Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprikaOp Pinterest (volg je me daar ook al?) kwam ik een te gek recept tegen voor een geroosterd kippetje met gerookt paprikapoeder. Ik hou van die smaakmaker, omdat het net dat beetje extra aan een gerecht geeft in plaats van gewoon paprikapoeder.

Uiteraard verbouwde ik daarna het originele recept volledig en is dit mijn versie ervan geworden. Uiteraard kun je in plaats van de BBQ ook je oven gebruiken. De temperaturen en tijden zijn daarvoor hetzelfde.

Voor vier personen

1 scharrelkip van ongeveer 1 ½ kg
1 ½ tl gerookt paprikapoeder
2el clementine olijfolie (via Foodelicious)
1tl knoflookpoeder
rasp van 1 grapefruit

4el sinaasappelbloesemhoning + 2el grapefruitsap

Hele kip van de BBQ met grapefruit & gerookte paprika

Meng paprikapoeder met olie, knoflookpoeder en rasp en smeer hier de hele kip zo goed mogelijk mee in. Doe de twee uitgeknepen helften grapefruit in de holte van de kip, die geven dan nog extra smaak af. (resterende grapefruit gewoon lekker zo opeten. Zet de kip op een bakring in een ovenschaal en verwarm de BBQ (indirect) tot 200C. Is de BBQ warm, dan de kip erop en deksel dicht.

BBQ kip grapefruit before

Geroosterd kippetje van de barbecue

Meng de honing met grapefruitsap in een pan en verwarm kort. Smeer hiermee, nadat een half uur van de tijd is verstreken, de kip mee in. Herhaal dit een kwartier later weer. Check na een uur of de kip al gaar is. Dat is het geval als je de poten inprikt en er helder (dus geen roze) vocht uitkomt. Is dat niet het geval laat ‘dan nog een kwartier staan en check dan weer.

Serveer de geroosterde kip met frietjes (uit de oven) en een lekkere salade of andere groente naar keuze.

Gepubliceerd op 25 juli 2018


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
18 september 2020
 
Smulpaapje weekmenu – week 38

Geen idee wat je wilt eten de komende week? In dit weekmenu weer volop recepten voor een week lang lekker en snel aan tafel.
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.