Mul met wortel-wasabicrème (uit de Kracht van kruiden)



Dit recept komt uit De kracht van kruiden van Peter Lute en wij vonden het heerlijk! Het nootachtige van mulfilet combineert perfect met de peperige waterkers en de romige wortel.

Ik kon het (natuurlijk) niet laten om wat kleine aanpassingen te doen. Zo gebruikt Peter een snelkookpan en een blender voor dit recept. Die heb ik allebei niet, maar met een normale pan en een staafmixer werkte het ook prima. Met wat rijst of couscous ernaast heb je een complete maaltijd en is het alsof je thuis uit eten bent!

Mul uit Kracht van kruiden

voor 4 personen

4 grote of 8 kleine mulfilets (met huid)
400g wortel
75g boter
1 citroen, het sap en de rasp
wasabi naar smaak
1 bos waterkers, ter garnering
limoensap, ter garnering
zonnebloemolie om in te bakken
olijfolie ter garnering
zout en peper

verder nodig: blender of staafmixer

Koken als een chef

Snijd de wortel in stukken van ongeveer 2 cm. Doe ze in een pan in een laagje water. Kook de wortel in 20-25 minuten boterzacht. Doe de wortel met 1el van het kookwater in de blender of beker van de staafmixer. Voeg de boter, het sap en de rasp van de citroen toe. Draai dit mengsel zo glad mogelijk en maak op smaak met wasabi (niet te veel, want zeer uitgesproken van smaak) en zout.

Mul met wortel en wasabi

Bak de mulfilets in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie. Leg de filets op de huidkant in de warme pan. Doseer de temperatuur. Je ziet het visvlees langzaam wat lichter worden, dit zijn de eiwitten die gaar worden. Als de filets bijna gaar zijn, breng je ze op smaak met zout en peper, op de kant zonder vel. Draai daarna de filets om en geef ze nog wat kleur op de kant zonder vel. Strooi wat grof zout op de velkant.

Thuis uit eten

Doe op elk bord wat van de warme wortelcrème en leg de filets er bovenop. Maak van de waterkers vier bosjes en haal die door een beetje olijfolie en besprenkel ze met een beetje limoensap. Leg op elk bord een bosje waterkers.

 

Gepubliceerd op 4 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.