Mul met wortel-wasabicrème (uit de Kracht van kruiden)



Dit recept komt uit De kracht van kruiden van Peter Lute en wij vonden het heerlijk! Het nootachtige van mulfilet combineert perfect met de peperige waterkers en de romige wortel.

Ik kon het (natuurlijk) niet laten om wat kleine aanpassingen te doen. Zo gebruikt Peter een snelkookpan en een blender voor dit recept. Die heb ik allebei niet, maar met een normale pan en een staafmixer werkte het ook prima. Met wat rijst of couscous ernaast heb je een complete maaltijd en is het alsof je thuis uit eten bent!

Mul uit Kracht van kruiden

voor 4 personen

4 grote of 8 kleine mulfilets (met huid)
400g wortel
75g boter
1 citroen, het sap en de rasp
wasabi naar smaak
1 bos waterkers, ter garnering
limoensap, ter garnering
zonnebloemolie om in te bakken
olijfolie ter garnering
zout en peper

verder nodig: blender of staafmixer

Koken als een chef

Snijd de wortel in stukken van ongeveer 2 cm. Doe ze in een pan in een laagje water. Kook de wortel in 20-25 minuten boterzacht. Doe de wortel met 1el van het kookwater in de blender of beker van de staafmixer. Voeg de boter, het sap en de rasp van de citroen toe. Draai dit mengsel zo glad mogelijk en maak op smaak met wasabi (niet te veel, want zeer uitgesproken van smaak) en zout.

Mul met wortel en wasabi

Bak de mulfilets in een koekenpan in een beetje zonnebloemolie. Leg de filets op de huidkant in de warme pan. Doseer de temperatuur. Je ziet het visvlees langzaam wat lichter worden, dit zijn de eiwitten die gaar worden. Als de filets bijna gaar zijn, breng je ze op smaak met zout en peper, op de kant zonder vel. Draai daarna de filets om en geef ze nog wat kleur op de kant zonder vel. Strooi wat grof zout op de velkant.

Thuis uit eten

Doe op elk bord wat van de warme wortelcrème en leg de filets er bovenop. Maak van de waterkers vier bosjes en haal die door een beetje olijfolie en besprenkel ze met een beetje limoensap. Leg op elk bord een bosje waterkers.

 

Gepubliceerd op 4 juni 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
27 juni 2024
venkelsalade
 
Salade met venkel en appel

Salades zijn niet alleen voor de zomer. Deze salade is juist voor nu, want venkel & appel zijn volop in het seizoen. Je maakt ‘m met slechts 5 ingrediënten.
26 juni 2024
Cobb salad
 
Klassieke Amerikaanse Cobb salade

Deze Cobb salade kun je met een gerust hart een maaltijd op zich noemen. Dit is mijn versie van deze Amerikaanse klassieker
25 juni 2024
recept pistache ijs
 
Pistache ijs met ijsmachine

Je hoeft geen pistache ijs meer te kopen, als je een ijsmachine hebt is dit hét recept voor vers pistache ijs.
18 juni 2024
yoghurtijs maken
 
Bananen yoghurtijs met chocolate chips

Dit bananen yoghurtijs doet mij denken aan Chunky Monkey, van Ben & Jerry’s. Maar dit yoghurtijs maak je met Griekse yoghurt. Zó lekker!
13 juni 2024
Spaans borrelhapje
 
Chorizo al vino blanco

Gebakken chorizo met rode wijn is een klassiek Spaans hapje. Ik geef het een twist door Rueda Verdejo te gebruiken. Je nieuwe favoriete borrelhapje!
10 juni 2024
octopus salade italiaans
 
Octopus salade Italiaanse stijl

Het recept voor deze Italiaanse octopus salade is heel eenvoudig en met slechts een paar ingrediënten. Ik vertel je alle geheimen van de bereiding ervan.