Portobello’s Caprese (vega BBQrecept)



Net als de salade met gegrilde mais & courgette van de barbecue stonden ook deze prachtige grote champignons op tafel tijdens onze vegetarische barbecue avond. Het stevige van de paddenstoel, met de romigheid van de mozzarella en het frisse van de tomaat bleken de verrassing van de avond. Dit gerecht kun je overigens ook prima in de oven klaarmaken!

Voor 4 personen

8 portobello’s
1 bol buffelmozzarella
16 cherrytomaatjes
verse basilicum
basilicumolie (via Foodelicious)
zout & peper

Verder nodig: Ovenvaste schaal – invetkwastje – keukenpapier

Gevulde portobello

Dep de portobello’s goed droog en verwijder het steeltje en de sporen, zodat je een mooi kommetje overhoudt dat je zo kunt vullen. Kwast de champignons, buiten en binnen, in met basilicumolie. Vul de portobello nu met mozzarella, tomaatjes en verse basilicum. Bestrooi met zout en peper en zet ze in de ovenschaal.

Portobello van de BBQ

Zet de ovenschaal in het midden van de barbecue – deksel mag dicht als dat kan, maar het hoeft niet – en laat ze een minuut of 8 zo staan. Tot de paddenstoel gaar is en de kaas lekker is gesmolten. Druppel nog een beetje olijfolie erover, als je wilt, en garneer met nog wat verse basilicum. Smullen maar!

Gepubliceerd op 9 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.