Smulpaapje kookt! – Honing mosterdkip



Dat mosterd en honing goed samengaan weet je waarschijnlijk wel. Dat het ook nog eens een hele lekkere marinade maakt voor snelle kip uit de oven is misschien een verrassing. Dit malse kippetje staat in nog geen half uur op tafel.

En wil je de marinade extra goed laten intrekken, laat de kip dan ‘s nachts in de koelkast in de marinade staan. Je weet niet wat je proeft!

Voor 4 personen

4 kippendijen, zonder bot
1el olijfolie
2el grove mosterd
1el honing
1el vers citroensap
1el water
1 teentje knoflook, geraspt of fijngesneden

Ovenschaal voorzien van aluminiumfolie. Oven voorverwarmen op 200C

Gemarineerde kip

Meng olie, mosterd, honing, citroensap, water en knoflook goed door elkaar en haal hier de kip doorheen. Je wilt dat de kip goed bedekt is in de marinade. Laat dit zolang staan als je tijd hebt. Verwarm in de tussentijd de oven. Schuif de ovenschaal in de oven en laat de kip in 20-25 minuten gaar en goudbruin worden.

Serveer met bijvoorbeeld ovenaardappeltjes en je favoriete groente. Meer inspiratie voor gerechten met kip vind je hier.

Gepubliceerd op 19 januari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.