Pastaschotel uit de oven met spinazie & feta



Iedereen is dol op pasta, van groot tot klein. Maar je wilt ook wel eens iets anders dat gewoon pasta met saus. Dan is deze ovenschotel een uitkomst. Alles in één schotel, de oven in en klaar. Bereid ‘lekker alvast van te voren klaar en je bent op drukke dagen ook nog eens zo klaar.

Voor 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, fijngehakt
2el olie
2 grote, rijpe tomaten, in plakjes
300g spinazie
1 gele paprika, in blokjes
125ml room
150g feta, verkruimeld
mini mozzarella bolletjes (stuk of 10)
panko (Japanse broodkruim, bij AH of toko)
versgemalen zwarte peper
500g pasta, naar keuze en al dente gekookt

Oven voorverwarmen op 175C

Eenpansschotel

De basis is, als altijd, ui en knoflook in olie. Fruit dit een minuut of vijf, puur om smaak af te geven. Doe dit in een grote pan, want de rest van de ingrediënten gaan er straks ook bij. Daarbij gaan de blokjes paprika, die je nog even meebakt. Daar de tomaatblokjes bij en tot slot de spinazie. Schep om, de spinazie slinkt al snel door de warmte. Room er nu bij, even mee warmen en dan gaat de gekookte pasta erdoor. Verkruimel de feta erover en breng op smaak met versgemalen peper. Zout is eigenlijk niet nodig, omdat de feta al zoutig is.

Pasta uit de oven

Hevel alles nu over in een grote ovenschotel en verdeel de mozzarellabolletjes over de bovenkant. Dat gaat nog handiger als je ze even halveert. Uiteraard kun je ook een gewone bol mozzarella hiervoor gebruiken en die in plakjes erover doen. Tot dit punt kun je het overigens ook heel goed voorbereiden. Laat het dan afkoelen en zet afgedekt in de koelkast weg, tot het moment van gebruik.

De pasta, als die uit de oven komt

Pastaschotel met spinazie & feta

Bestrooi de bovenkant van de pastaschotel met Panko en schuif de ovenschotel de oven in. Bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven, tot de bovenkant goudbruin is en de mozzarella gesmolten. Aan taaaaafel!

Gepubliceerd op 13 augustus 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
14 juli 2020
 
Goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies

Wat doe je met goedbedoeld ongevraagd baby eetadvies? Maaike vertelt hoe zij de eetopvoeding van haar zoontje aanpakt.
13 juli 2020
hartige taart tomaat
 
Vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella

Deze vegetarische hartige taart met tomaat en mozzarella is ideaal als je in nog geen half uur lekker en gezond wilt eten.
13 juli 2020
spinazie-quiche-petit-gateau-web2.jpg
 
De 5 lekkerste hartige taart recepten

Hartige taart, wij zijn er dol op. Dus zet ik mijn 5 favoriete hartige taarten voor je op een rijtje én leg je uit wat de onderlinge verschillen zijn.
13 juli 2020
flammkuchen
 
Flammkuchen met courgette

In de categorie hartige taart is Flammkuchen een van mijn favorieten. Ideaal om restjes groente op te verwerken.
10 juli 2020
appeltaart met custard
 
Smulpaapje weekmenu – week 28

Dit weekmenu gaan we lekker op vakantie. Thuis op vakantie. Maar internationaal aan tafel. Een culinaire reis uit eigen keuken.
10 juli 2020
artisjokken-web2.jpg
 
Artisjokken met een mosterddip

Met deze verse artisjokken met mosterddip waan je je heel even op vakantie. Ga je mee op culinaire reis?!