Shepherd’s pie (ovenschotel met lamsvlees)



Dit is zo’n typisch comfort food gerecht waar alles in zit wat lekker is. Lamsvlees, groente en een knapperig pureekorstje. Ideaal ook om vooruit klaar te maken, waardoor de smaken nóg intenser worden.

Maak in het weekend en geniet op drukke werkdagen van gemak én lekker eten!

Voor één ovenschotel

500g kruimige aardappels, geschild en in kwarten
blokjes boter
35g Panko (Japanse broodkruim, in toko of AH)
1teen knoflook, fijngesneden
1ui, gesnipperd
1el olie
1 grote wortel, in blokjes
200g diepvrieserwtjes
1 blik San Marzano tomaten (Foodelicious of AH)
1tl Worcester saus
1tl gedroogde tijm
500g lamsgehakt
zout & peper

Ovenschaal – oven voorverwarmen op 175C

Ovenschotel met lamsgehakt en groente

Begin met het koken van de aardappels tot ze goed gaar zijn. Afgieten, laten uitstomen en even wegzetten. Fruit in een hapjespan de knoflook en ui aan in de olie. Na een paar minuutjes het lamsgehakt erbij en bak dat rul goudbruin aan. De wortel, tijm, worcestersaus en tomaten erbij en zachtjes aan de kook brengen. Laat het zo 10 minuten pruttelen, zodat de saus wat kan inkoken. Aan het eind de erwtjes erdoor scheppen.

Ultiem comfort food

Stamp ondertussen de aardappels fijn en meng met de Panko (geen melk of boter toevoegen). In een ovenschaal gaat nu het vlees/groentemengsel. Denk dat af met de aardappels en verspreid over de bovenkant wat vlokjes boter. Zet dit in de voorverwarmde oven en bak tot de aardappels goudbruin kleuren.

Efficiënt koken

Wil je de schotel een dag van te voren klaar maken doe het vlees dan in de ovenschaal en laat helemaal afkoelen. Zet afgedekt in de koelkast. Hetzelfde geldt voor de aardappels. Op de dag van eten stel je de schotel dan samen. Verleng de tijd in de oven dan met een minuut of tien, of tot alles goed warm is en een mooi goudbruin korstje heeft.

 

Gepubliceerd op 30 oktober 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!