Smulpaapje kookt! – Avocado truffelcreme



Zo rond Pasen eten we altijd wat meer eieren dan we normaliter doen. Maar dat je met die eitjes meer kunt dan alleen verven en opeten wil ik je met dit recept laten zien.

Deze romige avocadocrème is zó gemaakt en super veelzijdig. Kijk maar!

Wat heb je nodig

4 eieren, gekookt
halve rijpe avocado
2-3 koffielepels truffelmayonaise
staafmixer
zout & zwarte peper

Zo maak je de avocadocrème

Kook de eieren 8 minuten, laat ze onder koud water schrikken en pel ze. Halveer en verwijder voorzichtig het eigeel. Vang het eigeel op in een maatbeker en doe hier de rijpe avocado bij en de truffelmayonaise.

Gevulde eieren

Met de staafmixer pureer je alles nu glad, tot een crème. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt het nu het beste meteen gebruiken. Vul de overgebleven eieren, en je hebt waanzinnige gevulde eieren die lekker bij de borrel zijn, maar zelfs op de ontbijttafel met Pasen niet misstaan. Of smeer het lekker zo op een rijstewafel of toastje. Geniet er van!

Gepubliceerd op 1 april 2015


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.