Smulpaapje kookt! – American (blueberry) pancakes



Afgelopen week waren we in New York, de hemel op aarde voor foodies zoals jij en ik. Met meer dan 19.000 restaurants alleen al in Manhattan heb je een leven nodig om alle soorten keukens te proberen.

Wij deden een aardige poging en de komende weken ga jij daar plezier van hebben, want het heeft me buitengewoon geïnspireerd om thuis aan de slag te gaan. We trappen af met de klassieker, American pancakes. Hét ultieme weekendontbijt!

Voor 15 pancakes

250g bloem
75g polenta (of maismeel)
2tl bakpoeder
1tl bakingsoda (zuiveringszout)
¾ tl zout
3tl suiker

300ml karnemelk
75g gesmolten boter
2 eieren, gesplitst (eiwitten in een aparte schone kom)
Maple syprup

Optioneel: doosje bosbessen

American pancakes

Meng alle droge ingrediënten in één kom. In een maatbeker de karnemelk, boter (die is afgekoeld) en de eidooiers en even luchtig kloppen. De eiwitten met een mixer kloppen tot ze stevig zijn.

Fluffy pancakes

Meng de droge ingrediënten met de ingrediënten uit de maatbeker, maar let op! Je wilt géén perfect glad beslag. Dus rustig aan met kloppen. Je wilt het goed mengen, maar er mogen klontjes in blijven. Niet te lang mengen dus. Als laatste de eiwitten er voorzichtig doorheen vouwen, ook hier geldt niet te lang mengen. Dat is het geheim voor super luchtige pannenkoeken.

Blueberry pancakes

Verhit een grote koekenpan nu op het vuur, je wilt de pan echt goed heet. Heel klein beetje boter of zonnebloemolie erin en nu met een juslepel beslag erin doen. Er gaan ongeveer 3 pannenkoekjes in één pan. Maak ze niet te groot, want het beslag loopt nog uit. Je bakt ze totdat je bubbeltjes boven op de pannenkoek ziet en de onderkant mooi goudbruin is.

Wil je er blueberry pancakes van maken leg dan nu een stuk of vier bessen in het beslag als je dat in de pan doet en draai ze om als de onderkant goudbruin is. Nog een minuutje op de andere kant bakken en meteen warm serveren met heel veel maple syrup!

Gepubliceerd op 14 mei 2014


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 november 2022
Mont d'oR BBQ
 
Mont d’Or van de barbecue

Mont d'Or, dit bijzondere seizoenskaasje, kun je ook geweldig op de (winter) barbecue bereiden en is een heerlijk borrelhapje voor de feestdagen.
9 november 2022
aardappeltaart Ottolenghi
 
Hartige taart met aardappel, Gruyère en feta

Uit Ottolenghi Test Kitchen Extra Lekker komt deze goddelijke hartige taart met aardappel en twee soorten kaas. Super makkelijk. Méga lekker!
7 november 2022
zelf paté maken
 
Paté met pruimen

Zelf paté maken is zo veel simpeler dan je denkt. Deze paté met pruimen komt uit mijn boek Borreltijd en maak ik zelf nog met regelmaat.
2 november 2022
wortelsoep maken
 
Wortel & gembersoep

Wist jij dat wortels er in véél meer kleuren zijn dan alleen oranje. En dat je er met de toevoeging van wat gember een fantastisch lekkere soep mee maakt.
23 oktober 2022
 
Nationale boerenkooldag

De 24e oktober van het jaar is het nationale boerenkooldag. Een mooi moment om mijn 5 favoriete recepten met boerenkool op een rijtje te zetten.
19 oktober 2022
broccolirijst recept
 
Broccolirijst met snijbonen

Een makkelijk recept voor broccolirijst met snijbonen en paddenstoelen. Een perfecte snelle, gezonde maaltijd