Smulpaapje kookt! – Salade met bacon, zoete ui & perzik



Ik hou van bacon. Als ontbijt, op een boterham, maar nu ook door een salade. Echte bacon bedoel ik dan, dus niet die dunne plakjes uit de supermarkt maar door de slager, dikker gesneden, plakken échte bacon.

Het is echt de moeite waard om die te kopen en dan deze fantastische zoet/zoute salade te maken. Heerlijk op een zomerse dag!

Voor 4 personen

4 perziken, gehalveerd en pit eruit
8 plakken bacon
2tl honing
½ tl cayenne
2 zoete uien (AH), in grove stukken
Mesclun salade, zoveel als je wilt

Voor de dressing

125g zure room
2el mayonaise
2el karnemelk
2el munt, fijngesneden
2el bieslook, fijngesneden
1-2 el mango azijn (Foodelicious)
rasp van 1 limoen
versgemalen zwarte peper
Maldon zout

Oven voorverwarmen op 200C – Bakblik bedekt met bakpapier

Bacon grillen

Leg de plakken bacon op het bakblik en sprenkel er de honing overheen en wrijf even uit. Bestrooi dan met cayennepoeder. Begin met een halve theelepel, maar hou je van pittig doe er dan rustig wat meer over heen. Leg de stukken ui ertussen en schuif het blik dan in de oven.

Groente roosteren

De eerste vijf minuten laat je de oven gewoon op ovenstand staan. De ui kan dan wat zacht worden. Daarna zet je de grill aan en grill je alles een minuut of vier/vijf. Draai dan de bacon om en laat nog een paar minuten grillen. Haal het bakblik uit de oven. Laat de bacon op keukenpapier uitleggen en drogen.

Zomerse salade

In de tijd dat de bacon in de oven zit zet je een droge koekenpan (of grilpan als je hebt) op het vuur en laat je die goed heet worden. Grill hier de perzikhelften in. Bij een grillpan krijg je een mooie streep erop, maar het kan ook in een koekenpan. Maak ook de dressing, door alle ingrediënten te mengen en op smaak te brengen met zout en peper.

Doe de Mesclun sla nu op een mooi groot bord. Snijd de bacon in stukken en doe die erover heen, samen met de perziken (die je evt nog iets kleiner snijdt). Ook de stukken ui mogen over de salade en als laatste doe je wat van de dressing erover (je houdt dressing over, die kun je in de koelkast afgedekt nog een paar dagen bewaren). Meteen serveren en genieten!

 

Gepubliceerd op 30 juli 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...