Smulpaapje kookt! – Double chocolate brownies met sinaasappel



In mijn boek Wat eten we vandaag? deel ik mijn recept voor de ultieme brownies. Een lekkernij die me al menig huwelijksaanzoek heeft opgeleverd 😉

Laat ik dat recept nou nóg verder geperfectioneerd hebben. Een vleugje sinaasappel, nog steeds lekkere kleverig van binnen en knapperig van buiten. De ultieme brownie is zojuist nóg lekkerder geworden!

Voor +/- 24 stuks

250g roomboter (ja, echt. Niet over nadenken)
100g Lindt sinaasappel excellent chocola
145g 70% chocolade
rasp van 1 sinaasappel
400g suiker
150g walnoot, in stukjes
150 pecan, in stukjes
3 eieren (XL)
1tl vanille extract
45g bloem
60g cacao

Brownieblik voorzien van bakpapier – oven voorverwarmen op 180C (hetelucht)

De lekkerste brownies ooit

In een grote kom gaat de suiker, bloem, cacao, sinaasappelrasp en de noten. Breek de chocola in stukjes en doe die daarbij. In een pan smelt je op laag vuur de boter (niet te lang over hoeveelheid nadenken), zorg dat ‘ie niet te heet wordt. Daar gaan nu alle droge ingrediënten bij. Goed roeren en het vuur uitzetten. De chocola hoeft 100% te smelten, dat gebeurt straks in de oven wel.

Klop de eieren los met de vanille en roer die goed door het warme chocolademengsel, tot alles is opgenomen. Giet dit in je brownieblik, strijk de bovenkant glad en bak 50 minuten in de voorverwarmd oven.

Brownies met sinaasappel

Haal het blik daarna uit de oven en laat, in de vorm, tot kamertemperatuur afkoelen. Daarna zet je het, met blik en al, in de koelkast. Minstens 4 uur. Het wachten is het moeilijkste deel van dit recept, maar het is nodig om de brownies goed stevig te laten worden. Haal ze er dan uit en snijd in de gewenste grootte. Hou er rekening mee dat dit een machtige brownie is, dus snijd ze ook niet te groot. Op kamertemperatuur serveren is trouwens het lekkerst, dan is de binnenkant zo lekker smeuïg.

Gaat niet alles in één keer op? Geen ramp! Deze brownies kun je geweldig invriezen. Per keer laat je ze dan op kamertemperatuur ontdooien. Zo kun je er van blijven genieten, zonder in één keer het hele blik tegelijk op te eten 😉

Gepubliceerd op 7 november 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus
2 augustus 2020
 
De 5 lekkerste recepten met verse pesto

Verse, zelfgemaakte pesto is de basis voor zo ongelofelijk veel lekkere recepten. Want er is meer dan pasta pesto. Kijk maar!
2 augustus 2020
geklopte boter
 
Geklopte borrelboter à la Felix Amsterdam

Het is dé trend dit jaar; geklopte boter. Bij Felix Amsterdam at ik de lekkerste geklopte boter ooit. En dit is hét recept!
1 augustus 2020
pesto vers
 
De lekkerste zelfgemaakte verse pesto

In een handomdraai maak je zelf de allerlekkerste verse, pesto. met maar een paar ingrediënten. Je wilt nooit meer anders!
30 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 31

Een zomers weekmenu voor wie niet op vakantie gaat, maar wel lekker zomers wil eten. Of voor als je terugkomt en nog niet toe bent aan de realiteit ...