Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprikaOp Pinterest (volg je me daar ook al?) kwam ik een te gek recept tegen voor een geroosterd kippetje met gerookt paprikapoeder. Ik hou van die smaakmaker, omdat het net dat beetje extra aan een gerecht geeft in plaats van gewoon paprikapoeder.

Uiteraard verbouwde ik daarna het originele recept volledig en is dit mijn versie ervan geworden. Uiteraard kun je in plaats van de BBQ ook je oven gebruiken. De temperaturen en tijden zijn daarvoor hetzelfde.

Voor vier personen

1 scharrelkip van ongeveer 1 ½ kg
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
2el clementine olijfolie (via Foodelicious)
1tl knoflookpoeder
rasp van 1 grapefruit

4el sinaasappelbloesemhoning + 2el grapefruitsap

Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprika

Meng paprikapoeder met olie, knoflookpoeder en rasp en smeer hier de hele kip zo goed mogelijk mee in. Doe de twee uitgeknepen helften grapefruit in de holte van de kip, die geven dan nog extra smaak af. (resterende grapefruit gewoon lekker zo opeten. Zet de kip op een bakring in een ovenschaal en verwarm de BBQ (indirect) tot 200C. Is de BBQ warm, dan de kip erop en deksel dicht.

BBQ kip grapefruit before

Geroosterd kippetje van de barbecue

Meng de honing met grapefruitsap in een pan en verwarm kort. Smeer hiermee, nadat een half uur van de tijd is verstreken, de kip mee in. Herhaal dit een kwartier later weer. Check na een uur of de kip al gaar is. Dat is het geval als je de poten inprikt en er helder (dus geen roze) vocht uitkomt. Is dat niet het geval laat ‘dan nog een kwartier staan en check dan weer.

Serveer de geroosterde kip met frietjes (uit de oven) en een lekkere salade of andere groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
3 juli 2020
vega curry
 
Curry met aubergine en courgette

Deze geurige vegetarische curry met aubergine, courgette en tomaat staat in minder dan een half uur op tafel.
3 juli 2020
rabarber compote
 
Rabarber compote met aardbei

Dit is mogelijk het lekkerste recept dat ik heb voor rabarber compote. Met verse aardbeien erdoor, maar ook met een vleugje vanille en kaneel.
2 juli 2020
 
Twee weken zonder gas op Curaçao, hoe kook je dan?

Nee, we zijn niet aan het verbouwen. Toch hadden wij ruim twee weken in ons huis op Curaçao geen gas. Maar hoe kook je dan?
2 juli 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 27

Een weekmenu brengt als het goed is rust in huis. Weten wat je gaat eten, geen eten hoeven weggooien, maar vooral lekker en snel aan tafel met het hele gezin. Dit eten we deze week.
30 juni 2020
restjes mosselen gebruiken
 
Spaanse mosselsoep met chorizo

Wat je doet met restjes mosselen? Deze soep maken natuurlijk. Want met het rokerige van chorizo geef je deze mosselsoep net die extra kick.
29 juni 2020
focaccia recept
 
Focaccia met olijf & zongedroogde tomaat

Hét recept voor Italiaanse focaccia met olijf en zongedroogde tomaat. Ik leg je ook uit hoe het deeg (met en zonder stoomoven) nooit kan mislukken.