Smulpaapje kookt! – Sandwich met maple bacon



Ik kom altijd boordevol inspiratie terug van mijn reisjes naar het buitenland. Zo ook na mijn weekendje Londen, afgelopen maand. Want bij St. John’s bread & wine at ik een bacon sandwich waar ik letterlijk kippenvel van kreeg. Zó lekker.

Ik heb een poging gedaan die thuis na te maken. Het resultaat is deze te gekke sandwich, die je zowel als ontbijt maar zeker ook prima als lunch kunt eten.

Voor 2 personen

4 plakken dikke bacon (ik nam ze uit Engeland mee, maar vraag ernaar bij je slager)
2 dikke plakken vers wit brood van de bakker (haal een ongesneden brood en snijd ze zelf)
optioneel: gezouten roomboter
Maple syrup

Verwarm je oven voor op 175C en voorzie een bakplaat van bakpapier

De hemel die bacon & maple syrup heet

Verhit een anti-aanbakpan op het vuur en bak, zonder toegevoegde olie, de bacon aan. Schenk aan weerszijde wat maple syrup over de bacon. Bak om en om verder nog een paar minuten aan. Daarna leg je de bacon op de bakplaat en gril je die in 10 minuten krokant en goudbruin (draai halverweg even om)

Geen calorieën tellen vandaag

In het overgebleven vet in de pan bak je het brood, dat je hebt besmeerd met een dun laagje boter als je wilt, op hoog vuur goudbruin aan één kant Beleg die kant met de krokant gebakken bacon en val aan.

Het kan nóg lekkerder

Wil je nóg een smaaksensatie toevoegen, kijk dan of je Chipotle ketchup kunt vinden en smeer een dun laagje op de bacon. Je weet niet wat je proeft!

Gepubliceerd op 3 maart 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.