Smulpaapje kookt! – Quinoa & spinazie zalmburgers



Het is even een werkje, maar dan heb je ook wel echt mega gezonde en lékkere burgers.

Wat ideaal is, is dat je deze burgers volledig kunt voorbereiden zodat je wanneer je ze wilt eten alleen nog maar hoeft te bakken. Dus geen enkel excuus om ze niet een keer te maken 😉

Voor 8 grote burgers

200g ongekookte Quinoa
500g verse spinazie
350g verse zalm, in kleine blokjes
2 takjes verse munt, alleen de blaadjes, fijngesneden
65g Panko (AH of toko)
2 eieren, losgeklopt
citroenrasp, naar smaak
versgemalen zwarte peper
Maldon zout
Keukenmachine of scherp koksmes

Spinazie & Quinoa

Begin met het koken van de quinoa, volgens de gebruiksaanwijzing. Giet het daarna af en laat héél goed uitlekken. In de tijd dat de quinoa kookt doe je de spinazie beetje bij beetje in de keukenmachine. Je wilt ‘zo fijn mogelijk krijgen. Heb je geen keukenmachine dan is het een kwestie van met een goed scherp mes alles zo fijn mogelijk hakken/snijden. Doe alle spinazie nu in een grote kom en meng er de munt doorheen. De quinoa meng je nu door de spinazie. Door de warmte van de quinoa wordt de spinazie al wat zachter, dat is precies wat je wilt.

Zalmburgers

Bij dit mengsel gaan nu de zalmblokjes, de panko, eieren, citroenrasp en je brengt alles op smaak met zout en peper. Hussel alles heel goed door elkaar en voel hoe de textuur is. Nog te nat? Doe er dan nog wat Panko bij. Met natte handen vorm je hier nu ballen van, die je daarna tussen je handen plet tot burger. Leg die op een groot bord en zet (afgedekt) in de koelkast weg. Doe dit een uurtje of twee, zodat de burgers stevig kunnen worden. Je kunt ze tot dit punt dus helemaal voorbereiden!

Super food

Als je er klaar voor bent verhit je een grote koekenpan met een beetje olie. Bestrooi de burgers met wat bloem en bak ze vervolgens 4-5 minuten per kant. Draai ze liefst maar één keer om, aangezien de kans dat ze uit elkaar vallen nog steeds aanwezig is. Je kunt ze overigens in de pan al terug in vorm brengen mocht dat gebeuren.

Super gezonde burger zonder vlees

Serveer de burger op een broodje, bijvoorbeeld met wat uienrelish (French’s) of een andere smaakmaker. Maar ook bij wat (oven)frietjes is dit een hele smakelijke, gezónde burger. Smullen maar!

Gepubliceerd op 20 augustus 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.