Magimix Gelato expert ijsmachine – review



Wil je de ijsmachine van Magimix testen werd me gevraagd. Dat is een beetje als vragen of ik van eten houd.. Ja, natuurlijk wil ik dat! Want als íets me lekker lijkt is het wel thuisgemaakt (room)ijs. En omdat de échte zomer nog moet beginnen is nu het beste moment.

Want het is best een investering, zo’n ijsmachine. En is het dat wel waard? Is het ijs dat je er mee maakt net zo lekker als bij de ijssalon. En hoeveel moeite kost dat nou, zelf ijs maken. Ik onderzocht en testte het uitvoerig voor je!

Magimix_ijsmachine.jpg

Magimix Gelato ijsmachine

Laat ik met het antwoord op de makkelijkste vraag beginnen; is het moeilijk zelf ijs maken met een ijsmachine? In alle overtuiging kan ik daar nee op antwoorden. Het is bijna makkelijker dan op de fiets springen om een ijsje in de stad te gaan kopen. Eitje. Echt waar.

Ingrediënten bij elkaar gooien. Mengsel koud zetten. IJsmachine in gereedheid brengen. Mengsel erin. Draaien maar. Dat is alles!

IJsmachine van Magimix

Het is alleen niet zo snel als een ijsje kopen in de stad. Dat is wel goed om te weten. Want als je ijs gedraaid is (dat gaat overigens wel verrassend snel) moet je het ijs wel echt in de vriezer doen om het te kunnen scheppen. Hoewel het vers gedraaid (als het meer lijkt op softijs) ook wel echt al lekker is. Bedenk dus dat nú zin in ijs hebben, niet betekent dat je een uur later je ijs klaar hebt.

Zelfgemaakt ijs met ijsmachine

Het is wel echt 100 duizend keer lekkerder dan ijs uit de supermarkt. Want jíj bepaalt wat je erin doet. Gebruik daarbij overigens wel echt de beste kwaliteit ingrediënten, dat proef je in het uiteindelijke resultaat er écht aan af (dus niet de hazelnootpasta uit de supermarkt gebruiken voor hazelnootijs. Gewoon niet doen. Geloof me…)

IJsmachine wel of niet kopen?

Of je het de investering waard vind kun jij eigenlijk alleen zelf bepalen. Het apparaat kost, afhankelijk van waar je ‘koopt, iets minder dan € 600,- . Dat is serieus geld. Maar eten jullie iedere zomer bakken vol ijs uit de supermarkt of ga je regelmatig naar de ijssalon, wil je eens vaker na afloop van een etentje (of wanneer dan ook) lekker en vers ijs eten, dan is het de afweging wel echt waard. Want wat je investeert krijg je op alle fronten terug!

Voordelen van een ijsmachine

Wat mij betreft zijn dit de 5 voordelen aan zelf ijs maken met de Magimix ijsmaker

  1. Het is echt über simpel om zelf ijs te maken
  2. Het is zó klaar (op het invriezen na, dat heeft even tijd nodig)
  3. De gelato ijsmachine van Magixmix is echt kinderlijk eenvoudig in het gebruik
  4. Je hoeft geen kom vooraf koud in de vriezer te zetten. Het apparaat is meteen gebruiksklaar
  5. Het uiteindelijke resultaat is echt ongelofelijk lekker!

Nadelen? Het apparaat is behoorlijk groot, dus daar moet je plek voor hebben. En of het de prijs waard is kan ik zoals gezegd niet voor je inschatten. Ik kreeg het apparaat om uit te proberen, dus heb die afweging niet hoeven maken.

Aardbeien cheesecake ijs

Ik deel wel heel graag mijn lievelingsrecept voor zelfgemaakt aardbeiencheesecake ijs met je, dat ik bedacht toen ik de ijsmachine uitprobeerden. Want van alle varianten die ik heb geprobeerd, was dit toch wel mijn absolute favoriet!

Disclaimer: Voor deze review kreeg ik de ijsmachine van Magimix thuis om te testen en langdurig te gebruiken. De review is in alle opzichten mijn persoonlijke ervaring met het apparaat. Voor het schrijven van deze review kreeg ik niet betaald, noch is er afstemming geweest over de inhoud.

 

Gepubliceerd op 17 juni 2018


2 reacties

  1. Miriam Wijnen schreef:

    Wij hebben de magimix nu ruim 35 jaar. En wij zijn nog steeds heel tevreden. Apparatuur is prima. Ik doe alles met verse producten. Dat maakt het ijs alsof je het zo uit Italië haalt, maar nog net wat lekkerder.

  2. Laura schreef:

    Ik heb net een zelfvriezende ijsmachine gekocht en was ook nogal verbaasd door de stevigheid van het ijs na het vriezen. Inderdaad bij lange na niet zo hard als uit de winkel. Verrassend, maar stiekem vind ik het eigenlijk nóg lekkerder zo.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
13 september 2023
Smaakmakers
 
Susan Aretz vaste co-host foodpodcast Smaakmakers

Susan Aretz is de vaste co-host van Smaakmakers. Samen met Zegert van der Linde hebben zij het over alles wat het leven lekker maakt.
9 september 2023
Susan pakt uit
 
Susan pakt uit in september

Er waren volop nieuwe food innovaties. Van chocola tot alcoholvrije drankjes en van make-up tot verpakt brood. Ik zet ze op een rijtje voor je.
22 augustus 2023
Brass Boer Curaçao team
 
Jonnie & Thérèse Boer over Brass Boer Curaçao

Begin dit jaar mocht ik in gesprek met Jonnie en Thèrése Boer, over Brass Boer Curaçao. Een heerlijk gesprek over lokale ingrediënten en Bourgognes.
26 juli 2023
Pride, tieners en Kidsweek
 
Pride, tieners en Kidsweek

Vorig jaar schreef ik voor al over wat Pride voor ons gezin betekent. Dit jaar een update. Want Pride is nog steeds belangrijk. Misschien wel meer dan ooit.
19 juni 2023
Zin in Salade_Bibi
 
Zin in salade van Bibi Loomans

Het hele jaar salades, dat is waar je trek in krijgt als je Zin in salade van Bibi Loomans leest. 50 recepten voor heerlijke salades voor elk seizoen.
12 juni 2023
 
Snack Attack Jord Althuizen

Er zijn heerlijk veel kookboeken waar je de hele zomer uit kunt koken. Snack Attack van Jord Althuizen is er daar eentje van.