Smulpaapje kookt! – Peanutbutter chocolate chip cookies
Een hele mond vol, en als je ze straks gebakken hebt wil je dat ook, een mond vol koekjes. Want jeetje wat zijn deze lekker zeg. Niet té heftig qua pindakaas, maar wel dat lekkere kruimelige in combinatie met de chocola.
Kortom, ingrediënten verzamelen en aan het bakken!
Voor 3 bakplaten vol
125g zachte roomboter
100g bruine basterdsuiker
125g kristalsuiker
halve pot pindakaas (uit een pot van 350g)
1ei
220g bloem
½ tl bakpoeder
½ tl bakingsoda
100g chocolate chips (puur)
1tl cacao
Bakplaat voorzien van bakpapier. Oven voorverwarmen op 180C
De lekkerste koekjes maak je gewoon zelf
Mix de boter met beide suikers tot een crémig geheel. Dan de pindakaas erbij en goed mixen, zodat alles gelijkmatig is opgenomen. Dan het ei erbij en ook nu weer goed mengen.
Combineer de bloem met bakpoeder, bakingsoda en cacao en doe dit beetje bij beetje bij het suiker/botermengsel en zorg dat alles goed wordt opgenomen. Als laatste meng je met een lepel de chocolate chips er door heen.
American cookies
Neem nu met een lepel deeg en rol er een balletje van. Hoe groot is afhankelijk van je eigen voorkeur van grootte koekjes. Formaat golfbal levert extra grote koekjes op. Plet deze tussen je handen en met een vork kun je er eventueel nog een figuurtje in drukken. Leg op de bakplaat, met wel wat ruimte er tussen want ze lopen tijdens het bakken uit. Deeg dat je over hebt leg je tijdens het bakken even in de koelkast, zodat het niet te warm wordt.
Vers het aller-lekkerst
Bak de koekjes 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi goudbruin en gaar zijn. De koekjes zijn nog erg zacht als je ze uit de oven haalt, hevel ze met een spatel die goed onder de koekjes past over op een rooster, zodat ze daar volledig kunnen afkoelen en opstijven. Bak daarna de rest van het deeg, of vries het deeg in voor later gebruik.
Gepubliceerd op 22 december 2014