Smulpaapje kookt! – Quinoa & spinazie zalmburgers



Het is even een werkje, maar dan heb je ook wel echt mega gezonde en lékkere burgers.

Wat ideaal is, is dat je deze burgers volledig kunt voorbereiden zodat je wanneer je ze wilt eten alleen nog maar hoeft te bakken. Dus geen enkel excuus om ze niet een keer te maken 😉

Voor 8 grote burgers

200g ongekookte Quinoa
500g verse spinazie
350g verse zalm, in kleine blokjes
2 takjes verse munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
65g Panko (AH of toko)
2 eieren, losgeklopt
citroenrasp, naar smaak
versgemalen zwarte peper
Maldon zout
Keukenmachine of scherp koksmes

Spinazie & Quinoa

Begin met het koken van de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het daarna af en laat héél goed uitlekken. In de tijd dat de quinoa kookt doe je de spinazie beetje bij beetje in de keukenmachine. Je wilt ‘zo fijn mogelijk krijgen. Heb je geen keukenmachine dan is het een kwestie van met een goed scherp mes alles zo fijn mogelijk hakken/snijden. Doe alle spinazie nu in een grote kom en meng er de munt doorheen. De quinoa meng je nu door de spinazie. Door de warmte van de quinoa wordt de spinazie al wat zachter, dat is precies wat je wilt.

Zalmburgers

Bij dit mengsel gaan nu de zalmblokjes, de panko, eieren, citroenrasp en je brengt alles op smaak met zout en peper. Hussel alles heel goed door elkaar en voel hoe de textuur is. Nog te nat? Doe er dan nog wat Panko bij. Met natte handen vorm je hier nu ballen van, die je daarna tussen je handen plet tot burger. Leg die op een groot bord en zet (afgedekt) in de koelkast weg. Doe dit een uurtje of twee, zodat de burgers stevig kunnen worden. Je kunt ze tot dit punt dus helemaal voorbereiden!

Super food

Als je er klaar voor bent verhit je een grote koekenpan met een beetje olie. Bestrooi de burgers met wat bloem en bak ze vervolgens 4-5 minuten per kant. Draai ze liefst maar één keer om, aangezien de kans dat ze uit elkaar vallen nog steeds aanwezig is. Je kunt ze overigens in de pan al terug in vorm brengen mocht dat gebeuren.

Super gezonde burger zonder vlees

Serveer de burger op een broodje, bijvoorbeeld met wat uienrelish (French’s) of een andere smaakmaker. Maar ook bij wat (oven)frietjes is dit een hele smakelijke, gezónde burger. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 augustus 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.