Smulpaapje kookt! – Pastasalade met gerookte kip en avocado



Niets is voor mij zo gelijk aan mooi weer en buiten eten als pastasalade. En of je nou een pastasalade maakt met restjes groente en vlees of vis. Of je maakt deze pastasalade en houdt restjes over voor de dag erna met in de lunchtrommel, lekker is het altijd.

Deze in ieder geval zéker!

Voor 6 personen

1 zak pasta (500g) bijvoorbeeld fusilli
1 avocado, in blokjes
200g gerookte kipfilet, in blokjes
200g doperwtjes, kort gekookt
100g gerookte spek, krokant uitgebakken en in reepjes
1 komkommer (zonder zaadlijst), in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
zongedroogde tomaatjes, naar smaak
zwarte olijven, naar smaak

Voor de dressing

180g (halfvolle) yoghurt
200ml karnemelk
1-2tl Dijon mosterd
1-2el mayonaise (DL citroenmayo)
2tl mangoazijn (of een andere goede fruitazijn)
versgemalen peper en (Maldon) zout

Verse pastasalade

Kook de pasta, volgens gebruiksaanwijzing maar nét iets korter dan je normaal zou doen. Zeker voor pastasalade is doorgekookte pasta echt niet lekker. Proef dus 2 minuten voor de reguliere kooktijd. Al dente is hoe je ‘wilt hebben. Als ‘ie zo goed als gaar is mogen de doperwten nog even kort meekomen, 1-2 minuten hoogstens. Giet alles af, spoel met koud water af en laat even uitdampen.

Textuur in de pastasalade

In de tussentijd bereid je de rest van de ingrediënten voor. Ik vind het het lekkerst als de rest van de ingrediënten zoveel mogelijk dezelfde grootte hebben, dat hapt qua textuur lekkerder. Snijd de komkommer in de lengte door en haal de zaadlijst met een theelepel eruit. Zo heb je minder vocht in je pastasalade. Meng alle gesneden ingrediënten met de pasta in een grote kom.

Dressing voor pastasalade

Voor de dressing doe je alle ingrediënten in een schoon, leeg jampotjes met deksel. Begin met 1tl mosterd en 1el mayonaise, proef daarna. Je kunt altijd nog extra erbij doen. Sluit het potje af met de deksel en schud. Giet de dressing over de pastasalade en meng goed door.

Persoonlijke voorkeur

Ik vind het persoonlijk het lekkerst als de pasta nog warm is als de dressing erover gaat, omdat dan de smaken zo lekker in de pasta kunnen trekken. Maar het kan ook prima als de pasta helemaal is afgekoeld. Schep als laatste de baconreepjes erdoor en je kunt aan tafel!

Restjes mee als lunch

Deze hoeveelheid is ruim genoeg voor zes personen. Da’s geen ramp als je maar met z’n vieren bent, want neem de pastasalade lekker mee als lunch. Onze dochter nam ‘m zelfs mee naar school.

Gepubliceerd op 12 juni 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
31 juli 2021
tortellini prosciutto e panna
 
Zelfgemaakte tortellini met ham & room

Tortellini met ham & room, volgens Italiaans recept. Wederom met dank aan Maria uit Napels. Zelfgemaakte tortellini. Zó lekker!
31 juli 2021
Ravioli met spinazie en ricotta
 
Homemade ravioli met spinazie en ricotta

Homemade ravioli met spinazie en ricotta volgens Italiaans recept. Met dank aan Maria uit Napels maak je zelf de lekkerste gevulde ravioli!
30 juli 2021
Luikse wafels
 
Luikse wafels met kiwisalsa

Maak Luikse wafels met daarop een frisse kiwisalsa. En je verwenontbijtje wordt in één hap het ultieme weekendontbijt. Je nieuwe favoriete ontbijtrecept!
30 juli 2021
hartige taart tomaat
 
Weekmenu 2021 – week 31

Lekker eten op vakantie of thuis is zó geregeld met een weekmenu. Volop keuze uit makkelijke maaltijden én een verwenontbijtje voor het weekend.
29 juli 2021
bloemkoolsalade
 
Bloemkoolsalade met tahindressing

Een gezonde maaltijdsalade met geroosterde bloemkool, quinoa en een smeuïge tahindressing. Een toprecept met bloemkool.
27 juli 2021
zelfgemaakte kruidenboter
 
Zelf kruidenboter maken

Als je zelf de lekkerste kruidenboter wilt maken heb je maar een paar ingrediënten nodig. Je stokbroodje kruidenboter is in 5 minuten gemaakt!