Smulpaapje kookt! – Pasta met courgette & worst



Wil je eens iets anders in je pasta gebruiken dan gehakt, denk dan eens aan worstjes. Zeker die van de slager zijn vaak al van zich zelf lekker gekruid. Gebruik alleen het vlees uit het worstje en je hebt super snel lekkere balletjes voor in deze goedgevulde pasta.

Maak een grote pan, nodig het sportteam van je kind uit en in no time is de bodem in zicht. Ik weet het zeker!

Voor minstens 4-6 personen

1 ui, gesnipperd
1teen knoflook, fijngehakt
2el olie
1 courgette (450g), in blokjes
150 champignons, in plakjes
1 rode paprika, in blokjes
1 gele paprika, in blokjes
2 blikken San Marzano tomaten
1el Siciliaanse kruiden (Foodelicious)
1 bol buffelmozzarella
150g gratineerkaas
450g worstjes naar keuze
350g pasta (ik gebruikte macaroni grande)

Goed gevulde pasta

In een hele grote pan (die ovenbestendig is!) verwarm je de olie. Fruit hierin de ui en knoflook een paar minuten aan. Champignons erbij en even meebakken. Dan de courgette en paprikablokjes erbij 5 minuten meebakken. Kook de pasta nu in ruim kokend water beetgaar en giet af.

Balletjes van worstenvlees

Knijp het vlees uit de worstjes, als een soort balletjes, en doe die allemaal bij de groente. Bak even een paar minuten mee, bestrooi dan met de pastakruiden. Schep door en doe er de blikken gepelde tomaat bij. Zout en peper erbij en aan de kook brengen. Laat dat 5-10 minuten pruttelen. Verwarm je oven voor op 200C

Pasta uit de oven

Op de saus verdeel je de gratineerkaas en mozzarella. Zet de pan in de oven en laat daar staan tot de kaas mooi goudbruin en gesmolten is. Met goede ovenhandschoenen de pan er dan uit halen en meteen serveren.

Gepubliceerd op 21 november 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 april 2024
Kervelsoep_2020
 
Kervelsoep

Dit recept voor verse kervelsoep zet je in nog geen kwartier op tafel, met het recept van oma. Dan weet je dat het goed zit.
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!