Groentetaartje à la Yvette van Boven



Met verschillende heerlijke wintergroentes maak je, fluks zoals Yvette van Boven zou zeggen, dit heerlijke groentetaartje, dat wij maakten ten tijde van mijn interview met haar voor In de keuken met…

Volgens Yvette kunnen eigenlijk alle soorten groenten, en zelfs alle soorten kaas die je in huis hebt. Lekker als lichte maaltijd of in de lunchtrommel!

Dit heb je nodig

1 rol kant & klaar bladerdeeg (supermarkt)
(of 8 vierkantjes bladerdeeg op elkaar gestapeld en uitgerold tot een rechthoek)
1 kleine pompoen, in stukken gesneden (schil er gewoon aan, maar wel gewassen)
2el olie, gesprenkeld over de pompoen
specerijen voor de pompoen, zoals gerookt paprikapoeder, gemalen venkelzaad, zout en peper
6 stengels cavolo nero, gesneden (en gewassen)
1 ui, gesnipperd
scheutje wijn
gemalen chiliflakes, naar smaak (optioneel)
feta, naar smaak (of andere kaas die je hebt liggen)
pijnboompitten, naar smaak (of andere pitten of gehakte noten die je hebt liggen)
handje spruiten, geschaafd
olijfolie, om mee te besprenkelen
1 ei, losgeklopt
1el dressing van ½ el olie en ½ el azijn naar keuze (of gebruik sinaasappelsap ipv azijn)
beetje peterselie, grof gehakt

Verder nodig: bakblik – oven voorverwarmen op 200C (boven- en onderwarmte)

Groentetaartje Yvette van Boven

Snijd de pompoen in ringen (verwijder de draden en pitten) en bestrooi de ringen pompoen met de kruiden en olie. Rooster de pompoen een half uurtje in de voorverwarmde oven. Haal er dan uit en laat afkoelen.

Rol nu het deeg uit op het bakblik, leg er eventueel een vel bakpapier onder. Snijd ongeveer anderhalve centimeter vanaf de kant een vierkant in het deeg, maar snijd het deeg niet helemaal door. Bak in een hete pan het uitje in een beetje olie een paar minuten aan. Daar gaat de cavolo nero bij en bak die even kort aan. Net als spinazie zal de groente wat slinken. Blus af met een scheutje witte wijn (dit kun je ook achterwege laten, gebruik dan wat water) en bestrooi met chiliflakes.

YvettevanBoven_groentetaartje voor

Koken met Van Boven

Laat de cavalo nero even uitlekken en verdeel in het binnenste vierkant van het bladerdeeg. Verdeel de pompoen hier over heen (de schil kun je er gewoon aan laten zitten). Bestrooi met pijnboompitten en fetakaas. Schaaf de spruitjes daar overheen. Dat kan met een mandoline op een schaaf, of snijd ze heel dun met een mes. Druppel over alle groente wat olijfolie en bestrooi met zout en peper. Bestrijk de randen van het taartje met los geklopt ei.

Makkelijke maaltijd

Bak je groentetaartje nu 20-25 minuten in de oven, tot het bladerdeeg mooi langs de randen omhoog is gekomen en goudbruin kleurt. Haal uit de oven en besprenkel de groente met de dressing. Garneer met wat grof gesneden platte peterselie. Lauwwarm, maar ook koud te serveren.

Gepubliceerd op 1 januari 2018


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
21 maart 2024
kip van de barbecue
 
Gegrilde kip van de BBQ met grapefruit

Een eenvoudig, maar heerlijk barbecue-recept. Gegrilde kip met grapefruit. Zo lekker at je kip van de barbecue nog niet eerder.
16 maart 2024
everything bagel quiche
 
Everything bagel hartige taart met zalm

Alles wat lekker is aan een everything bagel met zalm, maar dan in de vorm van een hartige taart. Je favoriete lunchrecept is nu binnen handbereik.
8 maart 2024
colomba pasquale paasbrood
 
Italiaans Paasbrood (Colomba Pasquale)

Een Colomba Pasquale is een Italiaans paasbrood. Een heerlijk zoet, brioche-achtig brood dat je heel eenvoudig thuis met Pasen op tafel zet.
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.