Smulpaapje kookt! – Avocado truffelcreme



Zo rond Pasen eten we altijd wat meer eieren dan we normaliter doen. Maar dat je met die eitjes meer kunt dan alleen verven en opeten wil ik je met dit recept laten zien.

Deze romige avocadocrème is zó gemaakt en super veelzijdig. Kijk maar!

Wat heb je nodig

4 eieren, gekookt
halve rijpe avocado
2-3 koffielepels truffelmayonaise
staafmixer
zout & zwarte peper

Zo maak je de avocadocrème

Kook de eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Halveer en verwijder voorzichtig het eigeel. Vang het eigeel op in een maatbeker en doe hier de rijpe avocado bij en de truffelmayonaise.

Gevulde eieren

Met de staafmixer pureer je alles nu glad, tot een crème. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt het nu het beste meteen gebruiken. Vul de overgebleven eieren, en je hebt waanzinnige gevulde eieren die lekker bij de borrel zijn, maar zelfs op de ontbijttafel met Pasen niet misstaan. Of smeer het lekker zo op een rijstewafel of toastje. Geniet er van!

Gepubliceerd op 1 april 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.