Smulpaapje kookt! – Bloemkoolchowder



Een chowder is een soep die deels met melk wordt gemaakt. Daardoor is ‘ie wat romiger dan gewone groentesoepen, zonder dat je er room voor hoeft te gebruiken. Dit recept is genoeg om een heel elftal te voorzien voor soep, ideaal dus als er heel veel vriendjes komen spelen of als je bezoek krijgt.

Voor een hele grote pan soep

1 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
2el neutrale olie
1kg diepvriesbloemkool
200g geschilde aardappel, in blokjes
1,25L groentebouillon
300ml halfvolle melk
zout en peper
1el grove mosterd

Bloemkoolchowder

Zet een grote pan op het vuur en verhit de olie. Fruit hierin de ui en knoflook aan, een minuut of vijf. Dan de aardappelblokjes, bloemkoolroosjes (bevroren en wel), bouillon en melk erbij en het geheel aan de kook brengen. Dit gaat sneller als de bloemkool al ontdooit is, maar soms heb je daar gewoon geen tijd voor. Laat alles een minuut of 15 zachtjes koken, tot zowel de aardappel als bloemkool gaar zijn.

Met de staafmixer alles nu glad pureren. Breng op smaak met zout, peper en een goede lepel grove mosterd en roer nog een keer goed door zodat alle mosterd goed is opgenomen. Garneer als je wilt met nog wat blokjes (blauwe) kaas en serveer met stevig vers brood.

 

Gepubliceerd op 11 januari 2015


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 juni 2021
 
4 recepten met vlierbloesem

Wat maak je met vlierbloesem? Ik geef je een aantal super makkelijke recepten! En leg je uit hoe je vlierbloesem plukt.
15 juni 2021
vegan gnocchi
 
Gnocchi uit de oven

Vegan eten hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Dat bewijst deze gnocchi uit de oven uit Vegan voor iedereen wel. Ook als je niet 100% vegan eet een aanrader.
14 juni 2021
salade met orzo
 
Orzo salade op Griekse wijze

Orzo kun je op allerlei manieren gebruiken. Ik maakte er een salade mee, op Griekse wijze. Een mooi alternatief voor de bekende pastasalade.
14 juni 2021
krab van de bbq
 
Fruits de mer van de barbecue

Er zijn weinig dingen in het leven waar ik zó van kan genieten als van fruits de mer. Ik maakte ze dit keer op de bbq, en dat wil je écht een keer proberen.
13 juni 2021
gegrilde ananas
 
Gegrilde ananas van de barbecue

Gegrilde ananas is een van de lekkerste desserts van de barbecue. Marineer de ananas in rum en maak af met een dikke klodder honing-limoenyoghurt.
11 juni 2021
 
Gordon’s Sicilian Lemon gin pasta

Dat je met Gordon’s Sicilian lemon gin een heerlijke gin tonic kunt maken is geen verrassing. Maar je maakt er ook deze te gekke lemon pasta mee!