Onze tweede week thuis – Corona updateWas de eerste week er nog eentje van gewoon in de vijfde versnelling zoveel mogelijk proberen om te blijven leven en werken. Het begin van de tweede week kreeg ook ik even een tikkie terug. Zoals veel mensen las ik later. En niet zo gek ook. Want hoe raar is deze wereld waar we nu in zitten.

Iedereen is thuis, aan het werk of met school bezig. Je mist sociale contacten. Angst om de deur uit te gaan. Rare tijden, ik zei het in mijn vorige update al. Maar gelukkig waren er ook deze week genoeg gouden randjes.

Onze tweede week thuis – Corona update

Want hoewel het niet eenvoudig is om iedereen in huis te hebben, als je (zoals ik) gewend bent om altijd thuis alleen te werken, het heeft ook z’n mooie kanten. We eten iedere dag samen. Niet alleen het ontbijt, maar ook de lunch en ‘s avonds. Met een man die normaal niet in de buurt werkt is dat voor ons bijzonder om nu iedere dag te kunnen doen en daar genieten we intens van.

Ik kook zoveel mogelijk een warme lunch. Omdat we minder bewegen hebben we ‘s avonds minder energie nodig, dus die maaltijd schuift op naar de lunch. Eigenlijk zou ik altijd wel zo willen eten. Gelukkig wonen we vlakbij het strand en de natuur, zo kunnen we op rustige momenten wel lekker naar buiten. Zeker nu, zoals deze week, de zon schijnt is dat echt een kadootje.

Kinderkooklessen op Instagram

Ook de kinderkooklessen lopen zoveel mogelijk door. Vorige week zondag deed ik mijn eerste live kooksessie via mijn Instagram, wat echt super leuk was om te doen. Deze zondag doe ik dat opnieuw, dit keer met een makkelijk pastarecept (dat vind je hier). Hoewel het deze week niet lukte om iedere dag een nieuw kinderkookles via mijn stories te doen hoop ik dat komende week zeker weer vaker te doen.

Overigens vallen die kinderkooklessen ook anderen op. Want niet alleen het AD schreef er afgelopen week over, er kwam ook weer een berichtje op Nu.nl over mijn initiatief. En als klap op de vuurpijl werd ik afgelopen vrijdag – op afstand – geinterviewd door RTL Boulevard. Dat was zondagavond 29 maart te zien.

Virtuele vrijdagmiddagborrel

Net als vorige week was er ook deze week een virtuele vrijdagmiddagborrel. Vorige week sprak ik daarin al met een aantal bijzondere volgers (waaronder een dominee). Dit keer was lieve Yvette van Boven te gast vanuit Ierland. Heel bijzonder hoor, om op deze manier met zoveel mensen tegelijk het weekend in te kunnen luiden. En het waren er echt héél veel.

Gelukkig ook goed nieuws

En dan was er ook nog eens awesome nieuws. Want ik kon eíndelijk vertellen dat er een nieuw boek aankomt. Zo fijn om in deze donkere tijden ook nog met mooie dingen bezig te zijn! Je leest er hier meer over.

Trouwdag Susan Jasper 2015

Privé hadden we ook genoeg te vieren, want we waren vrijdag vijf jaar getrouwd! En hoewel onze etentje in Parkheuvel natuurlijk niet door kon gaan, bestelden we bij het Leidse restaurant De Koekop een fantastisch driegangenmenu en zijn we gewoon (soort van) thuis uit eten gegaan. Net als onze trouwdag vijf jaar geleden, was dit ook een dag die we niet snel zullen vergeten.

Moed erin houden

En dan staan we al weer aan het begin van onze derde week thuis in verband met de Corona crisis. Wetende dat er zóveel mensen om ons heen het moeilijk hebben. Dierbaren zijn verloren. Familie in het ziekenhuis hebben. Zich zorgen maken om hun werk. Weet dat ik aan jullie denk.

Laten we ook komende week zoveel mogelijk thuis blijven, goed onze handen wassen, lief zijn voor elkaar en iets doen voor een ander. Al is het maar een glimlach, een kaartje of een belletje met iemand die je al te lang niet hebt gesproken. Samen kunnen we dit. Stay safe x


Reageren is niet mogelijk.

Dit vind je vast ook interessant
1 juni 2020
 
De laatste Corona update

Het virus blijft voorlopig nog wel even onderdeel van ons leven, dus gaan we weer overschakelen naar gewone updates. Het is dan ook tijd om deze speciale Corona updates af te ronden.
1 juni 2020
 
Podcast over de overgang met Susan Aretz

Openhartig over de overgang in de EO podcast 'het kan je buurman zijn' met Zegert van der Linde en Martine ten Klooster
30 mei 2020
 
Een pakket vol lekkers van Nairn’s

Ik mag twee mensen blij maken met een pakket heerlijke koekjes en crackertjes van Nairn's
27 mei 2020
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit – editie I

Terug van weggeweest; een overzicht van toffe nieuwe merken en producten. In deze eerste editie toffe ijsjes, zelf cocosballen bakken of koop je je kinderkoekjes liever kant & klaar.
25 mei 2020
 
GESLOTEN – Win een maand Oot granola

De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen. Maar hou de site ook de komende dagen weer goed in de gaten...
22 mei 2020
Susan Aretz Wat eten we Net 5
 
Onze 10e week thuis – Corona update

Ik heb even getwijfeld of ik deze Corona updates wel moet blijven schrijven, maar het blijft een bijzondere tijd. En dat het een bijzondere week was is zeker.