Scheermesjes van de BBQ



Voor mij was het een eyeopener hoe lekker scheermessen van de BBQ zijn. Het zijn schelpdieren die wij eigenlijk vooral kennen van de schelpen die je op het strand vindt. Maar in Madrid at ik ze ooit in de lekkerste tapasgerechten. Tijd dus om jullie er ook mee kennis te laten maken.

En dat ze in een paar minuten klaar zijn kan je dan misschien net over de streep halen om ze een keer te proberen!

Voor vier personen, als voorgerecht

1 netje scheermesjes
1 bosje platte peterselie, fijngesneden
goede hoeveelheid olijfolie
knoflook, naar smaak
zout & peper

Verder nodig: barbecue – kwastje

Zo maak je scheermesjes schoon

Heel belangrijk, net als bij mosselen, is dat je ze goed ontdoet van zand. Zet de mesje in ruim water en laat ze hier een kwartiertje in staan. Zo raken ze het meeste van hun zand kwijt. Tijd genoeg om de barbecue aan te steken en goed op te stoken.

Scheermesjes van de BBQ

Maak terwijl de BBQ heet wordt de marinade door de peterselie, knoflook en olie goed te mengen en op smaak te brengen met zout en peper. Nog een extra frisse touch? Doe er dan ook nog wat citroenrasp doorheen.

Schelpdieren, zó klaar op de BBQ

Leg de scheermesjes nu een voor een op de hete barbecue. Zodra ze openspringen kwast je wat van de marinade over het “vlees”. Een minuutje nog, en dan zijn ze klaar. Niet te lang laten liggen anders worden ze te taai.

Meer vis op de BBQ? Kijk dan ook eens bij deze BBQ recepten

 

Gepubliceerd op 28 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus