Aardappel, maar dan anders & Dorade uit de oven
Ken je ze nog? Die potten met saus, bedoeld om je aardappel op te piepen? Drie keer raden wat ik daar van vind? Hoef je niet naar te raden hé?
Want aardappel is lekker genoeg van zichzelf, maar kun je met een paar andere, vérse ingredienten prima anders en gepimpt eten. Kijk maar eens naar dit recept!
Voor 2 personen, als bijgerecht
1 ui, dunne plakjes
½ courgette, dunne plakjes
1 grote aardappel, dunne plakjes
2 tomaten, plakken
1 ½ tl siciliaanse kruiden, verkrijgbaar bij Foodelicious
1 ½ tl olijfolie
optioneel: geraspte kaas, naar keuze
Ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)
Aardappel uit de oven
Snijd alle groente (goed schoongemaakt/geborsteld) in dezelfde dikte. Je wilt plakjes van ongeveer een ½ centimeter, zodat ze gelijktijdig garen. De tomaat kan in iets dikkere plakken. Maak daar nu stapeltjes van en leg die in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kruiden en olijfolie. Als je wilt kan er ook nog wat geraspte kaas over heen, maar dat hoeft niet.
Power to the Pieper
Zet de ovenschotel 30-40 minuten in de oven, tot de groente gaar en lekker geroosterd is. Wij aten dit gerecht met een Dorade uit de oven. Die je heel makkelijk maakt door de hele vis (schoongemaakt door de visboer) te vullen met wat citroen en bladpeterselie, te besprenkelen met wat olie en 20 minuten in de oven mee te bakken.
Gepubliceerd op 25 februari 2015