Smulpaapje kookt! – Venkelsalade met bonen



Niet alle kinderen houden van rauwkost, maar als je die héél dun snijdt en combineert met andere, toegankelijke smaken zouden ze je nog wel eens kunnen verrassen.

Serveer de salade met een stukje gebakken vis, of als bijgerecht bij een barbecue. Smullen maar!

Voor 4 personen, als bijgerecht

2 venkelknollen, dun geschaafd
2 bosuitjes, fijngesneden
1 sinaasappel, in partjes
1 potje bonenmix met mais (Hak), uitgelekt en afgespoeld
2el yoghurt
2tl picalilly (mijn favoriet is die van Picnic in the Park)
1el mango azijn (Foodelicious)

Snelle salade

Snijd de topjes en het kontje van de venkel en met een mandoline schaaf je hele dunne plakjes van de venkel. Heb je geen mandoline gebruik dan een rasp of snijd met een heel scherp mes zo dun mogelijke plakjes. Snijd partjes uit de sinaasappel en knijp de rest van de sinaasappel uit over de venkel. Meng de venkel met de sinaasappelpartjes en de bonenmix.

Dressing met picalilly

Voor de dressing meng je de yoghurt met picalilly en azijn. Proef en breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de venkelsalade en laat even staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Serveer de venkelsalade met een stukje gebakken vis.

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.