Aardappel, maar dan anders & Dorade uit de oven



Ken je ze nog? Die potten met saus, bedoeld om je aardappel op te piepen? Drie keer raden wat ik daar van vind? Hoef je niet naar te raden hé?

Want aardappel is lekker genoeg van zichzelf, maar kun je met een paar andere, vérse ingredienten prima anders en gepimpt eten. Kijk maar eens naar dit recept!

Voor 2 personen, als bijgerecht

1 ui, dunne plakjes
½ courgette, dunne plakjes
1 grote aardappel, dunne plakjes
2 tomaten, plakken
1 ½ tl siciliaanse kruiden, verkrijgbaar bij Foodelicious
1 ½ tl olijfolie
optioneel: geraspte kaas, naar keuze

Ingevette ovenschaal. Oven voorverwarmen op 175C (hetelucht)

Aardappel uit de oven

Snijd alle groente (goed schoongemaakt/geborsteld) in dezelfde dikte. Je wilt plakjes van ongeveer een ½ centimeter, zodat ze gelijktijdig garen. De tomaat kan in iets dikkere plakken. Maak daar nu stapeltjes van en leg die in de ingevette ovenschaal. Bestrooi met de kruiden en olijfolie. Als je wilt kan er ook nog wat geraspte kaas over heen, maar dat hoeft niet.

Power to the Pieper

Zet de ovenschotel 30-40 minuten in de oven, tot de groente gaar en lekker geroosterd is. Wij aten dit gerecht met een Dorade uit de oven. Die je heel makkelijk maakt door de hele vis (schoongemaakt door de visboer) te vullen met wat citroen en bladpeterselie, te besprenkelen met wat olie en 20 minuten in de oven mee te bakken.

Gepubliceerd op 25 februari 2015


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 39

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.