Smulpaapje kookt! – Kip curry met grapefruit
Fruit in eten is niet altijd een succes. Toen wij tijdens een workshop met Florida Grapefruit echter deze curry maakten was ik aangenaam verrast hoe goed dat hier wel werkt. Het recept van Mathijs Vrieze heb ik een heel klein beetje aangepast.
Je zult proeven dat je ook met kinderen heel prima curry kunt eten. Ga lekker samen op smaakavontuur!
Voor vier personen
500g kippendijen
1el neutrale olie
4 (Florida) grapefruits
1 komkommer
1 paksoi
400ml kokosmelk
1el currypasta (meer of minder naar smaak)
2 teentjes knoflook
olijfolie
handje cashewnoten
350g rijst, naar keuze
Voorbereiding
Snijd de kip in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en met een theelepel verwijder je de zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in boogjes. De paksoi goed wassen, de harde onderkant verwijderen en de rest van de groente in reepjes snijden.
Kipcurry
Verhit in een hapjespan de olie en bak de kip om en om in 5 minuten goudbruin aan. Paksoi erbij en even meebakken. Daarna de komkommer erbij en goed doorscheppen. Currypasta nu in de pan en die even een minuutje meebakken. Wil je een iets mildere smaak gebruik dan kerriepoeder in plaats van currypasta. Dan de kokosmelk erbij, alles goed doorroeren en een minuut of 10 op laag vuur laten pruttelen. In die tijd kook je de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing gaar en snijd je partjes grapefruit.
Zo snijd je een grapefruit
Die partjes grapefruit snijd je heel gemakkelijk uit de vrucht. Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!
Curry met grapefruit
Als je rijst gekookt is en de curry klaar is gaan de cashewnoten erdoor en leg je de partjes grapefruit op de curry en serveer je die meteen, samen met de gekookte rijst.
Gepubliceerd op 7 april 2015