Smulpaapje kookt! – Rabarbercrumble



Oh wat hou ik toch van rabarber. Om mee te bakken, maar zeker ook als verwentoetje. Dit toetje maak je alvast klaar en schuif je in de oven op het moment dat je aan tafel gaat.

Wil je échte verwennerij? Serveer dan met een bolletje ijs. Mmmmmm!

Voor 4-6 personen

125g havermout
50g basterdsuiker
50g gewone suiker
1tl kaneel
100g boter, blokjes
50g bloem

650g rabarber, in stukjes van 2cm (netto gewicht, na schoonmaken)
optioneel: 45g kristalsuiker

Oven voorverwarmen op 175C

Rabarber crumble maak je zo

Meng de havermout met beide suikers, de kaneel en bloem. Met je handen wrijf je de boter door het mengsel, zodat de boter goed gelijkmatig verdeeld is. Doe de stukjes rabarber in een ovenvaste schaal en als je wilt kun je die dan nog met een beetje suiker bestrooien. Daarover heen gaat het boter/havermout mengsel, zodat alle rabarber goed is afgedekt.

Schuif dit de voorverwarmde oven in en bak 30-40 minuten. De rabarber is dan gaar, maar valt nog niet uit elkaar en de crumble is lekker knapperig

Serveer met of zonder ijs 😉

Wij serveerden het met een bolletje Cinnamon dough ijs van Ben & Jerry’s. Ooooh wat was dat lekker! Wil je vaker met rabarber aan de slag? Kijk dan ook eens hier, voor nog meer rabarber recepten

 

Gepubliceerd op 18 mei 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.