Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip



Zoals ik je vorige week al liet zien in de vega BBQ 3daagse kun je super veel lekkers met groente op de BBQ. Tijdens die BBQ sessie maakt ik ook deze romige auberginedip. Wij aten ‘bij de maaltijd met lekker Turks brood. Maar het is ook een super dip om tijdens een borrel te serveren.

Geen BBQ aan of in de buurt? Geen nood. Je kunt ze ook in de oven roosteren, het resultaat is hetzelfde!

babaganoush Smulpaapje

Voor een ruime hoeveelheid

2 aubergines, rondom in geprikt met een vork
60ml tahin
60ml vers citroensap
1 grote teen knoflook
¼ tl gemalen komijn
½ tl zout
1-2el verse peterselie, alleen de blaadjes

Verder nodig: staafmixer

Simpel recept voor Baba Ganoush

Gril de aubergine op de BBQ totdat ‘ie rondom zacht is. Haal dan van de BBQ af en laat in een blik afkoelen, voor je ‘opensnijdt en met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine schept. Kies je voor de oven variant verwarm dan je gril op de hoogste stand, leg de aubergine in een ovenschaal en gril tot ‘ie rondom zacht is. Vervolg dan het recept.

Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip

Doe het auberginevlees met de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en met de staafmixer pureer je het geheel glad. Proef en kijk of je de smaak zo goed vindt, je kunt nog bijsturen. Garneer met wat peterselie en serveer met vers Turks brood.

De dagen erna wat je auberginedip overigens alleen maar lekkerder, dus gaat alles niet in één keer op is dat geen ramp. En je kunt ‘dus ook prima al een paar dagen voor je ‘wilt serveren klaarmaken.

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
20 februari 2024
visrecept met zwaardvis
 
Zwaardvis met couscous

Dit visrecept met zwaardvis wil je maken! Serveer de zwaardvis met couscous voor een Mediterrane maaltijd. Gezond én lekker!
11 februari 2024
Pekingeend van de bbq
 
Pekingeend met pannenkoekjes

Uit BBQ tijd komt mijn recept voor Pekingeend van de barbecue, traditioneel eet je die met pannenkoekjes. Zó lekker!
7 februari 2024
Zwolsche stoof_Euroma
 
Zwolsche stoofvlees met spruiten

Van Euroma kreeg ik de Zwolsche stoofkruiden, die i.s.m. Jonnie Boer zijn ontwikkeld. Daar maak je dit lekkere Zwolsche stoofvlees recept mee.
4 november 2023
hartige kerstkrans
 
Hartige kerstkrans met pompoen & pecannoten

Deze kerst een groentegerecht als ster van je Kerstmenu? Zeker wel! Wat dacht je van deze hartige kerstkrans met pompoen!
3 november 2023
cookies Julius Roberts
 
Hazelnoot chocolate chips cookies

Uit The Farm Table van Julius Roberts komen deze waanzinnig lekkere hazelnoot chocolate chip cookies. Die wil je proeven!
2 november 2023
borrelkaas Beemster
 
Borrelen met Beemster kaas

Kaas is leven. Makkelijker dan dat kan ik het niet maken. Lekkerder wel. Want met de nieuwe Beemster Signature kazen is je borrelplank zó gevuld.