Smulpaapje kookt! – Havermout ontbijtkoeken



Tijdens een persontbijt dat Quaker onlangs organiseerde was dit een van de recepten die de chef van the Hoxton (zie ook ons hotspot artikel) voor ons maakte. Super lekkere, goedvullende ontbijtkoeken. Ik heb het recept een klein pietsie aangepast, maar verder waren ze eigenlijk lekker genoeg om niet mee te knoeien.

Een aanrader om een keer thuis te maken en wat mij betreft zeker ook lekker ná het ontbijt 😉

Voor 12 koeken

60g roggemeel (of volkorenbloem, zoals het originele recept zegt)
60g amandelmeel
1tl bakpoeder
80g gesmolten boter (of kokosolie, zoals het originele recept zegt)
120g donkere basterdsuiker (of honing)
1 ei (L)
1tl vanille extract
60g havermout (Quaker)
60g cranberries, evt. iets kleiner gesneden
60g hazelnoot, iets kleiner gehakt

Oven voorverwarmen op 180C – bakplaat met bakpapier

Koeken van havermout

Meng de het roggemeel met het amandelmeel in een kom, en voeg de gehakte hazelnoten, cranberries, havermout, bakpoeder en suiker daar aan toe. Meng goed door In een andere kom meng je afgekoelde gesmolten boter, ei en vanille. Voeg dit aan de bloem toe en meng goed door.

Ontbijt met havermout

Met een ijsschep (of met natte handen) maak je nu balletjes ter grootte van een golfbal. Leg op de bakplaat en druk iets platter. Bak de koeken in de voorverwarmde oven, 20 minuten tot ze mooi goudbruin zijn.

Havermout tussendoortje

Dit zijn overigens ook geweldige koekjes om als tussendoortje te eten. Stop er eens eentje in de lunchtrommel, of serveer ‘s middags bij een kopje thee! En bak ze eens sámen met je kinderen. Afhankelijk van de leeftijd kunnen ze van dit recept al een heleboel zelf doen.

Gepubliceerd op 17 oktober 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.