Frisse bulgursalade met broccoli van Emma



Gastrecept – Emma heeft mij in de periode dat ik druk was met mijn tweede boek enige tijd geholpen. En ook nu, in deze hectische periode komt ze weer met een verrassend lekker recept en is zij een van de gastbloggers van deze maand.

Deze broccolisalade kun je zo kindproof maken als je wilt. Voor de variatie geeft Emma je nog een lekkerd tip, om ‘m nóg lekkerder te maken. Meer van Emma’s recepten? Kijk dan op haar blog!

Emma_bulgursalade Smulpaapje

Ingrediënten voor 4 personen

300 gr bulgur (of gebruik als alternatief couscous)
700 gr broccoli
1 citroen
2 rijpe avocado’s
75 gr waterkers (of gebruik veldsla voor een minder pittig variant)
2 el olijfolie met citroen (kun je vervangen door extra vierge olijfolie)
5 el extra vierge olijfolie
Optioneel: feta of olijven (zie ook de tip van Emma)

Bulgursalade

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water en laat goed uitlekken. Snijd het onderste stuk van de stronk van de broccoli af. Was de rest en snijd de broccoli in plakken van ongeveer 1 cm dik. Snijd daar vervolgens kleine stukjes van. Rasp boven een saladeschaal de schil van de citroen. Pers de citroen uit en doe 2 el sap in de kom. Voeg de olie toe en klop er een dressing van. Proef en maak op smaak met zout en peper.

Snelle maaltijdsalade

Doe de bulgur en de broccoli in de schaal. Schep om en laat als het kan een half uurtje rusten om de smaken te laten intrekken. Snijd de avocado’s in blokjes en meng die met de waterkers door de salade.

Tip van Emma

Deze salade is heerlijk als maaltijdsalade, maar ook met een stukje gepaneerde of gegrilde kip of een gebakken visje. Wil je de salade aanvullen, maar liever geen vlees of vis gebruiken, voeg dan 150 gr feta in blokjes toe, of olijven naar smaak.

Gepubliceerd op 24 april 2019


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
16 september 2020
muffins
 
Pumpkin spice muffins met coffee swirl

Het is een hele mond vol, maar dat zit je mond straks ook want deze pumpkin spice muffins met een swirl van roomkaas en koffie wil je écht maken!
15 september 2020
pumpkinpiespice web2.jpg
 
Zo maak je zelf pumpkin pie spices

Net als in Amerika aan de slag met pumpkin pie spice? Met dit recept voor pumpkin pie spices maak je dit aromatische kruidenmengsel zelf!
14 september 2020
 
Loaded nacho’s

Uit Borreltijd komen deze loaded nacho's, waarbij we een maaltijd hebben omgetoverd tot een borrelhapje. Family proof!
14 september 2020
 
Onion Bhaji

In Borreltijd staat een onion bhaji. Een Indiase uienbeignet, die ik graag eet als we in Engeland zijn. Ik toverde 'm om tot heerlijk borrelhapje.
13 september 2020
 
Groene groentesoep met broccoli & erwtjes

In deze groentesoep zitten héél veel groene groente. Meer dan 750 gram groente gaat er in deze heerlijke groene soep met broccoli en erwtjes.
13 september 2020
 
Flammkuchen met bietjes & blauwe kaas

Een heerlijke Flammkuchen met Chioggia bietjes, hazelnoten en een milde blauwe kaas. De lekkerste Flammkuchen voor deze herfst.