Magimix Gelato expert ijsmachine – review



Wil je de ijsmachine van Magimix testen werd me gevraagd. Dat is een beetje als vragen of ik van eten houd.. Ja, natuurlijk wil ik dat! Want als íets me lekker lijkt is het wel thuisgemaakt (room)ijs. En omdat de échte zomer nog moet beginnen is nu het beste moment.

Want het is best een investering, zo’n ijsmachine. En is het dat wel waard? Is het ijs dat je er mee maakt net zo lekker als bij de ijssalon. En hoeveel moeite kost dat nou, zelf ijs maken. Ik onderzocht en testte het uitvoerig voor je!

Magimix_ijsmachine.jpg

Magimix Gelato ijsmachine

Laat ik met het antwoord op de makkelijkste vraag beginnen; is het moeilijk zelf ijs maken met een ijsmachine? In alle overtuiging kan ik daar nee op antwoorden. Het is bijna makkelijker dan op de fiets springen om een ijsje in de stad te gaan kopen. Eitje. Echt waar.

Ingrediënten bij elkaar gooien. Mengsel koud zetten. IJsmachine in gereedheid brengen. Mengsel erin. Draaien maar. Dat is alles!

IJsmachine van Magimix

Het is alleen niet zo snel als een ijsje kopen in de stad. Dat is wel goed om te weten. Want als je ijs gedraaid is (dat gaat overigens wel verrassend snel) moet je het ijs wel echt in de vriezer doen om het te kunnen scheppen. Hoewel het vers gedraaid (als het meer lijkt op softijs) ook wel echt al lekker is. Bedenk dus dat nú zin in ijs hebben, niet betekent dat je een uur later je ijs klaar hebt.

Zelfgemaakt ijs met ijsmachine

Het is wel echt 100 duizend keer lekkerder dan ijs uit de supermarkt. Want jíj bepaalt wat je erin doet. Gebruik daarbij overigens wel echt de beste kwaliteit ingrediënten, dat proef je in het uiteindelijke resultaat er écht aan af (dus niet de hazelnootpasta uit de supermarkt gebruiken voor hazelnootijs. Gewoon niet doen. Geloof me…)

IJsmachine wel of niet kopen?

Of je het de investering waard vind kun jij eigenlijk alleen zelf bepalen. Het apparaat kost, afhankelijk van waar je ‘koopt, iets minder dan € 600,- . Dat is serieus geld. Maar eten jullie iedere zomer bakken vol ijs uit de supermarkt of ga je regelmatig naar de ijssalon, wil je eens vaker na afloop van een etentje (of wanneer dan ook) lekker en vers ijs eten, dan is het de afweging wel echt waard. Want wat je investeert krijg je op alle fronten terug!

Voordelen van een ijsmachine

Wat mij betreft zijn dit de 5 voordelen aan zelf ijs maken met de Magimix ijsmaker

  1. Het is echt über simpel om zelf ijs te maken
  2. Het is zó klaar (op het invriezen na, dat heeft even tijd nodig)
  3. De gelato ijsmachine van Magixmix is echt kinderlijk eenvoudig in het gebruik
  4. Je hoeft geen kom vooraf koud in de vriezer te zetten. Het apparaat is meteen gebruiksklaar
  5. Het uiteindelijke resultaat is echt ongelofelijk lekker!

Nadelen? Het apparaat is behoorlijk groot, dus daar moet je plek voor hebben. En of het de prijs waard is kan ik zoals gezegd niet voor je inschatten. Ik kreeg het apparaat om uit te proberen, dus heb die afweging niet hoeven maken.

Aardbeien cheesecake ijs

Ik deel wel heel graag mijn lievelingsrecept voor zelfgemaakt aardbeiencheesecake ijs met je, dat ik bedacht toen ik de ijsmachine uitprobeerden. Want van alle varianten die ik heb geprobeerd, was dit toch wel mijn absolute favoriet!

Disclaimer: Voor deze review kreeg ik de ijsmachine van Magimix thuis om te testen en langdurig te gebruiken. De review is in alle opzichten mijn persoonlijke ervaring met het apparaat. Voor het schrijven van deze review kreeg ik niet betaald, noch is er afstemming geweest over de inhoud.

 

Gepubliceerd op 17 juni 2018


1 reactie

  1. Laura schreef:

    Ik heb net een zelfvriezende ijsmachine gekocht en was ook nogal verbaasd door de stevigheid van het ijs na het vriezen. Inderdaad bij lange na niet zo hard als uit de winkel. Verrassend, maar stiekem vind ik het eigenlijk nóg lekkerder zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
19 oktober 2020
cover Simply
 
Simply van Sabrina Ghayour – review

Makkelijke Midden-Oosterse maaltijden, dat is de ondertitel van het 5e boek van Sabrina Ghayour. Simply staat bomvol verrassende recepten.
13 oktober 2020
 
Win een exemplaar van Greenfeast Herfst & Winter

De winactie is gesloten. De winnaar heeft inmiddels persoonlijk bericht van mij ontvangen. Dank aan iedereen voor het meedoen!
13 oktober 2020
groenterecepten voor herfst en winter
 
Greenfeast herfst & winter van Nigel Slater

Recepten speciaal voor de herfst en de winter. Nigel Slater verzamelde ze in deze Greenfeast. Het vervolg op zijn eerdere lente & zomerboek.
12 oktober 2020
boek cover Linzen
 
Linzen van Joke Boon – review

Een heel boek alleen maar over linzen, dat schreef Joke Boon dit jaar. Maar hoe boeiend kunnen die nou zijn, linzen? Nou, mega verrassend dus!
11 oktober 2020
Katinka Peru
 
In de Peruaanse keuken met Katinka Lansink Dodero

Wil je meer weten over de Peruaanse keuken dan moét je om tafel met de half Peruaanse Katinka. En ze deelt het geheim voor de lekkerste ceviche.
1 oktober 2020
 
Borstonderzoek – doe het gewoon!

Een persoonlijk verhaal (uit 2018) over zelfonderzoek van je borsten én waarom het zo ongelofelijk belangrijk is zelf borstonderzoek te doen