Bloedsinaasappel pannacotta



Een super romig toetje met fruit dat nu volop in het seizoen is. De bloedsinaasappel zorgt voor een intens roze kleur. En weet je wat nou zo leuk is, door het rijpe fruit in dit toetje hoef je helemaal geen suiker toe te voegen.

Dus hop, snel de keuken in en vanavond al genieten!

bloedsinaasappelpannacotta 2018 web2.jpg

Pannacotta voor vier personen

4 bloedsinaasappels (225ml sap)
1 rijpe banaan
250ml slagroom
3 blaadjes gelatine
staafmixer + 4 glazen

Zelf pannacotta maken

Doe de gelatineblaadjes in een grote kom met koud water en laat dat minimaal 5 minuten staan. In de tussentijd pers je de bloedsinaasappels uit en pureer je het sap en de banaan met een staafmixer helemaal glad. Doe daar de slagroom bij en meng even. Giet dit in een pannetje en zet dat op een laag vuur om warm te worden (niet laten koken!).

Romig toetje

Knijp de gelatineblaadjes nu uit en doe die bij het roommengsel en roer met een garde tot alles is opgelost en opgenomen. Haal dan meteen van het vuur en verdeel het over de vier halfhoge glazen. Laat afkoelen en zet ze dan in de koelkast, minimaal 4 uur (langer mag) om op te stijven. Dit toetje kun je dus ook heel goed de dag ervoor klaarmaken.

Gepubliceerd op 28 februari 2015


2 reacties

  1. Marjolijne schreef:

    Het duurt heel lang voor het opstijft. Blijft vla. Precies recept gevolgd. Al eerder Pannacotta gemaakt, ging prima. Dus raar recept.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.