Smulpaapje kookt! – Kip curry met grapefruit



Fruit in eten is niet altijd een succes. Toen wij tijdens een workshop met Florida Grapefruit echter deze curry maakten was ik aangenaam verrast hoe goed dat hier wel werkt. Het recept van Mathijs Vrieze heb ik een heel klein beetje aangepast.

Je zult proeven dat je ook met kinderen heel prima curry kunt eten. Ga lekker samen op smaakavontuur!

Voor vier personen

500g kippendijen
1el neutrale olie
4 (Florida) grapefruits
1 komkommer
1 paksoi
400ml kokosmelk
1el currypasta (meer of minder naar smaak)
2 teentjes knoflook
olijfolie
handje cashewnoten
350g rijst, naar keuze
 

Voorbereiding

Snijd de kip in blokjes. Halveer de komkommer in de lengte en met een theelepel verwijder je de zaadlijst. Snijd de komkommer daarna in boogjes. De paksoi goed wassen, de harde onderkant verwijderen en de rest van de groente in reepjes snijden.

Kipcurry

Verhit in een hapjespan de olie en bak de kip om en om in 5 minuten goudbruin aan. Paksoi erbij en even meebakken. Daarna de komkommer erbij en goed doorscheppen. Currypasta nu in de pan en die even een minuutje meebakken. Wil je een iets mildere smaak gebruik dan kerriepoeder in plaats van currypasta. Dan de kokosmelk erbij, alles goed doorroeren en een minuut of 10 op laag vuur laten pruttelen. In die tijd kook je de rijst, volgens de gebruiksaanwijzing gaar en snijd je partjes grapefruit.

Zo snijd je een grapefruit

Die partjes grapefruit snijd je heel gemakkelijk uit de vrucht. Snijd van de boven en onderkant de kapjes van de grapefruit. Leg ‘nu op de snijplank met een vlakke kant naar beneden. Snijd in één vloeiende beweging nu van boven, rondom, naar beneden de schil eraf. Volg de rondingen van de grapefruit, zodat je niet teveel vruchtvlees verliest, maar echt alleen de schil snijdt.Als je alle schil eraf hebt snijd je nu, partje voor partje, het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Heel makkelijk!

Curry met grapefruit

Als je rijst gekookt is en de curry klaar is gaan de cashewnoten erdoor en leg je de partjes grapefruit op de curry en serveer je die meteen, samen met de gekookte rijst.

Gepubliceerd op 7 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 april 2024
bananenbrood wafels
 
Bananenbrood wafels

Wafels als ontbijt, voor een super smakelijk begin van de dag want zo lekker heb je bananenbrood nog nooit gegeten. Dit zijn mijn bananenbroodwafels
8 april 2024
dressing met citrus
 
5 x dressing voor je salade

Een salade wordt nóg lekkerder van een goeie dressing. Ik zet mijn top 5 lekkerste dressings voor je op een rijtje. Hoef jij ze alleen nog maar te maken.
7 april 2024
asperges uit stoomoven
 
Asperges uit de stoomoven

Als je asperges uit de stoomoven wilt maken heb je nog maar één recept nodig. Perfecte gare asperges, met de lékkerste Hollandaise saus.
2 april 2024
rigatoni worstjes, salie, wijn
 
Pasta Brutto

Uit het héérlijke boek Brutto komt dit super makkelijke pastarecept met worstjes, salie en rode wijn. In een mum van tijd staat de lekkerste pasta op tafel!
2 april 2024
Griekse smash burger taco
 
Griekse smash burger taco’s

Smash burgers zijn hot! Maar je kunt ook een plantaardige Griekse smash burger taco maken. Dat super makkelijke recept heb ik voor je!
29 maart 2024
cinnamon rolls karamel
 
Confetti cinnamon rolls met gezouten karamel

In alle opzichten lekkerder dan misschien goed voor je is, maar deze cinnamon rolls met gezouten karamel wil je gemaakt hebben.