Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip

Zoals ik je vorige week al liet zien in de vega BBQ 3daagse kun je super veel lekkers met groente op de BBQ. Tijdens die BBQ sessie maakt ik ook deze romige auberginedip. Wij aten ‘bij de maaltijd met lekker Turks brood. Maar het is ook een super dip om tijdens een borrel te serveren.
Geen BBQ aan of in de buurt? Geen nood. Je kunt ze ook in de oven roosteren, het resultaat is hetzelfde!
Voor een ruime hoeveelheid
2 aubergines, rondom in geprikt met een vork
60ml tahin
60ml vers citroensap
1 grote teen knoflook
¼ tl gemalen komijn
½ tl zout
1-2el verse peterselie, alleen de blaadjes
Verder nodig: staafmixer
Simpel recept voor Baba Ganoush
Gril de aubergine op de BBQ totdat ‘ie rondom zacht is. Haal dan van de BBQ af en laat in een blik afkoelen, voor je ‘opensnijdt en met een lepel het vruchtvlees uit de aubergine schept. Kies je voor de oven variant verwarm dan je gril op de hoogste stand, leg de aubergine in een ovenschaal en gril tot ‘ie rondom zacht is. Vervolg dan het recept.
Baba Ganoush – Ottomaanse auberginedip
Doe het auberginevlees met de rest van de ingrediënten in een hoge maatbeker en met de staafmixer pureer je het geheel glad. Proef en kijk of je de smaak zo goed vindt, je kunt nog bijsturen. Garneer met wat peterselie en serveer met vers Turks brood.
De dagen erna wat je auberginedip overigens alleen maar lekkerder, dus gaat alles niet in één keer op is dat geen ramp. En je kunt ‘dus ook prima al een paar dagen voor je ‘wilt serveren klaarmaken.
Gepubliceerd op 15 augustus 2017