Rabarbercrumble
Oh wat hou ik toch van rabarber. Om mee te bakken, maar zeker ook als verwentoetje. Dit toetje maak je alvast klaar en schuif je in de oven op het moment dat je aan tafel gaat.
Wil je échte verwennerij? Serveer dan met een bolletje ijs. Mmmmmm!
Voor 4-6 personen
125g havermout
50g basterdsuiker
50g gewone suiker
1tl kaneel
100g boter, blokjes
50g bloem
650g rabarber, in stukjes van 2cm (netto gewicht, na schoonmaken)
optioneel: 45g kristalsuiker
Oven voorverwarmen op 175C
Rabarber crumble maak je zo
Meng de havermout met beide suikers, de kaneel en bloem. Met je handen wrijf je de boter door het mengsel, zodat de boter goed gelijkmatig verdeeld is. Doe de stukjes rabarber in een ovenvaste schaal en als je wilt kun je die dan nog met een beetje suiker bestrooien. Daarover heen gaat het boter/havermout mengsel, zodat alle rabarber goed is afgedekt.
Schuif dit de voorverwarmde oven in en bak 30-40 minuten. De rabarber is dan gaar, maar valt nog niet uit elkaar en de crumble is lekker knapperig
Serveer met of zonder ijs 😉
Wij serveerden het met een bolletje Cinnamon dough ijs van Ben & Jerry’s. Ooooh wat was dat lekker! Wil je vaker met rabarber aan de slag? Kijk dan ook eens hier, voor nog meer rabarber recepten
Gepubliceerd op 18 mei 2015