Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip



Zoals ik je vorige week al liet zien in de vega BBQ 3daagse kun je super veel lekkers met groente op de BBQ. Tijdens die BBQ sessie maakt ik ook deze romige auberginedip. Wij aten ‘bij de maaltijd met lekker Turks brood. Maar het is ook een super dip om tijdens een borrel te serveren.

Geen BBQ aan of in de buurt? Geen nood. Je kunt ze ook in de oven roosteren, het resultaat is hetzelfde!

babaganoush Smulpaapje

Voor een ruime hoeveelheid

2 aubergines, rondom in geprikt met een vork
60ml tahin
60ml vers citroensap
1 grote teen knoflook
¼ tl gemalen komijn
½ tl zout
1-2el verse peterselie, alleen de blaadjes

Verder nodig: staafmixer

Simpel recept voor Baba Ganoush

Gril de aubergine op de BBQ totdat ‘ie rondom zacht is. Haal dan van de BBQ af en laat in een blik afkoelen, voor je ‘opensnijdt en met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine schept. Kies je voor de oven variant verwarm dan je gril op de hoogste stand, leg de aubergine in een ovenschaal en gril tot ‘ie rondom zacht is. Vervolg dan het recept.

Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip

Doe het auberginevlees met de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en met de staafmixer pureer je het geheel glad. Proef en kijk of je de smaak zo goed vindt, je kunt nog bijsturen. Garneer met wat peterselie en serveer met vers Turks brood.

De dagen erna wat je auberginedip overigens alleen maar lekkerder, dus gaat alles niet in één keer op is dat geen ramp. En je kunt ‘dus ook prima al een paar dagen voor je ‘wilt serveren klaarmaken.

Gepubliceerd op 15 augustus 2017


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je vast ook interessant
9 augustus 2020
camembert uit de oven
 
Camembert uit de oven met gekarameliseerde noten

Een van de meest ultieme borrelhapjes is camembert uit de oven. Helemaal met een topping van gekarameliseerde noten erop.
9 augustus 2020
scones met bramen
 
Scones met bramen

Scones kun je op diverse manieren maken, ik maak ze nu met bramen. Bramen zijn nu volop in het seizoen en geven je warme scone dat beetje extra.
9 augustus 2020
bramencompote
 
Bramencompote met granaatappel

Nu is het moment om bramen te plukken en er compote van te maken. Deze bramencompote met granaatappel maak je in minder dan een kwartier
7 augustus 2020
tomatensaus vers smulpaapje
 
Smulpaapje weekmenu – week 32

Ook dit weekmenu blijven we nog even in zomerse sferen. Met makkelijke maaltijden, gemaakt met minimale inspanning.
4 augustus 2020
courgette inmaken
 
Courgette inmaken

Maaike neemt ons vanaf Curaçao mee in de wereld van courgette inmaken. Wist jij dat je courgette kon inmaken? Nu heb je daar het beste recept voor!
3 augustus 2020
bietjes bbq
 
Bietjes van de barbecue

Als je bietjes op de barbecue poft, tover je ze daarna om in een heerlijke salade met feta en pijnboompitjes. Een lekker vega BBQ recept dus