totdat je bubbeltjes boven op de pannenkoek ziet en de onderkant mooi goudbruin is.

Wil je er blueberry pancakes van maken leg dan nu een stuk of vier bessen in het beslag als je dat in de pan doet en draai ze om als de onderkant goudbruin is. Nog een minuutje op de andere kant bakken en meteen warm serveren met heel veel maple syrup!

Gepubliceerd op 14 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 maart 2023
 
Paasbrood maken

Zin om met Pasen zelf een Paasbrood te maken? Dan heb ik een heerlijk en eenvoudig recept voor Paasbrood voor je!
20 februari 2023
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel
 
Witlofsoep met gekaramelliseerde appel

Soeprecepten kun je gewoon niet genoeg hebben. En dit recept voor witlofsoep mag je ook aan je repertoire toevoegen. Lekker én gezond.
7 februari 2023
TikTok pasta met wodka garnalen
 
Tik Tok pasta met wodka garnalen

Je dacht dat de Tik Tok pasta met feta al lekker was? Wacht tot je diezelfde pasta eet met wodka garnalen. Goddelijk!
4 februari 2023
nonnevot
 
Nonnevotten – Limburgs carnaval gebak

Zo maak en vouw je Limburgse nonnevotten, met stap voor stap foto's en tips. Ook als je niet in Limburg carnaval viert echt een aanrader
29 januari 2023
mosterdsoep recept
 
Romige mosterdsoep met appel

Een heerlijk vegan mosterdsoeprecept voor groot en klein. Mosterd geeft net dat beetje extra aan deze heerlijke soep met knolselderij en appel.
11 januari 2023
hartige cake met spinazie
 
Hartige cake met spinazie

Een hartige cake is áltijd een goed idee. Als makkelijke lunch, als borrelhapje of bij soep voor een snelle maaltijd. Deze hartige cake wil je maken!