Rode linzencurry met aubergine



Deze linzencurry ontstond in mijn hoofd toen ik alleen aubergine en rucola in huis had, en het heel hard regende. Gelukkig werd ik beloond voor mijn weerzin om naar buiten te gaan, want deze rodelinzencurry is belachelijk lekker.

De bereiding is bovendien een werkje van niets. Als alles opstaat, heb je 25 minuten de tijd om andere dingen te doen, zolang je maar een oogje op de keuken houdt.

Rodelinzencurry_Emma

Voor vier personen

400g rode linzen
1 liter groentebouillon
2tl mosterdzaad
2 tl komijnzaad
1tl korianderzaad
2 uien
2 grote of 3 kleinere aubergines
2el neutrale olie
½ tl zout
80g rucola
2el garam masala*

*Garam masala is in verschillende smaken en sterktes te krijgen. Ik houd wel van een pittige curry, maar er bestaan ook diverse milde varianten. Kies dus een versie die bij jou en jouw kinderen past. Lekkere garam masala koop je o.a. in de Midden Oosten winkels.

verder nodig: oven voorverwarmen op 200C – Naanbrood om te serveren

Basis voor je curry

Snipper de uien. Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of hapjespan. Fruit de uien op middelhoog vuur tot ze glazig zien. Voeg wanneer de ui glazig ziet het mosterdzaad, komijnzaad en korianderzaad toe. Bak mee tot de zaadjes beginnen te poffen. Voeg dan de garam masala toe, roer om en bak even mee. Doe dan de linzen en de bouillon erbij in de pan. Draai het vuur iets hoger en laat 25 minuten pruttelen.

Milde linzencurry

Snijd ondertussen de (gewassen) aubergine (met schil) in blokjes. Doe ze in een ovenschaal meng met 2el neutrale olie en een halve theelepel zout. Hussel om en bak de aubergine in de voorverwarmde oven in 25 minuten goudbruin en zacht.

Roer ten slotte de rucola door de linzencurry, verdeel over de borden en leg de aubergine erop. Serveer met naanbrood!

Gepubliceerd op 17 mei 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.
25 juni 2020
couscousbowl
 
Smulpaapje weekmenu – week 26

Niet meer hoeven nadenken wat je eet, of je nu op zoek bent naar vis, vlees of vega. Dit staat er deze week op het menu.
22 juni 2020
 
Angel food cake met aardbeien

Angel cake is zo’n taart die je gewoon een keer gemaakt moet hebben. Een super luchtige taart op basis van eiwit. Dit is hoe je ‘m maakt.